Az 5 legjobb futóóra

Az 5 legjobb futóóra

Kakuk András
Kakuk András
2021/02/17
Legalábbis szerintünk...
Hirdetés

Milyen a jó futóóra? 

Coros, Garmin, Polar, Suunto vagy elég egy olcsóbb kínai? Attól függ hogyan, mire használod? Fél órakat kocogsz vagy esetleg pályán résztávozol vagy hosszú távokat futsz. Az áron kívül sok minden meghatározza a megfelelő órát. Pl. felhasználhatóság, egyszerű használat, gps pontosság, szervízháttér.

Szerintünk egy jó futóóra:

  • könnyű: nem hiszem, hogy sokat kell magyarázni. A nehéz dolgok zavaróak lehetnek futás közben. 
  • megfelelő akkumulátor teljesítménnyel rendelkezik: ha maratont, ultra távokat, vagy teljes távú triatlont teljesítesz és a cél előtt lemerül az óra, nem fogsz örülni...
  • átlátható menüszerkezete van: a legújabb órák már mindent is tudnak, ha nem találod a funkciókat, akkor az olyan, mintha nem is lenne. 
  • megbízható, gyors és pontos működésű.
  • jól néz ki: ugye, hogy ez a legfontosabb!?

Nézzük, jelenleg nekünk melyek a kedvenceink.

Coros Pace

A Coros egyik belépő szintű órája, könnyű és lapos. Én szeretem az ilyet. Nem azok közé az órák közé tartozik, melyek kinézetével is hódítanak, ergo színházba nem stílusos.  Az óra legfőbb előnye az akkumulátor teljesítménye: GPS-el 25 órát bír! Mind az óra, mind a hozzá tartozó app kezelése egyszerű. Ár/érték arányban pedig élen jár. Összességében hobbysták és nagyon elhivatott amatőrök számára tökéletes választás. 

Pozitívumok: akkumulátor teljesítmény, egyszerű használat, alacsony ár.
Negatívumok: kevésbé részletes statisztika, kevésbé pontos pulzusmérés

Coros Apex

A Coros magasabb szintű órája ötletes, innovatív tekerős gombbal van ellátva. Így két gombbal megoldják, amit más gyártók/típusok öttel. A navigáció pontos, ezzel együtt is jó az ára. 

Pozitívumok: akkumulátor teljesítmény, egyszerű használat, innovatív funkciók, jó ár.
Negatívumok: kevésbé részletes statisztika

Polar Grit X

Az őrült tudós. Iszonyú sok egyedi tulajdonsággal bír, pl. a Hill Splitter, ami automatikusan gyárt számodra statisztikákat a megfutott emelkedőkről. Vagy a futás teljesítmény, ami a Polar saját wattmérése. Ezen felül tud időjárás előrejelzést, 100 óra működést feltöltés nélkül, választható több színben, méretben és megannyi szíjjal. Van még sok minden, megnézheted az alábbi videóban: 

Garmin Forerunner 645 Music

A Garmin Forerunner 645 Music egy olyan sokoldalú, profi futó- és multisport óra, ami a legtöbb futó egyik gyakori problémájára nyújt megoldást, vagyis arra, hogy ne kelljen futáshoz magaddal vinned sem telefont, sem külön zenelejátszót, vagy akár pénzt, bankkártyát.

Garmin Forerunner 245 Music

Az alap, hogy fejlett GPS alapú tevékenységrögzítésre képes, de emellett egy rakás extra "humán-fedélzeti-komputer" funkcióval rendelkezik, amivel a testi-lelki állapotodat tudod monitorozni. Na és persze zenét is lejátszik, hiszen "mjúzik".

Hirdetés
Hirdetés