Nyerj doppingmentes NutriDepó ajándékcsomagot!

Nyerj doppingmentes NutriDepó ajándékcsomagot!

Mozgásvilág
Mozgásvilág - Támogatott tartalom
2023/03/24
2x20.000 Ft értékű doppingmentes táplálékkiegészítő csomagot nyerhettek SiS, Nutrition X, Beet It Sport, Soccer Supplement és Healthspan Elite termékekkel!

Miért kell nekünk táplálékkiegészítő?

Elsősorban tisztázni kellene mik is a táplálékkiegészítők és mi a szerepük napjaink rohanó, stresszes, egészségtelen világában. Táplálékkiegészítőnek minősül minden olyan - akár a patikában is kapható termék -, amelyek valamely tápanyagot (vitaminokat, mikroelemeket, flavonoidokat, esszenciális- és egyéb aminosavakat, omega 6, 3 zsírsavakat vagy éppen enzimeket illetve fehérjéket tartalmaznak.

Nyerj Nutridepo ajándékcsomagot!-3
Nyerj Nutridepo ajándékcsomagot!-3
Nyerj Nutridepo ajándékcsomagot!-3

Miért van szükség ezekre a tápanyagokra?

Az ok egyszerű, mert nem fogyasztunk belőlük eleget! Nagyszüleink idejében nem kellettek, hiszen akkor még napi szinten fogyasztottak az emberek az alap élelmiszerekből,- zöldség, gyümölcs, tej és tejtermékek, de említhetném a teljes kiőrlésű gabonafélékből készült élelmiszereket is -, illetve talán nem is volt alkalmuk olyan aktív sportéletet élni, mint manapság, ezáltal nem szorult rá a szervezetük hogy egyéb úton jusson a szükséges tápanyagokhoz.

Ma a gyorséttermek és a finomított,- a cukrokkal és a telített- vagy transzzsírokkal (margarin) telitömött -, élelmiszerek uralta világunkban, ahol mindennapi a stressz, nagy szükség van a jó minőségű táplálékkiegészítőkre. Különösen akkor, ha valamilyen sportcélt tűztünk ki magunk elé, ami a megszokottól eltérő tápanyagbevitelt kíván meg.

Nyerj Nutridepo ajándékcsomagot!-2
Nyerj Nutridepo ajándékcsomagot!-2

Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen táplálékkiegészítőt választunk!

"Száz százalékig tudatában kell lenned, mit viszel be a szervezetedbe!" – ez a legfontosabb mondat, amelyet minden sportolónak meg kell jegyeznie. Rendszeresen előfordulnak olyan doppingesetek a világban, de hazánkban is, amelyeket a figyelmetlenség, gondatlanság okozott. A Magyar Antidopping Csoport 2018-ban a legsúlyosabb büntetést kiszabva négy évre eltiltott például egy magyar atlétát, aki nem tudja, hogyan került szennyező anyag a szervezetébe. 2019-ben is volt egy kerékpáros, aki gondatlanul fogyasztott szennyezett táplálékkiegészítőt és 8 hónap eltiltást kapott, ugyanis a termékmintában ki tudták mutatni a szennyeződést. Ez sok esetben hónapokkal később szinte lehetetlen.

Fontos felhívni a sportolók figyelmét: akkor is doppingvétséget követhet el valaki, ha fogalma sincs az egészről. A 43/2011. (III. 23.) Korm. rendelet a doppingellenes tevékenység szabályairól, illetve a Magyar Antidopping Csoport Doppingellenes Szabályzata mondja ki, hogy a versenyző a felelős a szervezetéből származó mintáért, és az abból kimutatott bármilyen tiltott szer, származék vagy marker jelenlétéért, függetlenül attól, hogy gondatlanság vagy szándékosság történt-e.

A legtöbb gondot a fogyasztószerek, az izomtömeg- és potencianövelők, valamint a növényi kivonatok okozzák. Könnyedén bajba kerülhet egy élsportoló, ha nem figyel oda:

nem mindegy, milyen forrásból szerzi be és milyen terméket használ.

Az Egyesült Királyságban a 2012-es pozitív doppingtesztek 44 százalékát szennyezett táplálékkiegészítők eredményezték.

Informed-Sport program

Az Informed-Sport egy globális tesztelési és tanúsítási program a sport táplálékkiegészítő ipar számára, melynek célja annak biztosítása, hogy a termékeket véletlenül se szennyezzék be a Doppingellenes Világszervezet (más néven: Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség, rövidítve: WADA) által a sportban tiltott anyagokkal.
 
Magyarországon egyedülálló módon, a NutriDepó webáruházban rendelt valamennyi termék az Informed-Sport program vizsgálatán átesett és megfelelt. Nem csak bizonyos termékek, hanem az összes termék, melyek a webáruházban megtalálhatóak, mindegyiken szerepel az Informed-Sport logó és ellenőrizhető az Informed-Sport internetes adatbázisában

Sajnos sok helyen visszaélnek a logóval és tévesen azt a látszatot keltik, mintha minden termékük tesztelve lenne. A valóság viszont sok esetben az, hogy csak bizonyos termékük van tesztelve vagy egyáltalán nincs tesztelt termékük. A NutriDepó webáruházban a vásárlás során kérheted a megvásárolt termékek vizsgálati jegyzőkönyveit is! Ezek a megvásárolt, adott termékhez kapcsolódnak.

Nyerj Nutridepo ajándékcsomagot!-1
Nyerj Nutridepo ajándékcsomagot!-1

NutriDepó nyereményjáték

A NutriDepó webáruház a 2023-as versenyszezon megnyitása alkalmából két, egyenként 20.000 Ft értékű doppingmentes táplálékkiegészítő ajándékcsomagot ajánlott fel a Mozgásvilág olvasóinak (egyet férfi, egyet pedig női olvasóink között sorsolunk). Az ajándékcsomagokat az alábbi gombra kattintva elérhető kérdőív kitöltésével lehet megnyerni. Az ajándékcsomagban SiS, Nutrition X, Beet It Sport, Soccer Supplement és Healthspan Elite termékek találhatók. A helyes válaszokhoz érdemes tanulmányozni a nutridepo.hu weboldalt!

Nyerni akarok!

Játékszabályzathoz klikk ide!