Adriatica - stílusos városi kerékpárok Hír

(X) - Támogatott tartalom
2018/05/21
Egy stílusos városi kerékpárnak pontosan ilyennek kell lennie.

Szeretjük az irodánkat, mert jó a kávé, saját fali bringatárolónk is van és mindig hemzsegnek itt a különféle sportcuccok. De bármennyire is jó itt, azért szó nélkül lecserélnénk egy olasz tengerparti kis helyiségre, mondjuk Positano tengerparti hegyoldalában, ahol talán a kávé is van olyan jó (még jó) és a bringatárolást is biztosan meg tudnánk oldani valahogy. 

Amíg viszont nem jön egyetlen Giorgio, vagy Giovanni sem, hogy felajánljon egy ilyen lehetőséget, addig olyan dolgokkal tudjuk enyhíteni az olasz életérzés iránti vágyainkat, mint például a hamisítatlan olasz stílusjegyekkel bíró Adriatica kerékpárok. Stílusos városi bringák egyenesen Olaszországból, Pesaro városából, touring és vintage kategóriákban, igazi dizájnbajnok cirkálók. 

 

Adriatica kerékpárok - a gondtalan olasz életérzés szimbólumai

A fentiek után nincs mit csodálkozni azon, hogy elsőre beleszerettünk az Adriatica kerékpárokba. Már a látványuk is közel hozza hozzánk az olasz kisvárosok jellegzetes hangulatát, és minél tovább merülünk a részletekbe, annál inkább azt érezzük, ezek a kerékpárok arra születtek, hogy a gondtalan olasz életérzést átadják tulajdonosaiknak.

Akár hiszed, akár nem, még egy hétfő reggeli munkába tekerés is lehet örömteli élmény egy megfelelő kerékpár nyergében.

 

Adriatica - olasz életérzés Forrás: (c) BikeFun
Adriatica - olasz életérzés
Kép forrása: (c) BikeFun

 

Pesarot látva tényleg elhisszük az Adriatica gyár tulajdonosainak, hogy imádnak itt élni, hiszen az Adriatica bringák szülővárosa egy kis ékszerdoboz gyönyörű tengerparttal, közeli hegyekkel, csodás épületekkel és olyan hangulattal, amiért mindig érdemes a mediterrán térségbe utazni. Ebben a városban kezdte az idősebb Signore Domenicucci a II. világháború után az Adriatica kerékpárokat gyártani, hogy aztán a vállalkozást néhány évtized múlva a gyerekei vigyék tovább. 

 

Adriatica - maga a stílus Forrás: (c) BikeFun
Adriatica - maga a stílus
Kép forrása: (c) BikeFun

 

A kis családi üzemben dolgozik a mai napig a család apraja-nagyja és néhány elkötelezett alkalmazott, akik tényleg szívvel-lélekkel készítik a kerékpárokat. Nem a mennyiség, hanem a minőség a fontos, hiszen minden egyes darabért személyesen vállalnak felelősséget, és látszik, hogy a lelkesedés és a szenvedély viszi sikerre a márkát a multik világában is.

 

Adriatica - maga a stílus Forrás: (c) BikeFun
Adriatica - maga a stílus
Kép forrása: (c) BikeFun

 

Adriatica - maga a megtestesült optimizmus

Weboldalukon ez az üzenet olvasható: „Il marchio Adriatica rappresenta un messaggio di ottimismo: una vela spiegata su un cielo azzurro in cui volano i gabbiani.” A pontos fordítással gondban vagyunk, de e jelmondatukkal olyan szabadságérzetet és végtelen nyugalmat szeretnének velünk megosztani, amit valószínűleg minden Olaszországtól északabbra települt nép irigyel a délutáni napsütésben kávézgató olaszoktól. Valahogy így szól magyarul az üzenet:

Az Adriatica márka optimizmust sugároz: mint a kék ég alatt lebegő sirályokkal övezett, dagadó vitorla.

 

Adriatica - maga a stílus Forrás: (c) BikeFun
Adriatica - maga a stílus
Kép forrása: (c) BikeFun

 

Ha mindennapi, városi közlekedésre alkalmas kerékpárt keresel, megtaláltad amire vágytál, sőt ennél többet is! Minden egyes Adriatica kerékpárhoz jár még valami, amitől biztosan jobban fogod élvezni a bringázást: egy kis szelet az olasz édes életből!

Benvenuto in Italia!

 

Az Adriatica két arca

Az Adriatica márkának létezik egy retrós/vintage vonala, melynek elsősorban a dizájn és az életérzés áll a középpontjában, valamint egy touring vonal is, mely jól felszerelt, kényelmes városi bringákat kínál azoknak, akik inkább a gyakorlatias városi kerékpározás hívei.

Az Adriatica Panda, a Retro, vagy a Panarea (hogy csak néhányat kiemeljünk) színei és vázának ívei mély és heves érzelmeket képesek kelteni és azon sem csodálkoznék, ha valaki egyenesen szerelembe esne ezek láttán, de minimum meg szeretné ölelni valamelyiket. A dizájn mellett praktikus és strapabíró felépítésű bringák ezek, melyek a hazai díszes városi környezetbe ugyanúgy fénylő gyöngyszemként illeszkednek, akár egy olasz kisvárosba. A sárhányók, a fantasztikus ívű láncvédő és első-hátsó csomagtartók mind színben passzolnak a vázhoz, amihez a világos kerekek elegáns kontrasztot nyújtanak. A klasszikus formák korszerű technikai megoldásokat és alkatrészeket rejtenek, tehát a komfortra és a menettulajdonságokra sem lesz panasz.

A touring vonal ugyan inkább a lendületes és gyors utazások hívei számára készültek, de a tervezőket ez nem akadályozta meg abban, hogy olyan szemet gyönyörködtető fűzésű kerékkel szereljék fel, mint a Sity 2 esetében, vagy hogy művészien húzott vázcsöveket alkossanak például a Sity 3 kerékpárhoz.

Valamennyi Adriatica kerékpár kompletten felszerelve, menetkészen kerül a vásárlóhoz és mivel első/hátsó lámpával is fel vannak szerelve, az éjszakai fények közötti karikázásnak sincs semmi akadálya.

 

Az Adriatica touring és vintage modellek 2018-as választéka: 

Touring Sity 2 Forrás: (c) BikeFun
Touring Sity 2
Kép forrása: (c) BikeFun

Touring Sity 2

, Férfi

Touring Sity 3 6V Forrás: (c) BikeFun
Touring Sity 3 6V
Kép forrása: (c) BikeFun

Touring Sity 3 6V
, Férfi

Touring Sity 3 18V Forrás: (c) BikeFun
Touring Sity 3 18V
Kép forrása: (c) BikeFun

Touring Sity 3 18V
, Férfi
Touring Relax 26-os kerékmérettel Forrás: (c) BikeFun
Touring Relax 26-os kerékmérettel
Kép forrása: (c) BikeFun

Touring Relax 26"

Touring Relax 28-as kerékmérettel Forrás: (c) BikeFun
Touring Relax 28-as kerékmérettel
Kép forrása: (c) BikeFun

Touring Relax 28"
Női

Touring Trend Forrás: (c) BikeFun
Touring Trend
Kép forrása: (c) BikeFun

Touring Trend
, Férfi

Touring Panda 6V 26-os vagy 28-as kerékmérettel Forrás: (c) BikeFun
Touring Panda 6V 26-os vagy 28-as kerékmérettel
Kép forrása: (c) BikeFun

Touring Panda 6V 26" és 28"

Vintage Retro Forrás: (c) BikeFun
Vintage Retro
Kép forrása: (c) BikeFun

Vintage Retro
Férfi és női

Vintage Panarea Forrás: (c) BikeFun
Vintage Panarea
Kép forrása: (c) BikeFun

Vintage Panarea

Vintage Danish Nexus 6V Forrás: (c) BikeFun
Vintage Danish Nexus 6V
Kép forrása: (c) BikeFun

Vintage Danish Nexus 6V
Női

 

Az Adriatica kerékpárok hazai forgalmazója a Bikefun Kft., akinek többek között a népszerű Merida kerékpárokat, CST gumikat és Northwave kerékpáros ruházatot, valamint a saját márkás kerékpáros kiegészítőiket is köszönhetjük.