Hasizom-erősítő tippek

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2005/12/15
A divat könyörtelen a has problémákkal küszködőkre nézve. A mintás, rövid, nyakba akasztós, melleket alig takaró feszes felsők az igazán trendik, melyekhez szép has dukál. A tükör ad választ, hogy kihangsúlyozhatjuk-e zsírpárnáktól mentes hasunkat, vagy inkább rejtsük póló alá a kibuggyanó hurkákat. A hason hamar meglátszik a rendszeres edzés ugyanúgy, mint a táplálkozásban rejlő hiányosságok vagy többlet kalóriák.
Hirdetés


A tükör előtti szemlélődéshez nézzük a három has-prototípust.
A zsírpárnás
A tinédzser kortól kezdődő inaktív életmód, a mértéktelen vagy nem megfelelő minőségű táplálkozás vezet el a húsos, zsírpárnás szindrómához. Minél tovább növesztjük, annál több küzdelemmel fogunk tőle megszabadulni, a legkönnyebb a húszas éveinkben, a legnehezebb ötvenen túl.
A sportos
A rendszeres edzés meglátszik a hason: feszes, néha már-már előbukkannak az áhított hasizmok bordás formái. Az edzéssel itt már semmi gond nincs, a táplálkozásban rejlő vétkezések azonban távol tartanak minket a tökéletes eredménytől. A meleg napokon a köldököt kivillantó topok ideálisak számodra.
A tökéletes
Nemcsak a fiatalság sajátja. A kidolgozott izmok feletti minimális, szinte észrevehetetlen zsírszövet a rendszeres testmozgás, a megfontolt és tudatos táplálkozás következménye.
A hasizmok az egyik leglátványosabban edzhető izmok. Gyakorlatsorunk segít abban, hogy te is szép, mutogatnivaló pocival látogathass a strandra ezentúl. A gyakorlatoknál folyamatosan emeljük az ismétlésszámot.
1. Lábak felhúzva, talpak a talajon, a "klasszikus" hasprést lassan kell végrehajtani. A csípő a talajon marad, csak a lapocka aljáig emelünk és az összehúzódásra koncentrálunk a felülésnél. Amikor emelünk, akkor kell kilélegezni.
2. A vállakat emelt helyzetben tartjuk, kezek a tarkón, a törzset ütemesen jobbra és balra forgatjuk. A gerinc maradjon egyenes, ne húzzuk előre a fejet!
3. A kezeket helyezzük a csípő alá. A nyújtott lábak a talaj fölött 5-10 cm-ről indulnak, a derekunkat a földhöz szorítjuk. A lábunkat megemeljük, majd leeresztjük, de nem tesszük le a talajra!
4. Emelt lábak, ellentétes könyök-térd érintés. Bal könyök a hajlított jobb térd felé húz, és fordítva. A törzs és a lábak folyamatosan mozognak. Itt sem bólogatunk a fejünkkel.
5. Csípőemelést végzünk, függőleges lábakkal. Kézzel törzs mellett támaszkodunk, az alsó hasizommal emelünk, ne billegjen a láb!
6. Egy zsámolyra vagy szteppadra leülünk, kezünkkel megtámaszkodunk a talajjal párhuzamosan. A nyújtott lábat a földről felemelve és térdben behajlítva behúzzuk, majd kinyújtjuk. Kar, hát maradjon egyenes!
7. A kardiotréning elengedhetetlen a has zsírtalanításánál. Jöhet az ugrókötél!
8. Jól nyújtózzunk meg a gyakorlatsor végén, hogy velünk együtt az izmaink is fellélegezzenek.

Forrás: Fittség.hu
Hirdetés
Hirdetés