Üdvözlet Nepálból - Erőss Zsolt blogjából Hír

kalandtura-blog.hu
2008/04/22
Hamarosan nekiindulunk az Everest alaptábora felé vezető útnak a Magyar Himalája Expedícióval, hogy letudjuk az éves kirándulást. A Makalu és az Everest csúcsát néztük ki magunknak.
Hirdetés

Eredetileg a Cho Oyu volt betervezve az Everest tibeti oldalával párosításban, de a kínaiak lezárták minden expedíció számára a térséget az Olimpiára hivatkozva.

Ezért mindenki - így mi is - átkényszerültünk a nepáli oldalra, ahol nyilván nagy lesz a tumultus, mivel a legtöbb tibeti expedíció ide csoportosult át. Sebaj, szerencsére pont az Everest elég nagy hegy ahhoz, hogy sok jó ember elférjen rajta.

Tervek szerint júni közepén érünk haza, én pedig belevetem magam az iKaland hegyivezetésbe.

Indítok egy kiképzéssel ikaland hegyivezetőknek, majd néhány Grossglockner Stüdlgrat túrával folytatjuk a sort, aztán irány a Matterhorn! Lehet, hogy tervezünk egy őszi Ladakh menetet is, de ez nem biztos és egyelőre titok 

Mi itt az expedícióval köszönjük jól vagyunk, sajnos csak négyen tudtunk eljönni pénzhiány és szponzori visszalépések miatt: Sterczer Hilda, Kollár Lajos, Mécs Laci. A felszerelés nagyjából megérkezett, kb. egy hét múlva az alaptáborban leszünk! Hogyha üzenni szeretnél nekünk, bátran írj a blogba, bíztass minket, az alaptáborból mérsékelten tudunk majd netezni.

Találkozunk a túraszezonban, kössétek fel a gatyát!  

 
Hirdetés