Menü

2011.07.25.     Hozzászólás 0

Tóvidékfesztivál.hu

Tó-Vidék Fesztivál

A fesztivál fontos eleme a „Tó-vidék kerekező” kerékpáros kalandtúra és a „Csodálatos vízi karaván” csónakos kalandtúra a Tisza-tavon.

2011-ben második alkalommal kerül megrendezésre a Tó-vidék Fesztivál. 2010-ben Sarud Község Önkormányzata Európai Uniós pályázati forrásból, hagyományteremtő szándékkal szervezte meg az eseményt, az idei fesztivál főszervezője a Wesselényi Miklós Szabadidős Egyesület. 2011. augusztus 5. és 7. között a sarudi strandon, a Tiszta-tónál  igyekeznek majd felhívni a lakosság és a Tisza-tó turisztikai régióban nyaralók figyelmét a vidéki életmód fenntarthatóságának jelentőségére.

A fesztiválon a környezetbarát megoldások bemutatása, a témába vágó előadások mellett a vendégek hasznos információkhoz juthatnak mindennapi életük környezettudatosabbá tételéhez. Szakmai és civil szervezetek programjain, interaktív foglalkozásain ismerkedhetnek meg a vidéki életmód fenntarthatóságának fortélyaival.

A fesztivál fontos eleme a Tisza-tó értékeit, a  helyi közösségek fontosságát bemutató „Tó-vidék kerekező” kerékpáros kalandtúra a tó körül, valamint a „Csodálatos vízi karaván”  csónakos kalandtúra a Tisza-tavon.  A Tó-vidék Fesztiválon helyi termelők és környékbeli kézművesek termékeiből találnak széles kínálatot a látogatók. A három napos esemény hangulatát számos ismert hazai együttes és fellépő gazdagítja.

A fesztiválon egy, a megszokottól eltérő szemléletű esélyegyenlőségi szolgáltatással is találkozhatnak: a rendezvényen a látogatók körében végzett kérdőíves felmérést vakok fogják végezni.

Olvass többet a témáról: Tó-Vidék Fesztivál