A Juhász – Adrián evezős párosé a szolnoki Kővári-díj Hír

Nupi.hu
2009/12/18
Gálaműsor keretében adták át Szolnokon a fiatalon elhunyt újságíró tiszteletére alapított díjat...
Hirdetés
Gálaműsor keretében adták át Szolnokon a fiatalon elhunyt újságíró tiszteletére alapított díjat, melyet tizenharmadik esztendeje a sportolók, sportvezetők körében is kiosztanak. A Kővári Tamás-díjat 2009-ben az aktív sportolók közül a Simon Béla - Juhász Adrián U23-as evezős világbajnoki ezüstpáros érdemelte.
 
Az ünnepségre a szolnoki Aba-Novák Kulturális Központban került sor, a díjazott sportolókat Dr. Magyar Attila, az Egészséges Életért Közérdekű Alapítvány Kuratóriumának elnöke köszöntötte. Szolnok legmagasabb elismerését, a Kővári Tamás-díjat immár tizenharmadik esztendeje adják át, idén többek közt egy tehetséges U23-as evezős egység: Simon Béla és Juhász Adrián vehette át. A Héraklész Csillagprogram utánpótlás-korú versenyzői az idei U23-as világbajnokságon ezüstéremmel, a felnőtt Európa-bajnokságon ötödik helyezéssel zártak; az országos bajnokságon, a felnőttek közt a dobogó tetejére lapátolták hajójukat. Edzőjük, Molnár Dezső, már büszkélkedhet egy korábbi Kőváry-díjas „vizes” sportolóval: a kétszeres junior evezős világbajnok Szabó Kornél 2003-ban kapta meg az elismerést.
 
A Kővári Tamás-díjat korábban többek közt Kővágó Zoltán olimpiai ezüstérmes diszkoszvető (1997), Furkó Kálmán karatemester-sportvezető (1999), Szellő Imre olimpiai ötödik helyezett ökölvívó (2000), Drávucz Rita világ- és Európa-bajnok vízilabdázó (2002), Folláth Vivien világbajnoki aranyérmes kajakos (2004), Karakas Hedvig kétszeres ifjúsági Európa-bajnok dzsúdós (2005), Varga Tamás világbajnoki ezüstérmes ejtőernyős (2007), Sarudi Pál világbajnoki aranyérmes kenus (2008) kapta. Az idei díjat az evezősök mellett 2009-ben Tóth Zoltán sportvezetőnek ítélték.
Hirdetés