Megvettem, megittam, feltöltődtem - PR cikk Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2007/10/15
Szeretek sportolni, legyen szó akár verseny-, akár szabadidős sportról. Mindkét esetben természetes, hogy elfáradok és valami tartalmas folyadékra vágyom. Tettem egy próbát, megkóstoltam az Optiwell savóitalt.
Hirdetés

Tejsavó...

általam kevésbé ismert szó...

Tejsavó...

Valami tejes, tehát joghurt-féleségre tippelek a „tej” szótag alapján. De mi az a savó? Utánanézek a neten és elszégyellem magam, mert a tejsavót már a régi görögök és rómaiak is ismerték, használták, én meg, a XXI. század embere nem hallottam róla. Kicsit tovább kutakodva azért megnyugszom, mert az elmúlt időkben csupán mint "tejipari melléktermék" foglalkoztak vele.

Aztán az egyre népszerűbb wellness-fitness életforma egészséges táplálkozásra irányuló kutatásai során fedezték fel újra a tejsavó értékes aminosav és ásványi anyag tartalmának jótékony hatásait . A tejsavó számtalan nyavajának (emésztési probléma, máj-, epebetegség, anyagcsere rendellenességek, bőrpanaszok, allergiák, immungyengeség, ízületi betegségek) megelőzésére, de akár diéták kiegészítőjeként, méregtelenítésre, regenerálódásra is alkalmas . Amellett, hogy Kleopátra fürdőjéhez hasonlóan mi is szépíthetjük bőrünket egy kád tejsavós fürdővel, ma már italként is fogyaszthatjuk.

Visszatérve: megkóstoltam a ribiszkés és a trópusi gyümölcsös változatot is. Kissé félve, de kíváncsian nyeltem az első kortyokat egy kimerítő edzés után. Kellemes meglepetésemre a joghurtok íz világát és a folyadékoktól elvárt szomjoltó hatást kaptam. Tulajdonképpen mindkét változat finom, viszont a  ribiszkéset inkább a savanyúbb ízek kedvelőinek ajánlanám.

Végeredmény: egy kimerítő nap után kellemesen elmúlt a szomjam és éhségérzetem is csillapodott anélkül, hogy elteltem volna.

Bár személy szerint eddig az izotóniás italokat részesítettem előnyben sportitalként, a savóital remek választás egy kis "fitnesskedés" kísérőjeként, vagy akár kiránduláshoz elemózsiaként is.

 

Mozgásvilág.hu
Hirdetés