Női Mozgásfesztivál a Millenáris Parkban Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2007/08/31
nők szerepe a családban meghatározó, egyebek mellett sokat tehetnek, tehetnének a szabadidő helyes eltöltése, és az egészséges életmódra nevelésért. Az időbeli korlátok azonban pont a nők, a családanyák lehetőségeit szűkítik le.
HirdetésCélunk, hogy a hölgyekben-kortól függetlenül-kedvet ébresszünk a mozgás iránt, kipróbálhassák magukat olyan sportjátékokban, amelyekre eddig nem volt lehetőségük.

A város szívében, kultúrált környezetben, az együtt mozgás örömével gazdagíthatjuk a résztvevőket. Mindezekért rendezi meg a Magyar Szabadidősport Szövetség a Coca-Cola Testébresztő IX. Női Mozgásfesztivált, melyre ez évben szeptember 9-én, 10:00 – 16:00 óra között kerül sor  új helyszínen, a Millenáris Parkban.     A mozgásfesztivál kiemelt vendégei a rendszeres testmozgás elkötelezett hívei: Südi Iringó táncosnő, a világbajnok Pécsi Sasok valamint a Madách Musical Tánciskola tanárai, növendékei.

A közel egy évtizedes múltra visszatekintő, hazánkban egyedülálló fesztivál programjába minden évben próbálunk valami újat belecsempészni. Idén a korábbiaknál is több újdonság várja a résztvevőket. Egy teljesen új helyszín, az eddigieknél még nyüzsgőbb és színesebb programok.Csak nőknek, a leánykáktól a szépkorúakig! Nincs még egy ilyen rendezvény, ahol a nők ennyi mozgásformát próbálhatnak ki. A fesztivál változatos programja több mint 58 sportjátéknak és az egészségmegőrző, wellness programoknak köszönhető. A kipróbálható mozgásformák és sporteszközök listája terjedelmes, egyaránt megtalálhatóak közöttük hagyományos és új keletű „trendi” játékok.

Vannak játékok, amiket, már gyerekkorunktól jól ismerünk, és szívesen töltjük szabadidőnket velük.  Léteznek azonban olyanok is, melyeknek még a nevét sem hallottuk. A fesztivál keretén belül ezekkel is megismerkedhetnek, sőt ki is próbálhatják a résztvevők.

gumiasztal, hulahopp, 3D kerék, ugrólabda, egyensúly gyakorlatok, fit-ball, mini ping-pong, gerinctorna, nordic walking, kangoo jump, rocketball, lábtenisz, mászófal, darts, ergométer, célbarúgás, célbadobás kézilabdával, bocsa, pelota játék, frizbi, petanque, kosárra dobás, lengőteke, népi játékok, gumiszalag ugrálás, gólyalábazás, 1 perces gyorsasági kötélugrás, triski, flingó, tenisz...

Az egyéni próbatételek mellett lehetőség lesz olyan csapatsportok kipróbálására, mint a parkröplabda, intercross, és kötélhúzás.Aerobik és fitness órák a színpadon A Fitness Pontban egész nap zajlanak különféle aerobik órák, melyek fő koordinátorai a Pécsi Sasok.

Modern Táncok a TáncGödörben A Madách Musical Tánciskola növendékei részvételével, jó nevű tanárok irányításával táncórákat vehetnek az érdeklődők.

Labdajátékok Természetesen nem hiányozhat a kispályás labdarúgás, a kosárradobás és a kézilabdás célbadobás sem.

Játékos mozgások Ügyességi és sorversenyek, darts, tollaslabda, hulahopp karika, ugrálókötél, kötélhúzás, kerékpár, pedalló játékok, célbadobós frizbi, logikai játékok.

Mit csinálhat az, aki nem csak mozogni vágyik? Fittségi vizsgálatok, szaktanácsadásokon, bemutatókon, előadásokon vehet részt: - Masszázs; - Coca-Cola Magyarország Testébresztő Program tanácsadás; - Harmóniával az Egészséges Életért Egyesület egészségügyi állapotfelmérése; (???) - AVON kozmetikai tanácsadás; - fitt.info egészségstand: életmód, dietetikai tanácsadás; - Magnapress: mágnesterápiás orvosi eszköz bemutatása; - MBT: instabil terápiás- és sporteszköz bemutatása, kipróbálása, mely 3 dimenzióban működve helyezi vissza használóját a természetes környezetbe; - Uzsoki modell” segítségével szűrések, tanácsadások

Gyermekprogramok: Ismét gondoltunk a fiatalabbakra is, a gyerekeket ügyességi és sorversenyek, mászóüveg, kerékpár, ugráló vár, labda-és logikai játékok várják.

Részvételi feltételek: A sportágak kipróbálása mindenki számára ingyenes. Ezen felül 1200,- Ft/fő nevezési díjért, a rendezvénynap pólójában, a fesztivál versenyrendszerében is részt lehet venni, ahol öt kategóriában (12 év alatt, 12-18, 19-35, 36-45 év közöttiek, 45 év felettiek) kerül sor az első három helyezett díjazására.  

 
Hirdetés