Mountex Black Friday 2021

Mountex Black Friday 2021

Mountex - Támogatott tartalom
2021/11/24
A 2021-es Black Friday nap alkalmából ismét akciót hirdet a Mountex, mégpedig a szabadban!

A legtudatosabb Black Friday akcióhoz csatlakozva mutasd meg, mi is az, ami igazán fontos!

Ez a nap hírhedten a féktelen pazarlás, a túlfogyasztás jelképévé lett. Igazi Fekete esemény. Földünk élhetőségének egyik legnagyobb ellensége a mértéktelen felhalmozás, túltermelés, melynek “ünnepét” épp az amerikai Hálaadás másnapján tartják. Eredetileg az új földrészre érkező telepesek ünnepelték ekkor a bőséges betakarítást “az első fény népe”, a Wampaonag indiánok tanítása és segítsége révén.

Ennek a szépen induló hagyománynak igazi megcsúfolása, és a fogyasztási láz ellen emelkedik fel a Mountex, és hirdeti, hogy üzleteik Zárva tartásával ellenáll a trendnek! Az embereket, akik számára fontos a természet, számít a jövő, és hiszik, hogy tudatos összefogásunk másokra is pozitívan hat majd, felszólítják: 

Ezen a napon NE vásárolj semmit, és kirándulj inkább a természetben!

Mountex Black Friday: Minden üzlet zárva

Ha a Black Friday alkalmából tervezed beszerezni új túracuccaidat, messzire kerüld el a Mountex üzleteit, mert azok bizony nem lesznek nyitva. A cég összes munkatársa, az eladók, az irodában számítógép mögött dolgozó kollégák és a raktárban fizikai munkát végző alkalmazottak is szabadságon lesznek. Persze nem otthon videójátékozással töltik a szabadnapot, hanem telepakolják a túrazsákukat, bakancsot húznak, és elindulnak a szabadba. Mindezt azért, mert a Mountex hisz abban, hogy már nem elég csak beszélni a fogyasztói társadalom túlzásairól, a környezetszennyezésről és a Földünket elárasztó szemétről, hanem a változtatáshoz konkrét tettekre van szükség. 

Csatlakozz te is!

Ha idén te is úgy döntesz, hogy ezt a pénteket nem akciókra való vadászattal szeretnéd tölteni, és nem szeretnél a vásárlási őrületben részt venni, akkor nézz ki egy hazai túraútvonalat (akár a Mountex Túratippek alkalmazásából), és menj ki a szabadba, töltődj fel a természetben. 

A Mountex dolgozói november 26.-án a Fekete Pénteket a szabadban sportolva töltik, és ugyanerre kérnek mindenkit, aki megteheti (persze, akinek a munkája nem engedi meg, az hétvégén is csatlakozhat). Kérjük, osszátok meg a a közösségi oldalakon egy fotó erejéig, hogy velünk tartottatok! Használjátok a #szabadbanszabadon hashteget!

A Black Friday után is van élet...

Természetesen a Mountex is termékeket értékesít, ezért nem a fogyasztás általános megtagadását tűzték ki célul. A hitvallásuk az, hogy tudatos vásárlói magatartással (amihez a tudatos eladói magatartás elengedhetetlen) felelős módon is lehet termékeket vásárolni és használni úgy, hogy az a környezetünket, a természetet minél kevésbé terhelje. A minőségi és tartós felszerelések értékesítése mellett létrehozták a Mountex Javítósarkot és tippekkel, tanácsokkal látják el vásárlóikat, annak érdekében, hogy a megvásárolt terméket a lehető legtovább használhassák.

Mindezen túl természetesen egész évben fontos, hogy tudatosan vásárolva éljünk! 

Pusztán azért, mert jól használható felszerelésünk helyett az új kollekció menőbben mutat a hegyekben, nem lenne szabad rögtön a boltokba rohanni! A “használd, javítsd meg, használd újra- elv tudatosságával sokkal előremutatóbb hozzáállás. Egy-egy szakadás, kopás a javítást követően igazán bátorítóan ható harci sérülésnek számít ma már, amiről az esti tábortűz mellett mesélve ámulatba ejthetjük a hallgatóságot.

Mostanra egyre több cég állít elő fenntartható termékeket, avagy olyat, melyet újrahasznosított alapanyagból készítettek. Ha tehetjük, válasszuk ezeket!

Keressünk közeli cégeket, ezzel támogatva a helybelieket, így nem kell a fél világon át ideszállítani a kiválasztott árucikket.

Válasszunk fair forrásból! A 3. világ országaiból származó ruházatot sokszor embertelen körülmények között állítják elő az éhbérért dolgoztatott munkások. Az általunk támasztott igényekkel igenis mi magunk generáljuk a keresletet, mellyel szándékunkat fejezzük ki az ilyen gyárak fenntartása mellett! Szerencsére egyre több túrafelszerelést gyártó cég állít elő megbízható forrásból származó terméket. Tájékozódjunk vásárlás előtt, mert minden egyes szavazat számít!

Mert "aki úgy gondolja, hogy egyetlen ember nem változtathat a világ sorsán, az még nem evett félig főtt denevért."