Táncmaraton 2006

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2006/05/09
Az idei Táncmaratont (2006. május 21. 10-22h Trafó Kortárs Művészetek Háza) a tánctörténet meghatározó személyiségeinek és módszereik bemutatásának szenteljük, végigkövethetjük elméletben és gyakorlatban a modern, posztmodern és kortárs tánc fejlődését az 1900-as évek kezdetétől napjainkig. Saját testünkön keresztül tapasztalhatjuk meg, hogy hogyan gondolkoztak a tánc forradalmárai testről, mozgásról, mozdulatról, térről és időről.
Hirdetés


Természetesen teljességre nem törekedhettünk, de igyekeztünk a fő fejlődési vonalat végigkövetni: Martha Graham, José Limón, Merce Cunningham, Lester Horton, hogy csak néhány nevet említsünk.
A tánctechnikák kialakulását folyamatosan segítették más, a testtel foglalkozó tudományok, mozgásrendszerek, módszerek, melyek még ma is szerves részét képezik különböző táncképzéseknek, táncosok, koreográfusok mindnennapi tréningjének. Kipróbálható lesz, többek között, a Pilates technika, a Gyrokinesis és a Release technika is.
A Trafó Kávézóban a mesterekről készült archív felvételek lesznek láthatóak, mely egy különleges időutazást nyújthat majd a nézőnek.
Idén is biztosított lesz a felfrissülés masszőreink által: shiatsu, svéd, ma-uri és gyógymasszázsoknak vethetjük alá magunkat.
A programot, képzettségtől függetlenül, minden táncot szeretőnek ajánljuk, tervezzük.
A negyedik Táncmaraton helyszíne a Trafó Kortárs Művészetek Háza Nagyterme és Stúdiója.
Regisztráció
2006. május 21-én 9h-tól a helyszínen
Az órákon és masszázsokon korlátozott számban lehet résztvenni, ezért ajánlott a regisztráció. Amennyiben csak megtekinti szeretne egy táncórát, kérjük foglaljon helyet az adott teremben.
Bővebb információ: Műhely Alapítvány (E-mail: workshop@c3.hu Web: www.wsf.hu/tancmaraton Tel: 456 20 52, 456 20 45)
Az programról részletek és az óraleírások a www.wsf.hu/tancmaraton oldalon találhatók.

Forrás: Fittség.hu
Hirdetés
Hirdetés