A legújabb városi gyerekkerékpár: WOOM Now

A legújabb városi gyerekkerékpár: WOOM Now

Benecz Ferenc
Benecz Ferenc - Támogatott tartalom
2022/06/20
Mert a gyerekeknek szánt kerékpár fejlesztése van olyan fontos, mint a felnőtteknek tervezett – íme, a WOOM legújabb gyerekkerékpárja, városi felhasználásra.

Mi a titka a WOOM gyerekkerékpároknak?

A jó gyerekkerékpár tervezése nem csak annyiból áll, hogy pár alkatrészt kisebbre alakítunk. Ahhoz, hogy a gyermekek számára is élvezhető és könnyed legyen a kerékpározás, a geometriától kezdve a legkisebb alkatrészig az Ő felépítésükhöz, erőnlétükhöz kell alakítani mindent.

Ezen aprólékos és céltudatos gondolkodás révén vált rövid időn belül az egyik legjobb gyerekkerékpár-gyártóvá a WOOM. Széles kínálatukban a futóbringáktól, a 10-14 éveseknek szánt 26”-os kerekű bringákig találni modelleket - sőt, már mountain bike-okat és elektromos rásegítéses gyerekkerékpárt is választhatunk!

A legújabb városi gyerekkerékpár: Woom Now-12
WOOM Now
A legújabb városi gyerekkerékpár: Woom Now-12
Forrás: Mozgásvilág.hu

WOOM Now, az innovatív városi kerékpár

Íme, egy menő opció a környezetbarát és egészséges városi közlekedésre! A WOOM legújabb fejlesztése különösen azon gyerekek számára lett tervezve, akik az iskolába is bringával közlekednek – természetesen a gyártótól eddig megszokott élvezetes tekerés filozófia mentén.

A legújabb városi gyerekkerékpár: Woom Now-2
WOOM Now
A legújabb városi gyerekkerékpár: Woom Now-2
Forrás: Mozgásvilág.hu

A könnyű, de strapabíró, kétszer húzott AA-6061 alumíniumból készült váz innovatív geometriája és egyedi kialakítása első pillantásra szembetűnik majd mindenkinek, hiszen igen látványos a különböző méretű – elöl 16, hátul 20 colos (Now 4) – kerekek. Ezen aszimmetriának egyszerű praktikussági oka van: a nehéz hátizsák vagy iskolatáska bringázás közben nem túl kényelmes érzetet nyújt a háton, ám a hátsó csomagtartóra felrögzített nagyobb tömeg miatt a kerékpár veszíthet stabilitásából, a gyerekek pedig a biztonságérzetükből. A WOOM tervezői ezért egy olyan első csomagtartót terveztek, mely a nagyobb stabilitás és a jobb kezelhetőség érdekében a lehető legalacsonyabbra helyezi a súlypontot – mindazonáltal a táskánk fix felrögzítéséhez integrált hevederekkel lett felszerelve – de ehhez kisebbre kellett venni az első kerék átmérőjét. 

A legújabb városi gyerekkerékpár: Woom Now-1
WOOM Now
A legújabb városi gyerekkerékpár: Woom Now-1
Forrás: Mozgásvilág.hu

A gyerekek kisebb cuccainak (pl. kulcs, telefon) külön táska készült, mely a vázra, az első háromszögbe rögzíthető. Ezen táska kialakítása révén a kerékpár olyan egyedivé válhat, mint maga a gyermek, mivel oldalát saját rajzokkal, feliratokkal lehet díszíteni.

A legújabb városi gyerekkerékpár: Woom Now-3
WOOM Now
A legújabb városi gyerekkerékpár: Woom Now-3
Forrás: Mozgásvilág.hu

A gyerekkerékpároktól nem megszokott extra, WOOM Now komforthoz további három részlet is nagyban hozzájárul a kerékpáron. Az egyik a széles felnikre szerelt, defektvédelemmel ellátott ballonos gumik, melyek hatékonyan csillapítják a macskaköves- illetve rossz minőségű utak, vagy épp a vasúti átjárók okozta rázkódásokat, míg a robusztus és széles sárvédők ahhoz járulnak hozzá, hogy az időjárás se szeghesse a gyerek kedvét a bringázástól. A harmadik pedig a gyerekkerékpárokon ritkán látható tárcsafék – a Promax hidraulikus tárcsafékei minden időjárási körülmény során egyenletes fékerőt biztosít, ráadásul fékkarjai a gyermekek kezeihez lett méretezve, így könnyedén elérik és húzhatják. 

A legújabb városi gyerekkerékpár: Woom Now-8
WOOM Now
A legújabb városi gyerekkerékpár: Woom Now-8
Forrás: Mozgásvilág.hu

Persze egy városi közlekedésre tervezett kerékpár esetében - főleg ha azt gyermekek fogják használni - elengedhetetlen a biztonság. Erről a WOOM tervezői sem feledkeztek meg. A jól láthatósághoz hozzájárul az agydinamóról folyamatosan működtethető, erősfényű első-hátsó lámpa, a gumiköpenyek oldalfalain található fényvisszaverő csíkok, valamint a pedálok sárga prizmái. De a markolat szélén egy eltekeréssel működtethető - és ezáltal a kormány elengedése nélkül is elérhető - csengő is nagyon praktikus kiegészítő.

A legújabb városi gyerekkerékpár: Woom Now-13
WOOM Now
A legújabb városi gyerekkerékpár: Woom Now-13
Forrás: Mozgásvilág.hu

Ha egy kényelmes, praktikus kerékpárt szeretnénk gyermekünknek, mellyel megszerettethetjük a bringázást, mint közlekedési formát, akkor a WOOM Now kerékpárok nagyszerű opciók! Már 6 éves kortól választhatók, és maximum 100 kg összsúlyig (a kerékpár, a kerékpáros és a felszerelés súlya összesen) használhatók.

Két modern, menő színben kapható: jégkék váz fekete csomagtartóval vagy mohazöld piros csomagtartóval.

Választható méretek

kerékméret súly korosztály magasság
Now 4 20"/16" 10,5kg 6-8 év 118-131 cm
Now 5 24"/20" 11,8kg 7-11 év 125-147 cm
Now 6 26"/20" 12,6kg 10-14 év 142-167 cm

woombikes.hu