BikeFun kerékpáros táskák Hír

BikeFun kerékpáros táskák Hír

Simon Ádám
Simon Ádám
2017/07/26
A hétköznapi cígöléstől a többhetes túrákig.
Hirdetés

Ha a BikeFun név ismerősen cseng, az csak azért lehet, mert az olyan sikeres márkákat, mint a Merida, a Northwave, a CST, vagy éppen a Bryton (csak hogy néhányat említsek) is ők juttatják el a kerékpárüzletekbe. Arról, hogy a BikeFun névről ne csak a "disztribútor" jusson eszünkbe, évről-évre jobb és szélesebb sajátmárkás paletta gondoskodik, mint például a Paraferee által megszagolgatott BikeFun szemüvegek és BikeFun fejvédők, vagy az általam megtapogatott BikeFun kerékpáros lakatok és pumpák. Ezúttal a BikeFun kerékpáros táskák közül túrtam ki néhány csinos modellt, aminek első sorban a kerékpártúrázás szerelmesei örülhetnek, de azok is olvassanak tovább, akik hétköznapi ingázáshoz használják a bringát.

 

BikeFun Smart II

Nagyon csinos és a hétköznapokban is praktikus táska, amit a felső vázcsőre rögzíthetünk a kormányhoz, vagy akár a nyeregcsőhöz (bár az átlátszó telefontartó kihasználásához az első megoldást javaslom).

Ránézésre egyből feltűnik, hogy már a XXI. század eleji kerékpártúrázók számára készült, ugyanis nem térkép-, hanem okostelefon-tartó található rajta. Ennek mérete (9x17 cm) 5,5"-os tepsifonokig van hitelesítve és természetesen érintőkijelző kompatibilis műanyag fóliát kapott, így nem kell kivenni a telefont a tartóból, ha használni szeretnénk és közben a nedvességtől, és portól védve marad.

 

BikeFun Smart II Forrás: Mozgásvilág.hu
BikeFun Smart II
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

 

Mindkét oldalon egy 17x5x13 cm méretű, cipzárral nyitható/zárható rekesz található, a táska teljes űrtartalma 2 liter. Ha túrázásban gondolkozol, akkor némi elemózsia, váltás alsónemű, vékony esőkabát, értékek, kulcsok tárolására tökéletes, hétköznapi használatban az iratokon felül a reggeli szendó, vagy akár az ebédre szánt jó adag tésztás marhapörkölt is elfér, bár ez utóbbira nem feltétlenül ajánlom.

Megjelenése modern, ízléses, a fényvisszaverő csíkok sötétben nagyon jó szolgálatot tesznek. Kisebb esőben a telefon és a táska tartalma is védelmet élvez a vízlepergető vászon miatt, de özönvíz esetére a táskához rikító zöld esővédő huzatot is mellékeltek egy rejtett zsebben. Praktikus és ára is kedvező (5.390 Ft).

 

BikeFun Expansion

Most tök komolyan: ez egy borzasztó sokoldalú, kifejezetten jóképű kerékpáros táska, amolyan "ha csak egy táskád lehet, akkor ez legyen az" típusú. Csomagtartóra rögzíthető, kompakt, 8 literes táska, ami akár 26 literesig bővíthető, ha a megfelelő cipzárakat használod.

Hétköznapi használatnál, kézben cipeléshez praktikusak a tépőzárral összefogható fülek és a könnyen fel/levehető vállpánt. Kompakt állapotban a középső rekeszt és mellé a hátulra felvarrt gumis kulacstartót használhatjuk, valamint a táska tetején lévő rögzítőgumival még kapunk némi extra helyet. De további két literrel növelhetjük a középső rekesz űrtartalmát függőleges irányban, ha a tetején lévő cipzárt elhúzzuk.

A középső rekeszben további tépőzáras zsebeket találunk és hőszigetelő borításának köszönhetően ide akár gyorsan romló élelmiszereket is pakolhatunk rövid ideig (mondjuk amíg a boltból hazaérünk).

 

BikeFun Expansion Forrás: Mozgásvilág.hu
BikeFun Expansion
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

 

Az igazi csoda aztán akkor történik, amikor az oldalsó rekeszek cipzárját kinyitjuk, mert valójában azok nem egy-egy kisebb-, hanem egy-egy méretes oldalsó tárolót rejtenek, amiket kibontva már komoly, több napos túrához is elegendő kapacitással bíró kerékpáros csomagtartónk lesz.

Az oldalsó tárolókat gumis rögzítőcsattal rögzíthetjük a csomagtartóhoz. Ja, azt még nem mondtam, hogy magát a táskát tépőzáras hevederekkel lehet a csomagtartóra szorítani.

A külcsínre ugyanaz igaz, mint a Smart II táskánál, vagyis kellően csinos, bőségesen ellátták körben fényvisszaverő elemekkel, plusz a már említett kulacstartón lévő fülre a hátsó lámpát is felszerelhetjük.

 

BikeFun Expansion Forrás: Mozgásvilág.hu
BikeFun Expansion
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

 

Vízlepergető anyagán felül egy rejtett zsebben az aljában egy rikító esővédő huzattal is kiegészítették (ami sajnos a kiengedett oldalsó tárolókat már nem fedi, csak ha kompakt módban használjuk).

16.990 Ft-ért egy szuper, változtatható méretű, így különböző felhasználási területre alkalmas kerékpáros táskád lehet.

 

BikeFun Master

Az Arnold Schwarzenegger filmekben általában akkor jön el az igazi katarzis, amikor a kisbicska és a Kalasnyikov után a főhős megjelenik kezében egy helikopterekre való, mázsás golyószóró überágyúval. Ha ez a cikk most egy ilyen akciófilm lenne, akkor az egykori kormányzó kezében (vagyis bringáján) a katarzisos "fegyver" a BikeFun Master kerékpáros táska lenne a maga 69 literes űrtartalmával, ami akár többhetes túrákhoz is elegendő kapacitással bír.

 

BikeFun Master Forrás: Mozgásvilág.hu
BikeFun Master
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

 

A táska felépítése viszonylag egyszerű, gyorsan körülírható: három óriási tároló (felül egy és jobbra-balra még egy-egy), plusz oldalán egy-egy kisebb zseb azoknak a tárgyaknak, amikhez gyorsan szeretnénk hozzáférni. Tetején gumis rögzítővel mondjuk fejvédőt, vagy esőkabátot rögzíthetünk még és természetesen az egész táskát lefedő, rikító színű esővédő huzatot is találunk egy rejtett zsebben.

Tépőzáras és ringlis rögzítése stabilan tartja rázós úton is. Körben fényvisszaverő elemek növelk a láthatóságot, így indulhatsz is világkörüli utadra.

 

A BikeFun kerékpáros táskákat keresd a cég partnerüzleteiben.

Hirdetés