Három ország sportolóit várják az augusztus 27-ei Göd Kupára Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2011/08/23
A Duna-kanyar hagyományos, egyik legnagyobb vízi eseményén délelőtt kajak-, délután indiánkenu-versenyekre kerül sor.
Hirdetés
Az alsógödi csónakház előtti Duna-szakaszon rendezi a Gödi SE Kajak-Kenu Szakosztálya és a Dunai Vízisport Alapítvány a 18. Göd Kupát , augusztus 27-én. A Duna-kanyar hagyományos, egyik legnagyobb vízi eseményén – melyre ezer főt várnak a szervezők – délelőtt kajak-, délután indiánkenu-versenyekre kerül sor. A szakosztályban olyan kiválóságok nevelkedtek, mint a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zolán , vagy a szegedi világbajnokságon, hétvégén párosban aranyérmet nyerő Kulifai Tamás .
 
81809-godkupa1.JPG
A reggel kilenc órakor kezdődő esemény versenyszámait 2000 méterre írták ki a szervezők, a programban összesen 31 futam szerepel. Az egész napos eseményen a versenysport és a szabadidősport együttesen valósul meg; a fővárosból két klub jelezte részvételét, emellett várnak a szervezők sportolókat Esztergomból, Nagymarosról, Verőcéről, Vácról és Dunaalmásról; a Duna-kanyari vízi rendezvényt a csehek és az osztrákok avanzsálják nemzetközivé. A szervezők az elmúlt évek tapasztalatai alapján mintegy 300 kajakosra, 400 indiánkenusra, a nézőkkel együtt összesen mintegy ezer résztvevőre számítanak.  
 

81809-godkupa2.JPG

  A tradicionális augusztus végi eseményen Angyal Zoltán egykori szövetségi kapitány és Schmidt Gábor főtitkár mellett a sportág legeredményesebbjei közül részt vett korábban Kolonics György, Hesz Mihály, Vereczkei Ákos és a gödi illetőségű Kammerer Zoltán, akinek érkezése ezúttal a késő délutáni órákban várható.

 

81809-godkupa3.jpg

  „A házigazda Gödi SE korábbi vagy jelenlegi sportolói közül részt vesz, meghívásunknak, remélem, eleget tesz az ifjúsági világbajnok Hagymási Réka és testvére, az Európa-bajnok Anita, a korábbi ifi Eb-bronzérmes Slezsák István, az ifi maraton vb-harmadik Hamar Péter és Váczai Enikő, Bán Kristóf ifi síkvízi vb-ezüstérmes és Havas Balázs ifjúsági maraton eb-ezüstérmes kajakos. A délelőtti kajak-versenyek után délután a szabadidősporté a főszerep, melyben a családi futamokkal a gödi Belépés Családostul programsorozat is megmutatkozik, a további kiírásban junior, szenior, vegyes és Rotary-futam is szerepel. Lesz a gyermekeknek kézműves-foglalkozás és arcfestés, este pedig a Scarabeus együttes zenél” – foglalta össze Dalnoki Tibor, a szervező Dunai Vízisport Alapítvány elnöke.

 

81809-godvidi.jpg

 
Várható időjárás és részletek: Klikk ide!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés