Menü

2011.08.17.     Hozzászólás 3

Valami fény az alagút végén

Világkupa volt a hétvégén. Immáron 15ik. Nem is lehetett volna mással ...

Világkupa volt a hétvégén. Immáron 15ik. Nem is lehetett volna mással jobban megünnepelni, mint egy éremmel. 11év nagy idő, azóta várunk rá, hogy magyar férfi dobogóra álljon egy VK-n. Nem mondom, hogy nem voltam rá büszke, hogy azt az érmet én követtem el anno, de hiúsági kérdést sosem csináltam belőle. Most is rekedtre üvöltöztem magam Áki sikeréért. Egy kapitánynak ez a dolga eleve, de ettől függetlenül is szokásom minden magyarnak szurkolni.

Ákos egyébként az a tipikus versenyló, aki rajtnál elindul, aztán úgy kell a végén valahogy lasszóval befogni. Nem mindig nyerő a dolog, mert sokszor bizony észnél kell lenni egy 2órás versenyen, de bár lenne minden magyar versenyző ilyen

beállítottságú, nagy bajunk nem lenne. Bátran úszott, de ezt már megszoktuk tőle, kerékpáron adott volt, hogy meg kell próbálni a szökést. Gyakorlatilag hasonlóan versenyez, mint én anno, fénykoromban. Annyi szökésben kell benne

lenni, amennyiben csak tudunk! Ha sikerül, akkor picit visszafogottabb futással is nagyot dobhatunk. Ákos most a 21iket futotta, én sem futottam soha top10-ben. Ezzel művészet volt érvényesülni. Ákos egy művész, ezt sokan tudták,

most mindenkinek megmutatta. Futásban egyébként nagyot fejlődött, és nagyon úgy néz ki, hogy még előrébb tud lépni. Amíg azonban nincs meg a 31perc, addig a legjobb, ha ilyen bátran versenyez.  A futásra egyébként szerintem túl nagy elánnal ment ki, lehetett volna taktikusabban is versenyezni, de ne legyünk elégedetlenek. Végre van egy nagy siker a

sportágban, amelyet ebben a sztárhiányos magyar sportban ki kellene használnunk!

Ákinak kellene a csapból is folynia! Fábry show, Morning Show, satöbbi. Áki for

president! :)

Margit, a tesó is igen szépen alakít mostanában, egyszer ő is bele fog szaladni valami nagy dologba, ehhez mindössze picivel acélosabb kerékpározásra lenne szükség, és egy minimális előrelépéshez futásban. Mindenesetre a legjobb úton jár az olimpiai kvóta felé.

Kovács Zsófi is rendben volt. Bár én egyébként titkon tőle vártam az érmet, de sebaj, majd legközelebb. Ő most az úszást nagyon benézte, az első bolyból sima dobogó lett volna (6mp-cel futott jobbat a második Mazzetti…). Egyszer lesz is, ebben biztosabb vagyok, mint Aigner Szilárd a jégesőben! :)

Ők lennének hárman a tuti olimpikonjaink annak ellenére, hogy Margit még nincs helyen, míg Rendes Csabi ott van. Csabika sajnos nem úgy üzemel, ahogy az egy reménybeli olimpikontól elvárható lenne, de az összes többi magyar nem úgy üzemel sajnos. Közös tulajdonságuk, hogy kábé az Ákos kivételével mindenki úgy megviselődik kerékpáron, még egy 40fős boly kellős közepén is, hogy utána futáson árnyéka önmagának. Ebben kellene előrelépni, mert a többség sokkal jobb futó annál, mint amit a végső helyezéseik mutatnak. Én mindenesetre szurkolok minden magyar fiúnak, hogy valaki összehozza a negyedik magyar kvótát is. Fantasztikus lenne! :)

Szponzorok

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.


 • Versenybíró 2011.08.24.   12:40

  Versenybíró

  Szia Csabi ! Megnéztem a yokohamai verseny rajtlistáját, és azt kell mondjam, hogy semmivel sem lesz könnyebb helyzetben a Margit ott sem, mint Pekingben lett volna, hiszen a pekingi indulók közül " mindössze " 49-en neveztek a japán versenyre is. Plusz a mezőny kiegészül néhány U-23-assal a pekingiek közül (Gentle, Ceelers, Yelistratova, Jerzyk ), plusz még a Vanessa Fernandes is ringbe száll a jelek szerint. Így legfeljebb abban reménykedhetünk, hogy a sztárok közül néhányan eltekintenek az indulástól. De még akkor is ott marad a másfeles szorzó miatti pontvesztés azonos helyezés esetén. Nem fért volna bele a két verseny teljesítése, mint ahogy a Kovács Zsófinak? Hisz 1 hét van csak a két verseny közt. Na mindegy, reménykedünk, és szurkolunk ! Még egy dolog, amire megkérnélek, Csabi: légyszi próbáld Te is sulykolni a Papp Eszti fejébe, hogy felejtse már el a boly végén való gumizást a kerékpározás során, mert már nem egy versenye ment el ezen, a leszálláskor kapott néhány másodperces hátrányon. Ha többen mondjuk neki, talán egyszer csak célt érünk. Köszi előre is. Üdv. mindenkinek !

  válasz erre...

 • kutya 2011.08.24.   10:43

  kutya

  Hello Bíró kollega! :) Kovács Zsófit jól látod, neki a hely már-már tuti Londonban, egy U23 éremmel pedig nagyot lendíthetne a szekerünkön. Ezt ne dobjuk ki. A Margittal kapcsolatban sokan nem tudják, hogy egy héttel a Grand Final után lesz egy WCS versney Yokohamában, mely még a tavalyi évben segít betömni egy lyukat. Mivel év elején esett ki a naptárból ,most utólag pótolják. Margitot én győzködtem, hogy oda menjen, hiszen most olyan pontokat tehet be, melyeket már sosem lehet. Abban meg még bízom, hogy az ősszel egy-két alkalommal befut top20ban. Ez esetben tavasszal 3-4versenyt kell teljesítenie, ami már nem sok, azaz simán megoldható. top20-akkal biztos vagyok benne, hogy kijut. Az olimpiai sorrend egyébként akkor lesz reális, amikor mindenkinek tele vannak a rublikái a táblázatban, addig sokat számít, ki hány versenynél jár. A versenyzők ösztökélése lehetne akár az én dolgom is, de én ezt meghagynám a klubedzőiknek, azért mégis csak ők felelnek a tanítványaikért. Nekem inkább az a dolgom, hogy tervezhető, és a leginkább átlátható rendszert működtessem. Ebben a rendszerben pedig, aki tartósan nem teljesít, az idővel kiesik a pixisből, és sokkal kevesebb támogatást kap. Az általad nevezett versenyzőkkel is ez lesz a helyzet. Decembertől egyébként már nagyon koncentrált lesz a keret. 4-5főről beszélünk majd! Ez úgy gondolom elég szűk, ha 4kvóta a cél. Én bízom a 4-ben, remélem összehozzuk!

  válasz erre...

 • Versenybíró 2011.08.23.   20:00

  Versenybíró

  Szia Csaba ! Először is szeretnék gratulálni a versenyzőknek a Világkupán elért eredményeikért ! Főleg az Ákos eredménye süvegelendő. A Zsófi azért egy kicsit gyengébben úszik mostanság, mint ahogy az tőle megszokott volt az elmúlt időben, és ez még inkább igaz, ha a Lausanne-i eredményeket is megnézzük. Valóban kellemes az a dolog, hogy egy kis szerencsével akár 4 versenyzőnk is lehet a következő olimpián. DE !! És itt jön az, hogy szerencséje annak van, aki tesz is érte. Mire is gondolok: Nézegettem a pekingi rajtlistát, és meglepve láttam, hogy az Elit női mezőnyben nincs magyar induló. Az hogy a Kovács Zsófi az U-23-ban indul, elfogadható verzió, hisz ő relatíve stabil helyen áll a kvalifikációban, és ebben a korcsoportban akár dobogóközelbe is érhet. Viszont nem találom sehol a Vanek Margitot, akinek viszont égető szüksége lenne a pontokra a kvaliban, hogy helyre tudjon kerülni. Tudom, hogy nem ez a legmegfelelőbb mezőny a magas pontok begyűjtésére, de mégis csak egy másfeles szorzójú verseny, és a Margit úszását alapul véve lehet némi esélye egy 30-40 közti eredményre is, amely már közel 100 pontot is hozhatna számára. A környékén lévő versenyzők szinte kivétel nélkül indulnak a GF-en ( Betto, Duffy, Sanders, Simic, Perterer ), így az ő pontszerzésük esetén még nehezebb helyzetbe kerülne a Margit. Persze, már hallom a hangokat, hogy " de van még verseny az olimpiáig... ", és ez igaz is, Koreában, Mexikóban, meg a távol-keleten a jövő tavasszal. Na már most, nem hiszem, hogy a magyar télben készülve sokkal nagyobb eséllyel vehetné fel a versenyt a kora tavaszi versenyeken, mint most, főleg, ha mellé tesszük a hazai anyagi helyzetet, összehasonlítva egy olasz, osztrák, szlovén, vagy dél-afrikai versenyző lehetőségeivel és hátterével. Az sem lehet kifogás, hogy nem fér fel a rajtlistára, hiszen jelenleg kb. 10 versenyző is mögötte foglal helyet a WCS listán az indulók között, és olyan is van köztük, aki már rég óta, és stabilan mögötte foglal helyet ( Waldmüller, Tsyganok ). Tehát, Te biztosan többet tudsz nálunk, kérlek oszd meg velünk, mert tényleg jó lenne 4 magyarnak szurkolni Londonban. Ami pedig az írásodban említett " többi versenyzőt " illeti, azt hiszem, a Te tiszted kellene, hogy legyen, mint kapitánynak, hogy keményebben odahass, ha úgy ítéled meg, hogy valahol nem kellően hatékony munka folyik a versenyzők felkészítése során. És főleg igaz ez a klubot váltott versenyzőkre és klubjaikra. Valyon, miért van az, hogy szinte semmit sem fejlődnek a korábbi eredményeikhez képest, sőt jó, ha azt tudják tartani, bár ez is egyre ritkább. Jó munkát nektek, és : Hajrá Magyarok!

  válasz erre...