Jövedelmező bringával járni a munkahelyre Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2008/02/08
Legalábbis az olyan természettudatos gondolkodású cégeknél, mint az illinois-i Rosemontban működő közterületfejlesztő cégnél, a Burke Group-nál. Pénzzel támogatják a bringával munkába-járókat.
Hirdetés

Az " ökológiai lábnyom " kifejezés kifejezi, hogy adott technológiai fejlettség mellett egy emberi társadalomnak milyen mennyiségű földre és vízre van szüksége önmaga fenntartásához és a megtermelt hulladék elnyeléséhez. A természettudatos cégeknél tudják, hogy ha a dolgozó saját erejével ját munkába, ezzel csökkenti az ökológiai lábnyomát, hozzájárul egészsége megőrzéséhez, ami növeli a munkahelyi teljesítményét és amiból munkáltatója is profitál.

 

A Burke Group mérföldenként 48,5 centet (az államtól visszaigényelhető összeget) fizet a kerékpárral munkába járóknak és fedett, illetve utcai kerékpártárolókat telepített. Ha ez nem lenne elég meggyőző, további öszönzésként ingyenbérletet biztosít a közeli fitness-terembe (Willow Creek Health Club) , ahol a dolgozók lezuhanyozhatnak.

Múlt nyáron tucatnyian voltak, akik éltek e lehetőséggel. Az egyik alkalmazott (Mike Kerr) saját elmondása szerint így gyorsabban is ér be a munkába, mintha autóval közlekedne.

 

Tehát kedves Munkáltatók, tartság fitten dolgozóikat és a cégük fellendülhet! :)

 

Mozgásvilág.hu

 

 
Hirdetés