Menü

2006.08.18.     Hozzászólás 0

Gondolatok - GYM

Ma voltam 60-ik alkalommal gyúrni. Fekve nyomás: 4×6 szériában: 75 kg Kis erővel – szerintem – menne a 80 kg is. Annyi a testsúlyom...

Tavaly karácsony napján kezdtem el gyúrni. Akkor tettem le a cigarettát, és gondoltam: jó legyen, most a sport következik! Futáshoz túl hideg volt, az uszoda meg messze van, különben is ki úszik télen a hideg vízben?

Na nem, marad a gyurmázás, testépítés, gyúrás, badizás, izomnövelés – kinek hogy tetszik!A Hűvösvölgyi útra járok, egy volt munkatársam ajánlotta a termet. Közel is van, nem is drága. Egy fiatal srác az edző és egyben tulaj is. Megkérdezte, mit akarok, miért jöttem, mi a célom? Én kicsit zavartan hebegtem, hogy komplexusom van, de nem akarok róla beszélni meg, hát izé, mit tudom én, nem mindegy?


Jöttem és kész!


De ha még sokat kérdezget ez a kigyúrt majom, esküszöm, lelépek – gondoltam.


Bence – az edző, csak annyit mondott: szarul nézel ki, öltözzél át. Maradtam.


Bence megmutatta a gyakorlatokat, egy órán keresztül foglalkozott velem, majd írt egy egyhónapos, kemény edzéstervet. Estére izomlázad lesz – búcsúzott el kedélyesen.


Karácsony estét merev tagokkal és minimális mozgással vészeltem át, de valahogy nem volt rossz érzés.


Na jó, a tükörben is nézegettem a bicepszemet, de semmi változást nem láttam. Majd karácsony után – nyugtatgattam magamat.


Azóta rendszeresen járok edzésre. Mindig délelőtt, akkor vannak kevesebben – állítólag.


Nem szeretek a gépekre várni, sem beszállni másokhoz, és felváltva végezni a gyakorlatot.


Délben a legjobb, sőt ha aznap még esik is az eső, garantáltan nincsenek, kényelmesen edzhetek.


Mell - bicepsz - tricepsz, vagy váll - hát - láb, felváltva – attól függően, hogy milyen nap van.


Befejezésként hasprés, lábemelés állványon, nyújtózás.


Minden edzés másfél óra.


Izzadtan és fáradtan jön a kedvencem, egy nagy pohár hideg multis üdítő – imádom!


Se kigyúrt állatok nincsenek feszülő arany-nyaklánccal se plázacicák méteres műkörmökkel, de még csak bűnözőket sem igen láttam börtöntetkókkal, nem beszélve a yuppikrol és bridzsitdzsónszokról.


Nagyobb részt diákok, fiatalok, háziasszonyok töltik meg a termet. Mindenki a saját ritmusában, csendben dolgozik, közben szól valamelyik kereskedelmi rádió – az edzéshez ideális; nők trécselését lehet hallani, akik az állóbiciklit vagy taposó gépet foglalják le félórákra; néha beviharzik Bence – kinyit pár ablakot: itt nincsen oxigén - kiáltja.


A büfében: porok, turmixok, csokik, energia és üdítőitalok garmada.


Minden edzés másfél óra. Heti háromszor, ha nagyon sok az energiám, néha négyszer is.


Új kifejezéseket tanultam: tárogatás, szűknyomás, Scot pad egykezes, Tricepsz csiga, homlokra engedés, kitörés, vádli ülve, stb.


Bence best:

"ez a nagy súlyok világa!"

"A gyengék elhullanak!"

"Ne csaljál!"Megszerettem a termet, a gépeket, azt a kellemes fáradtságot edzés után, hogy már látható a változás, hogy nagyobb pólót kell hordanom, mert honaljban bevág, hogy sokkal nagyobb lett az önbizalmam, és hogy már nem nézek ki szarul.


Gantner Ádám