A 3T kerékpárok már Magyarországon is kaphatók

A 3T kerékpárok már Magyarországon is kaphatók

Bringaland - Támogatott tartalom
2022/03/16
2022-től már a Bringalandban is kapható, sőt tesztelhető a 3T high-end gravel kerékpár.

A dózeres, enyhén technikás terepre, vagy a széttöredezett aszfaltra termett dinamikus gravel kerékpárok népszerűsége robbanásszerűen nőtt meg az elmúlt években, ami nem is csoda, hiszen az egyik legsokoldalúbb kerékpártípusról van szó. Az országúti kerékpárok teljesítménycentrikus gyorsaságát ötvözi az XC mountatinbike kerékpárok terepképességeivel, és ez a komplett élménycsomag sok kerékpáros szívéhez áll közel. Nem kell már választani aszfalt, vagy terep között és a dinamikus haladásról sem kell lemondani. 

Ebben a szegmensben hatalmas fejlődést tapasztalhatunk és bőven találkozunk high-end vázakkal és alkatrészekkel is. Ebbe a sorba illeszkedik tökéletesen a 3T kerékpármárka, amelyik kifejezetten országúti és gravel vonalra specializálódott (abban viszont hagyományos és elektromos rásegítéses vonalon is), másféle kategóriát ne is keressünk náluk (legalábbis 2022-ben még hiába tennénk ezt).

3T alias 3TTT

Az eredetileg 3TTT (Tecnologia del Tubo Torino) márkát 1961-ben alapították, mely kezdetben csupán csövek készítésével foglalkozott, de hamarosan kerékpáros kiegészítőket is találhattunk a kínálatukban, 1970-től alumínium, 1990-től pedig karbon alapanyagból is.

A 3T már Magyarországon is kapható-7
A 3T már Magyarországon is kapható-7
Forrás: Bringaland

3T Exploro

A cég életében a gyökeres változást Gérard Vroomen hozta el, aki 2015-ben a céghez szegődve megtervezte az első kerékpárjukat, 3T Exploro néven. A kerékpár abban az időszakban került bemutatásra, amikor a gravel kerékpározás még ritkaságnak számított és egy merőben új megközelítést használtak a váz tervezése során - a cél a komfort és a nagy sárférőhely mellett a kis sebességnél is alacsony légellenállás volt. A kerékpár olyan jól sikerült, hogy fenekestől felforgatta a piacot és a nagyobb gyártókat is arra ösztönözte, hogy erősítsék ezt a kategóriát,

a gravel kategória szélsebesen terjedő népszerűsége pedig oda vezetett, hogy 2022-re egy 4 kontinensen zajló, 18 versenysorozatból álló Gravel Világbajnokságot jelentett be a UCI.
A 3T már Magyarországon is kapható-1
A 3T már Magyarországon is kapható-1
Forrás: Bringaland

3T Racemax

A 3T Exploro egy igazi mindenes volt, mely még mindig megtalálható a cég kínálatában, azonban 2020-ban továbbfejlesztette és megszületett a Racemax, ami nagyobb sárférőhelyet, magasabb kormánypozíciót és még jobb aerodinamikát kínál.

A termékkínálat természetesen nem áll meg ennél a két kerékpárnál, a (főként) gravel kerékpárokat folyamatosan bővülő kínálattal találhatjátok meg a Bringaland Kerékpárüzletben. A 3T különleges cég, hiszen kínál festés nélküli vázakat, ezért egy tehetséges kerékpárfényező segítségével akár a legvadabb ötleteket is vázra lehet vetni, de elsők között jelentette be, hogy visszahozza a vázak gyártását Olaszországba, méghozzá egy speciális eljárás, a „filament winding” bevezetésével, mellyel könnyebb és erősebb szerkezeteket lehet alkotni, mint a hagyományos „pre-preg” módszerrel.

Próbáljátok ki a Bringaland Kerékpárüzletben!

A Bringaland eddig is fontosnak tartotta a kerékpárok kipróbálásának lehetőségét, azonban eddig a high-end gravel kategória kimaradt ebből a lehetőségből – egészen 2022-ig, hiszen mostantól az Exploro Race Force AXS-el szerelt változatát is ki lehet próbálni.

A 3T már Magyarországon is kapható-5
A 3T már Magyarországon is kapható-5
Forrás: Bringaland

Mi nagyon pozitív tapasztatokat szereztünk az első menetpróbákon és azt tapasztaltuk, hogy az eddig próbált kerékpárok közül megtaláltuk a legsokoldalúbbat – országúton rendkívül gyors és komfortos, ha pedig terepre vinnéd, 27,5” kerékkel az akár 61 mm széles gumiköpenyek a legkövesebb terepet is kisimítják.