A sport és a technika Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2007/02/14
Többször kifejtettetük már aggodalmunkat a technikai forradalom és a szabad ba vágyás ellenséges viszonyáról. Ezúttal mégis örömre ad okot, hogy a fejlődés bizony több esetben is kedvez a szabadidős sportolás híveinek.
Hirdetés

A fenti megállapításokra bizonyára eszünkbe juthat a fitness-termek géparmadája, amik szintén a modern műszaki tudományok vívmánya ám ezúttal két, a csecse-becse kategóriába tartozó eszközről adunk hírt.

Ki ne szerette volna pontosan megtudni, hogy miközben ugrókötelezik , pontosan hányszor is kellett az égbeszöknie. Gondolom van, aki ezt monoton számolással megoljda, de aki mondjuk énekelni, vagy dúdolászni szeret sport közben, annak ez már túl sok koncentrációt igényelne. Erre találtak ki egy nagyszerű találmányt, az egyébként változtatható méretű - és így az egész családnak megfelelő - intelligens ugrókötelet . Sőt! Az eszköz nem csak az ugrás ok számát méri, de testsúly unk megadásával az elégetett kalóriák számát is képes meghatározni. A nyélbe integrált kijelzőn akár menet közben is nyomon tudjuk követni az eredményeket (már ha képesek vagyunk ugrálás közben egy kis pontra fókuszálni). Egy hátránya mégis van a szerkezetnek. Digitális kijelzőjének korlátai révén a maximálisan mérhető ugrások száma 9999 . Ha tehát túlugrojuk ezt a számot egy edzés alatt, kénytelenek leszünk összeadogatni az értékeket.

A mobiltelefon ok zene játszó képességüknek köszönhetően már ma is sokaknak társa a rendszeres futás ban, vagy kerékpározás ban, ám a legújabb újítás már valósággal megköveteli tulajdonosától az intenzív mozgást . Egy környezettudatos francia csapat ugyanis olyan környezetkímélő (vagyis akkumulátor-mentes) készülékeket fejleszt, amelyek a mozgási energiát alakítják át számukra hasznos elektromos energiává. A kifejezetten a sportolók nak szánt verzió a dinamikus helyváltozást igényli erőforrásként, így ha lemerülőben van, kénytelenek leszünk kocogni egyet a tömb körül.

Jó megoldás lehet, ha e fenti két eszközt egyszerre szerezzük meg magunknak, így míg az ugrókötél tőlünk kalóriákat vesz el, addig telefonunk energiával telítődik.
- Mozgásvilág.hu -
Hirdetés