Menü

2006.04.28.     Hozzászólás 0

Legyen ez a leghúzósabb nyarad

Sokan már azon törik a fejüket, hogy hol is fognak az idén nyaralni.
Nekünk lenne egy remek ötletünk. Mit szólnának Orebichez?
A kisvárost a strandok és vízisport-lehetőségek mellett éttermek, szórakozóhelyek és hangulatos utcácskák teszik vonzóvá. A tengerpart tagolt, számtalan fürdési lehetőséget kínál a település teljes hosszában. Kisebb-nagyobb sziklás, kavicsos, és aprókavicsos öblök, valamint két strand várja a fürdőzőket.
Ráadásul Orebicen található a Noworks tengeri kajak bázisa.

A Peljesac-félsziget északi csúcsánál, Budapesttől 850 kilométerre fekszik Horvátország egyik leghangulatosabb üdülőhelye, a tengerparti Orebic. A kis lélekszámú, egykor hajózásból, halászatból és kereskedelemből élő városka ideális célpont lehet egy igazán aktív nyaralás helyszínének. Itt található Dalmácia egyik leghosszabb fürdésre alkalmas tengerpartja, a Peljeski-riviéra.
Orebicen található a Noworks tengeri kajak bázisa. Büszkén mondhatjuk, hogy Európa egyik legnagyobb tengeri kajak bázisa ez! (Aki nem hiszi járjon utána :) A kajakpark a NECKY és a PRIJON cég által gyártott professzionális túra illetve rekreációs kajakokból áll. A hajókhoz mentőmellény, lapát, vízhatlan zsák, fenékvízszivattyú, spritzdeck szériatartozék. A bázis májustól-szeptemberig üzemel. Lehetőség van szezonon kívüli evezésekre, kajaktúrák, céges rendezvények lebonyolítására. Túravezetés biztosított! Mivel a bázis Horvátország déli részén (Peljesac-félszigeten) van, az időjárás már az április elején "engedi"a vízreszállást...Nem beszélve az izgalmas szelekről... Millió szálláslehetőség, bulik... Az Orebic és Koræula közt fekvő több tucat kis sziget (Vrnik, Badija, Stupe...) révén az öböl a tengeri kajakosok kánaánja. A 25 kajakból, mentőmotorosból álló park kiinduló pontja az egynapos csillagtúráknak, valamint a hetes barangolásoknak! A 2005-ös szezontól alapfelszerelés lesz még a tengeri (növény,állat) határozó és a tengeri térkép is.
A bázis 2006-ban június 20-tól augusztus 31-ig tartja nyitva kapuit.
Tengeri kajak tanfolyam-tábor
A 2006-os szezonban két egy hetes tengeri kajak tábort szervezünk. Az egyhetes kajakozás csillagtúrákat jelent. Minden nap reggel 10 órakaor kis csapatunk nekivág a környező öblöknek Naponta átlagosan 12-15 km-t fogunk megtenni.Lakatlan szigetek, hajóroncs, napsütés, izgalmas szelek. A túrák során megismerkedünk a navigáció, meteorológia titkaival, megtanuljuk a vízből mentés trükjeit, belekóstolunk az eszkimóforduló rejtelmeibe: "Minden amire egy tengeri kajakosnak szüksége lehet" jeligével A programot korculai, dubrovniki városnézéssel, trekking túrával, vizisízéssel, "sznorkelezéssel"szeretnénk szinesíteni. Esténként a bázison csendes sörözés és amit akarunk...
A túrákon való részvétel nem igényel különös fizikai illetve technikai felkészültséget. Úszni tudás szükséges. A túrák során folyamatosan kapcsolatban leszünk a bázis mentőmotorosával.
A túrák időpontjai: 2006 június 30-július 7
2006 augusztus 7-11

Részvételi díj:35.000 ft/fő az ár tartalmazza:tengeri kajakok használatát, snorkel használatát, túravezetést, oktatást, tengeri kajakos pólót.
Utazásról, szállásokról tájékozódhatsz a www.orebic.hu oldalakon.
Jelentkezési határidő: 2006 május 25.