Mire jó a GPS, egy sportórában? (Forerunner 405 akció) Hír

www.multinavigator.hu
2009/04/07
Az edző, a sportorvos és a navigátor visszatér... Térkép nélkül navigálni nem nagyon lehet vele. Akkor vajon miért építenek egy sportórába GPS-t?
Hirdetés



Tavaly tavasszal hasonló időtájt adtuk hírül, hogy megjelent a Garmin Forerunner 405 sportóra , ami tudásban már akkor is jócskán maga mögé utasította a többi hasonló eszközt. Nem csak sportfunkciókban emelkedik ki a kategóriájából, hanem egy egyedülálló funkció által is, amit úgy hívunk: GPS . Igen, ez a sportóra fel van szerelve GPS-vevővel is. Hogy miért jó egy ilyen órában a navigációs vevő, cikkünkből ez is kiderül. Ami viszont nagyon fontos, hogy most kétfajta kiszerelésben és extrém akciós áron (-20 000Ft!) juthattok hozzá ehhez a nagyszerű sportórához!



Garmin Forerunner 405 ANT

Garmin Forerunner 405 ANT + HRM

A Garmin Forerunner első ránézésre egy hétköznapi órának tűnhet. Azért írom, hogy tűnhet, mert ha az ember megnézi közelebbről rögtön rájön, hogy egész másról van szó.



Kezdjük a kezelőszervekkel. Az órán két gombot találunk, illetve a számlap körül elhelyezkedő, ezüstösen csillogó peremet, mely segítségével négy funkció érhető el úgymint: GPS, idő/dátum, training és a menü. A „tárcsán” található feliratok bármelyikét megérintve hívhatjuk elő a hozzá tartozó beállításokat, funkciókat. Mindez annyira egyszerű és kényelmes, hogy még az edzésedet sem kell megszakítani, nyugodtan állítgathatod futás közben is. A „tárcsán” kiválasztott funkcióban, az óra oldalán található két gombbal navigálhatsz tovább, vagy a perem „simogatásával” teheted ugyanezt (nem vicc).

A két oldalsó gombbal rögzítheted beállításokat, vagy akár visszaléphetsz az előző menübe, vagy a kezdő képernyőre. A menükben való lépkedésről az óra hangjelzéssel tájékoztat, így nem fordulhat elő, hogy elmulasztod a szükséges funkció beállítását és ezáltal a használatát. Biztos előfordult már mindenkivel, hogy azt hitte, megnyomta a stopper indítógombját, majd több száz méter sprint után vette észre, hogy mégsem. Na ez a Garmin Forerunner 405 esetében szinte lehetetlen. 

 

 

Mire jó a GPS, egy sportórában?

Térkép nélkül navigálni nem nagyon lehet vele. Akkor vajon miért építenek egy sportórába GPS-t?

Mondhatnám, hogy a pontosság miatt, de ezzel azt hiszem, nem elégíteném ki egyesek kíváncsiságát. A GPS az edzés közbeni elmozdulásodat figyeli. Pontosan megmondja neked, hogy hol és mikor edzettél, mekkora távot futottál, kerékpároztál, vagy sétáltál, illetve még azt is közli, hogy mindezt mekkora szintkülönbség legyűrésével sikerült teljesítened. Az óra pontosságáért is a GPS felel, hiszen a pontos időt a műholdakon elhelyezett atomórákról kapja („Bámulatos hol tart manapság a tudomány”,- mondaná Arthur király a Gyaloggalopp „sztárja” :) ).

 

Edzés funkciók

Alapjában véve a Forerunner 405 minden alapedzési funkciót tartalmaz. A GPS segítségével méri a megtett távolságot, az edzéssel töltött időt, elégetett kalóriát, és még egy saját magad által létrehozott virtuális edzőpartner segítségével is edzhetsz.

 

Akinek ez nem lenne elég, az óra, csomagtól függően tartalmaz HRM -t is (Heart Rate Monitor). Ez egy kényelmesen, a mellkason hordható gumiszíj, ami edzésed során folyamatosan figyeli szívritmusodat. Pulzusodhoz beállíthatsz egy minimum és egy maximum értéket, így órád azonnal riaszt, ha túl alacsony, vagy netán az egekbe szökött a pulzusod, így a kardió edzést állandó terhelés mellett biztonsággal végezheted. A Forerunner 405-höz csatlakoztatható még kerékpár pedál-fordulatszámmérő is. Ennek segítségével kerékpáros edzés alatt és után nem csak a földhöz viszonyított sebesség és távolságadatokat méri az óra, hanem azt is láthatod milyen intenzitással hajtod, vagy hajtottad a kétkerekűt. A Garmin mindenkire gondol .

El ne felejtsd, mire voltál képes!

A Forerunner 405 használatával, a felejtés lehetetlen, hiszen tárolja az edzések adatait, információit, így bármikor előveheted a memóriából, hogy mikor, mekkora teljesítményre voltál képes. Segítségével nyomon követheted fejlődésedet. Ezek az adatok, az ANT+Sport vezeték nélküli technológiának köszönhetően, automatikusan áttöltődnek számítógépedre is, ha a Forerunner a hatósugarába kerül. A 405 -ös modell nem csak a számítógépekkel képes kommunikálni. Edzésterveidet, eredményeidet, vezeték nélkül küldheted a közeledben lévő, többi Forerunner 405 felhasználónak. Így kipróbálhatod társaid edzéstervét, útvonalát, vagy ők is végig mehetnek a tiéden. Ez a fajta megosztási lehetőség sok tapasztalatot adhat a sportolóknak! Kijavíthatják hibáikat, meggyőződhetnek róla mikor, hol kell jobban belehúzniuk.

 



 

Ha sokat edzel, rendszeresen sportolsz és ismerni szeretnéd a mindenkori teljesítményed, akkor a Forerunner 405 a Te sportórád!

Vásárold meg most akciós áron, vagy meg is rendelheted webáruházunkból, ahol többek között bankkártyával is fizethetsz!

További sportóráinkról weboldalunkon olvashatsz részletesen. 
 
Hirdetés