Vasi Katlan Hír

Kuttor Csaba
Kuttor Csaba
2010/07/18
Hirdetés

 

Végre újra nem bolyozós versenyen nyomhattuk a hétvégén. Sok érdekes dologra mutathat rá egy ilyen verseny a nem bolyozós érában is. Annyiból nem volt jó helyen a verseny, hogy sokan nemzetközi versenyen vagy edzőtborban voltak a legjobbak közül.

Az időjárás kegyetlen volt, így várható volt, hogy a végén nagy megborulások lesznek. Már az úszás sem volt a szokásos. Nem igazán okozott felüdülést a 30fokos csónakázó tóban való úszás. Az úszósapkámat is gyorsan ledobtam magamról, de ettől még nem volt kellemesebb. Mivel Molnár Ádi, örökös úszó "pacemaker" nem vállalta a vezetést, magamra vállaltam az 1500m letempózását az élen, illetve az utolsó 50m-en meglepett a fiatal Végvári Dávid, és elvitte az úszó részhajrát. Nem akartam magam lenyírni a bringa előtt túlságosan, így inkább hagytam a dolgot, és koncentráltam a keróra. A második szám nem ment úgy, mint vártam, sajnos a jelek szerint nem sikerült kipihennem a hét edzéseit. Molnár Ádit elengedtem, Faldum kollegát már nem, és együtt tekertük le a 40km-t. 37km-nél jött Major Józsi, mint a gyorsvonat. Ekkor derült ki, hogy nem mentünk túl vad időt Gáborkával... 4percet kaptunk Joe-tól! Nem kevés.

Na mindegy. Jött a futás, amit sajnos nem tudtam Gáborral kezdeni, mert a depó előtt 2km-vel egy darázs beszállt a kb. 2cm-es lyukon a keróscipőmbe és persze meg is csípett... Kiszedtem a cipőmből, de ezzel le is maradtam 20mp-et. Első körben még próbáltam tartani a lépést, de rá kellett jönnöm, hogy a második hely a realitás. Vissza is vettem a 40fokban, és takarékon teljesítettem a 10km-t, 36perc feletti futással. Jó gyenge. Persze ezen a pályán a szokásos 33perccel ellentétben Gábor is csak 34 felett szaladt. Nem volt futóidő...

Bár összességében jó hangulatú, és alighanem az egyik legnagyobb verseny volt ez Magyarországon, nem bírom ki, hogy ne jegyezzek pár hiányosságot, melyek egy 26ik alkalommal versenyt rendező helyszíntől érthetetlenek:

Miért kell 40fokban, tűző napon 1órát (nem vicc) várni a rajtszámokra, ha előneveztünk?

Miért nincs elegendő rajtszám, chip, és depó a helyszínen nevezőknek? Utoljára nem is tudom mikor volt, hogy egy felrajzolt rajtszámmal el lehetett indulni...

Miért nem tudják lemérni a versenytávot rendesen?(15perces 1500m? sosem ment...)

Miért nem lehet kerékpáron fél literes palackokat feladni, miért 2dl-es pohárban próbálnak 1,5dl löttyöt állásból feladni kerékpárosoknak?

Miért nincs 2 frissítő állomás futáson, ha ezt még az interneten is beharangozzák, és mindenki számít rá, főleg, hogy a hőmérséklet indokolja is?

Miért irányítanak félre versenyzőket a kerékpárpályán? (Balassán Lányi Elnök urat, most Ács Petit meg társait...)

Miért nem kap a top3 elit semmit a dobogón két kézfogáson kívül? (a pénzdíjat persze megkaptuk, de egy érem vagy kupa azért jól nézne ki a fotókon...

Remélem sikerül kijavítani az idén tapasztalt problémákat, és jövőre is lesz nem bolyozós versenyünk Szombathelyen.

És akkor az edzői dícséretek: először mindkét ifinknek! Zsani és kis Kristóf is 3ik lett az EB válogatón! Aztán Dudás Eszti 2ik, Ameli 3ik helye is megsüvegelendő. Eszti mellé még begyűjtötte a legjobb úszó, meg futóidőt is... Aztán végre egész szépen ment Borsó pajtás, a kis Bartos meg pofátlanul lekerózott. Persze utána fókában futott :) Nem baj, szép volt. Aztán grat a fél"amatőr" Varga Reninek,vele lett meg a tour csapat, de az összes többi amatőrünk is megszállta a dobogót, tehát egész jó kis hétvége volt ez nekünk.

Hirdetés