Menü

Összes termék a kategóriában

Petzl grigri +

Petzl grigri +

Klikk a képre a galériáért!

Grigri pánik funkcióval

A hagyományos Petzl grigri kezdő kezében mindig kérdéses, legalábbis az óvatosak számára. Vészhelyzetben a pánikból  megmarkolt eszközzel komoly sérülést okozhatunk, hiszen ilyen esetben fék nélkül engedjük mászótársunkat lezuhanni. A piacon megjelentek már a pánikfunkcióval ellátott eszközök, mint pl. a Camp Matik. A 2016-os Outdoor Show-on a Petzl is bemutatta a grigri pánik funkcióval allátott modelljét a grigri+ -t. 

A videóban jól látható, hogy a kart ha túlságosan tovább húzzuk, ahogyan pánik helyzetben előfordulhat akkor a hagyományos grigrikkel ellentétben az új eszköz lefékezi az esést. A kar visszatolása után újrafolytathatjuk az eresztést. 

 

Petzl grigri +

Petzl grigri + , újdonság a 2016-os Outdoor Show-n. Nincs több grigri baleset? http://www.mozgasvilag.hu/hegymaszas/termekek/petzl-gri-gri-

Közzétette: Mozgásvilág.hu – 2016. július 16.

Top rope funkció

A grigri + eszközön egy plusz funkció is található. A hátoldalon lévő kar segítségével top rope és elölmászó funkció közt választhatunk. Elölmászó funkcióban gyorsan, dinamikusan lehet kötelet adni míg top rope állásban csak nehezen lehet a kötelet adagolni, mivel itt erre nincs is nagyon szükség.

A grigri +  eszközt kifejezetten mászótermi illetve kezdő felhasználásra szánja a gyártó. Ennek szellemében plusz biztonsági funkció, hogy a top rope állást rögzíteni lehet, arra az esetre ha egy tanfolyam keretében az oktató több partit kezel egyszerre. 

Külön öröm, hogy az eszköz 11 mm-es kötelet is képes fogadni, de még az optimális felhasználásban is 10,5 mm-ig használhatunk köteleket. Ez még akkor is elegendő, ha kedvenc termünkben régen cseréltek már kötelet.

A súlya is és az ára is kicsit több, mint a hagyományos grigrié. Az új eszköz 200 grammot nyom, és 99 Euró befektetést igényel. 

Top rope és elölmászó állás

Petzl.hu

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.