Az angyali szörnyecskék

Az angyali szörnyecskék

Kakuk András
Kakuk András
2014/11/18
Legyen ellazult és fájdalommentes idén a karácsony
Hirdetés

Egy kellemes, ellazult karácsonyi ünnep megvalósításában segít az Unicum és a pálinka, de mi most nem erről beszélünk. Lepjünk meg kedvesünket a házi szörnyecskével aki az otthoni wellnessfelelős lesz.

Írtam már az SMR hengerről, mint megváltóról és véleményem azóta sem változott. Hetente többször használjuk otthon a hengert és továbbra is megfizethetetlen a szolgáltatása.

Viszont az effajta masszázs termékeknek manapság szélesebb választéka létezik, melyek változatos felhasználást tesznek lehetővé.

Masszázs labdák

Kb. teniszlabda méretű műanyag labdák, melyek többféle felülettel és keménységgel rendelkezhetnek. A Rumble Roller Beastie-je, azaz szörnyecskéje meghatározó, kifejezetten agresszív tüskékkel támad. A tüskék úgy lettek kialakítva, hogy egészen a mély izmokig elérjenek, mint egy masszőr ujja. Segítségükkel viszonylag gyorsan és határozottan megtalálhatjuk a lazítandó gócpontokat. Különösen hatásosak olyan helyeken, melyeket sima felületű hengerekkel nehéz vagy nem lehetséges elérni. Számunkra ilyen a lapocka mellett/alatt elhelyezkedő izompálya vagy a nyak illetve vállizmok.

Szörnyecskék együtt Forrás: Mozgásvilág
Szörnyecskék együtt
Kép forrása: Mozgásvilág

A Beastieknek 2 változata létezik az áttetsző hagyományos és a sárga színű "x-firm" azaz brutál kemény. Érthető okokból ne a keményebbel kezdjük kivéve ha vezekelni akarunk.

A hengerekkel együtt tökéletes párost alkotnak, hiszen olyan helyzetekben is segítséget nyújtanak amikor a saját súlyunkkal végzett hengeres masszázs nem használható. (bepisilünk a fájdalmaktól).

Fontos figyelni arra, hogy ha bizonyos helyeken túlságosan fáj az önmasszázs akkor próbáljunk változtatni. Helyezzük át a súlyunkat, kézzel alkalmazzunk masszázst vagy váltsunk eszközt.

A kis szörnyecske nem csak magában használatos, több kiegészítője is létezik. Ilyen a "Beastie Bar", ami egy rúdra felhúzott két szörnyecske. A rudat használhatjuk falon 2 falra fúrható adapterrel vagy kézben. Gerinc melletti mély hátizmokra ideális!

"Beastie Base" azaz bázis. Egy labda tartó dokkoló, melyet ha falra fúrjuk és belehelyezzük a szörnyecskénket bátran dörgölőzhetünk hozzá. Ugyanígy használhatjuk a a bázist a "Beastie Wall"-ra rögzítve, ahol meg van az az előnye, hogy állítható a magassága. Hasonló eredményt egyszerűen is elérhetünk, ha a labdát a hátunk és a fal közé illesztve dörgölőzve fejtünk ki nyomást a kényes pontokra. Mondjuk így a falat is masszírozzuk ami drága tapéta esetében nem túl szerencsés.

"Beastie Hook", azaz kampó. Kezdők, merevek vagy csak simán szerencsétlenkedők hasznos kiegészítője. Segítségével könnyebben elérhetjük a hátunkon, vállunkon lévő izomcsomókat. Az eszközzel nem gurigatni kell a beastit mert akkor kiesik hanem statikusan nyomást gyakorolni rá, ergo húzni!

(Hirdetés)
Válassz magadnak házi wellness felelőst most!

66fit labdák

Egy másik gyártó, a 66fit termékei is megérnek egy misét. A 66fit labdáinak tüskéi kevésbé agresszívak de annál hegyesebbek. Találkozhatunk mogyoró formájúval is amit én Rumble Roller rudas verziójával megegyezően használnám hát-, illetve combizmokon.

Külön említésre méltó a 3 db/szettes csomagolású akupunktúra labda, ami 3 különböző keménységű, sima felületű masszázs labda.

(Hirdetés) 
66fit termékeket itt találod a SportX-nél!

Hengerek

Mindkét gyártó kínálatában megtalálhatók a hengerek is. Többféle keménységben és bütyök mérettel vagy csak sima felülettel. A Rumble Roller többletszolgáltatásként használati útmutatóval és néhány gyakorlat leírásával is kényeztet minket.

Sima vagy bütykös?

A sima felületű önmasszázs termékek nagyobb felületeken hatásosak. A bütykös termékek mint a Rumble Roller egyedi, termék védett felülete viszont olyan helyeken is segít ahol a sima felület már nem elegendő. Sokan megijedhetnek a nagyobb bütyköktől, de fölösleges lehet a para. Vegyük figyelembe, hogy ezek úgy lettek kialakítva, hogy minden irányban elmozduljanak a súlyunk alatt. Ezen felül választhatjuk a legpuhább verziót is. Ha még ez sem elég akkor a különböző pozíciókkal befolyásolhatjuk mennyire fejtünk ki erőt a fájó részekre.

1-2 jó tanács az alábbi videón látható:

 

Hirdetés