Okos fitnessgépek - tudatos edzéstervezés

Okos fitnessgépek - tudatos edzéstervezés

(x) - Támogatott tartalom
2015/12/09
Életünk során rendszeresen tervezünk, optimalizálunk. De ugyanezt megtesszük-e, amikor a sportról van szó?

A célok kitűzése a világ legkönnyebb dolga, elérésük viszont a legnehezebb. Az elhatározás és a megvalósítás között sok esetben nagyon hosszú, küzdelmes út áll, rengeteg befolyásoló tényezővel, amivel sokszor nem számolunk előre.

A kezdeti motiváció hatalmas löketet ad, legyen a cél akár izomtömegnövelés, fogyás, alakformálás, vagy akár csak annyi, hogy "mostantól minden nap 20 percet futok". Sajnos nagyon sok esetben 1-2 hét után a motiváció alábbhagy és elhagyjuk az otthoni edzéseket, a futást, nem lesz épp időnk lemenni a terembe edzeni, stb. Ez mind-mind rohanó életformánk rendszertelenségéből fakad, annyira sok dologgal, történéssel kell szembenéznünk mindennapjaink során, hogy sokszor képtelenek vagyunk priorizálni mindennapi tevékenységeinket és ennek a legtöbb esetben az egészségünk látja kárát.

 

SmartFit Gym Forrás: SmartFit Gym
SmartFit Gym
Kép forrása: SmartFit Gym

 

Az idő - Világunk legkorlátozóbb tényezője, vagy csak a legtöbbet használt kifogás?

Állj meg egy percre és emlékezz vissza arra, amikor gyerek voltál. Futottál, játszottál - gyakorlatilag fáradhatatlanul. Most folyton fáradt vagy, pedig nem futsz egész nap. Épp ezért, ahogy teltek az éveid, egyre kevesebb időt töltöttél a mozgással, egyre kevesebb időt szántál a lelki és testi feltöltődésre, ami miatt egyre fáradtabbnak és gyengébbnek érzed magad. Viszont az elmúlt évek során nem csak ez változott meg, hanem étkezési szokásaink is, és igen, ezek mind-mind kihatnak jelenlegi fizikai és egészségi állapotunkra. Mennyi gyorséttermet láttál a városban 20 évvel ezelőtt és mennyit látsz most?

A tudatos edzés és a tudatos élet egy összetett rendszer, amiről csak általánosításokat tudsz olvasni az interneten, nem tekinthetsz egzakt ténynek egy ott leírt étrendet, edzéstervet, stb. Ez egyszerűen létünkből fakad, hiszen emberek vagyunk, egyediek, egyedi tulajdonságokkal, egyedi génekkel és egyedi igényekkel.

 

Sport customization

A körülöttünk zajló technológiai változások jótékony hatásait egyre inkább érezhetjük az egészség és a sport területén is. A szenzorok végtelen mennyiségű lehetőséget tartogatnak számunkra ezen a területen, de mi a helyzet az okos eszközökkel? Itt nem feltétlenül a viselhető eszközökre gondolunk és egyéb applikációkra, hanem az okos fitnessgépek korszakára!

 

Szeretnénk bemutatni nektek a SmartFit Gym-et, a fitnesstermek új generációját!

Fitnessgépek, amik pontosan tudják, hogy ki vagy, mikor és mekkora terhelést bírsz és növelni tudják az edzésed hatásfokát? - Igen, pontosan ezt fogod megtalálni a SmartFit Gym-ben!
 Ezek a gépek az edzés folyamán egyszerre képesek az excentrikus és koncentrikus fázisban terhelést adni, közel 30%-kal javítva ezáltal az edzés hatékonyságát. A hatékonyságnövelés magával vonzza azt is, hogy kevesebb idő is elég az edzésre, így alkalmanként 36 percre csökken az erre fordított idő.


 

SmartFit Gym Forrás: SmartFit Gym
SmartFit Gym
Kép forrása: SmartFit Gym

 

Biztonságos


A chipkártyán tárolt adataink, mint a személyes információk, beállítások, edzési adatok módosítása csak a tréner által lehetséges. Az elektronikus vezérlés alapján a mozgástartomány miliméter pontossággal állítható be. Nincsenek lapsúlyok, így nem kell tesztelni a teherbírásunkat, hiszen a rendszer automatikusan érzékeli és alkalmazkodik az edzés közben változó igényeinkhez. A
szabálytalan mozgás veszélye elkerülhető a kontrolláló funkció segítségével.


 

Magas hatékonysági fok és rövidebb edzésidő

Az excentrikus mozgás magasabb ellenállást jelent a terhelési fázis alatt. A koncentrikus, és excentrikus, azaz nyújtó mozgás közötti összjáték következtében az edzés eredménye átlagosan 30%-kal lesz hatékonyabb. Mivel a gépek teljesen automatán működnek, így 25%-kal több időt fordíthatunk a valódi edzésre.

 

Egyszerű és személyre szabott

Minden egyes gép másodpercek alatt tökéletesen beállítható a felhasználó testi adottságainak megfelelően, és ehhez elég csak a gépbe helyezni saját chipkártyánkat.

Az edzéssel kapocslatos paramétereket és gépi beállításokat (üléshelyzet, mozgástartomány, ellenállás, pulzus) a rendszer tárolja, ezáltal elkerülhetők az ülés és karhelyzet helytelen beállítása, a rossz súlyválasztás, a túlzott pulzus és a nem megfelelő mozgástartomány.

A SmartFit Gym-ben a német, Milon cég gépeivel találkozhatsz, amelyek az edzési és pihenési szakaszok váltakoztatásával örömtelibb és kreatívabb edzésformát valósítanak meg. A Milon erő- és állóképesség fejlesztő géppel a teljes szív- és érrendszert és a főbb izomcsoportokat dolgoztatják meg. Ahhoz, hogy teljeskörű szolgáltatásban legyen részetek a szolgáltatáscsomag dietetikai tanácsadást és étrendi napló analízist is tartalmaz.

 

SmartFit Gym Forrás: SmartFit Gym
SmartFit Gym
Kép forrása: SmartFit Gym

 

A SmartFit Gym a Király utcában található, pár méterre a Deák Ferenc tértől. Ha épp arra jársz, akár személyesen is egyeztethetsz időpontot az !

De online is jelentkezhetsz itt!

 

 

Online jelentkezés