Országos váltofutó verseny Budapesten Hír

BSI;http://www.futanet.hu
2010/06/08
Június 13-án lesz a 17. K&H olimpiai maraton váltó
Hirdetés
Közel 1000 csapatot várnak Magyarország legnagyobb váltofutó versenyére, a június 13-i, vasárnapi 17. K&H olimpiai maraton váltóra a fővárosba. A Budapest Sportiroda rendezvényén három távot csapatban, egyet pedig egyéniben futhatnak az indulók. A 42 kilométeres maratoni távon hatfős, a 21 kilométeres félmaratonon, illetve a 6,3 kilométeres minimaratonon három-háromfős csapatok indulhatnak. A versenyen a váltók mellett egyéniben félmaratonon lehet indulni.
 
A 17. K&H olimpiai maraton váltóna a legkülönbözőbb kategóriákban díjazzák a csapatokat: jutalmat kapnak többek között a cégek és a média csapatai. Rajtuk kívül számos oktatási intézmény is felvonultatja váltóit, illetve külföldi résztvevők is indulnak a versenyen. A futók a Parlament elől, a Kossuth térről rajtolnak.
 
A 17. K&H olimpiai maraton váltót eredetileg május közepén rendezték volna, de a versenyt a rendkívüli időjárás és a viharos szél miatt el kellett halasztani . Az ország legnagyobb váltofutó eseményére valamennyi megyéből jönnek csapatok és egyéni indulók, így több ezer fős versenyzői létszám várható.
Hirdetés