Sétával az egészségünkért - 10000 lépés a Silva-val! Hír

www.multinavigator.hu
2009/06/17
Könnyen mondunk nemet a mindennapi mozgásra, pedig talán sokan nem is sejtjük: 10000 lépés elegendő, hogy egészséges mértékben tornáztassuk meg elgémberedett testrészeinket.
Hirdetés

Az otthon üléssel erősödő krónikus betegségek ellen már kis erőfeszítéssel, sétával is tehetünk; csak számolnunk kell, hányszor is lépünk egyik lábunkkal a másik elé. Ebben siet segítségünkre a Silva , amely már pár ezer forintos eszközeivel mérhetővé teszi a napi teljesítményünket.

 

Naponta tízezer lépés. Hihetetlennek tűnhet, de ennyi elég ahhoz, hogy csökkentsük a rák, a cukorbetegség, a csontritkulás, vagy akár a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét. Szervezetünk fitten tartásához, rozsdás ízületeink megolajozásához, keringésünk egyensúlyban tartásához elengedhetetlen a mozgás, ennek legegyszerűbb formája a séta. Legyen ez akár az irodában, körbe-körbe járva telefonálás közben, vagy liftezés helyett a lépcsőházban. Miért költenénk komoly pénzeket arra, hogy hetente több alkalommal, rövid ideig, intenzíven eddzük testünket, amikor egy kis odafigyeléssel, mindennapi aktivitásunk közben hozhatjuk az egészséghez szükséges kvótát?

 

        

 

Az angolszász országokban, legfőképpen Angliában és Amerikában, az elmúlt években vált divattá a lépésszámláló, más néven a pedometer. Japánban már több mint tíz éve ismerik, népszerűsége csak számunkra lehet meglepő: egyaránt használják az üzletemberek, a fizikai munkások, az idősek, cukorbetegek, a fogyókúrázók. Az apró kis eszközt az oldalukra csíptetik, vagy a nyakukba akasztják. A Silva számtalan megoldást kínál teljesítményünk mérésére, a pár ezer forintos digitális lépésszámlálótól a tízezer forintosig, amelyek mind egy helyen elérhetőek a multinavigator.hu-n .

 



 

A több színben, méretben kapható pedometerek közül nem a külcsín, hanem a tudás számít. Az övünkre, nadrágunk szélére csatolt készülék mindegyike számolja a megtett lépéseinket, ám egyes darabok rádióval és MP3 lejátszóval is kiegészülnek. A zene ebben az esetben inkább csak az élményt, mint az egészséget szolgálja. A valóban hasznos funkciók az olyan apróságokban van, mint a Silva EX3 Plus . Háromtengelyű gyorsulásmérőjének köszönhetően akár a nyakunkban is hordhatjuk, de ha zsebre tesszük akkor is pontosan számolja lépéseinket és akár egy hétre visszamenőleg tárolja azokat. A naponta megtett távolságokat és a sétával eltöltött időt a lépéshossz megadásának köszönhetően hét napra visszamenőleg követhetjük nyomon.

Testsúlyunk, életkorunk megadásával az elégetett kalóriát is kiszámolja helyettünk.



A nagy dobás azonban még nem ez: hanem a Silva ex3connect ami egy dokkoló állomás segítségével a címre föltölthetjük napi teljesítményünket, így több évre visszamenőleg is figyelemmel kísérhetjük értékeinket a szemléletes grafikonokon. Saját internetes adatbázisunkat össze is hasonlíthatjuk másokéval, sőt kisebb-nagyobb „versenyeket” is rendezhetünk, ahová családtagjaink, barátaink adatai is felkerülnek. (A silvaconnect.com tesztje hamarosan érkezik a Mozgásvilág hírlevelében, és olvasható lesz a multinavigator.hu-n.)  



Érdemes beszerezni ezt az apró kis eszközt, hiszen gyorsan fény derül rá, naponta csupán 2-3 ezer lépést teszünk meg a javallott 10000 helyett. Természetesen nem kell hirtelen ennek a többszörösét teljesítenünk, elég lassacskán, okosan emelnünk a szintet. A tapasztalatok szerint a kapott értékek minden esetben ösztönöznek majd arra, hogy többet mozduljunk ki otthonról. Az egészségünk kontrollja nem igényel több időt, mint egy óra naponta amiből a mindennapi tevékenységünk során legalább 30-40 percet amúgy is teljesítünk. A nap végére pedig ha még nem értük el a kitűzött 10000 lépés célt úgy még mindig lehetőségünk van egy röpke kis sétára  a családtagjainkkal vagy a kedvenc kutyánkkal, hogy a kitűzött célt teljesítsük. Ez a mutatvány nem kerül többe mint 1990Ft és egy kis odafigyelés.
Hirdetés