Takarék-kupa, Eszkimó-Indián Játékok Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2007/06/29
A kajak-kenu sport repertoárján nagyon sokáig szerepelt az eszkimó-indián játékok megrendezése, az egészen fiatal sportolók részére. Ez a verseny nemcsak a kajak-kenuról szólt, hanem más ügyességi feladatokban is összemérhették tudásukat a gyerekek.
Hirdetés

A 90-es évek közepétől azonban különböző okok miatt már nem rendezték meg, így a mai fiatalok csak hírből ismerhették ennek a szórakoztató és látványos versenynek a történeteit.

A sportágnak azonban folyamatosan megvolt az igénye az eszkimó-indián játékokra. Emellett mindenkiben élt a tatai versenyek iránti nosztalgia is, így kézenfekvő volt, hogy ötvözni kell a két versenyt. Szerencsére tavaly a Tatai Takarékszövetkezet a kezdeményezés mellé állt, és a sikeres újraindítás után idén július 7-én a Tati Öreg tavon újra megrendezésre kerül ez a látványos és érdekes versenyforma.. A verseny 2000 méteres evezésből, 1000 méteres futásból, szlalom kajakozásból (a pályán elhelyezett bóják ügyességi kerülése) valamint kislabda célba dobásból áll. A versenyszámok egy helyre koncentrálódnak, így az érdeklődők és a szülők nem maradnak le semmiről, az összes versengést végig lehet majd követni és szurkolni.



A megmérettetés helyszíne a Hódy THAC telep. Szeretettel várunk minden versenyzőt és kedves érdeklődőt.
Hirdetés