Úszás korrepetálás a Sportmaxban Hír

Kuttor Csaba
Kuttor Csaba
2009/01/19
Hirdetés

Megrendeztük első‘ technikajavító napunkat a Sportmaxban, és szerintem egész jól sikerült. Á‰n sem csináltam még ilyet, és szerintem egy jelen lévő‘k sem tudták, hogy igazándiból mire számítsanak. Ennek ellenére, ha nem is hatalmas tömeg, de 8 igen lelkes ember tette tiszteletét szombat reggel az uszodában, mellettük ott voltak szintén nyolcan a tanítványaim is, akiknek ugyancsak felvettük a mozgásukat mindenféle szögbő‘l.

Némi bemelegítés után néhány alap technikai feladatot végeztünk egy hosszakkal, hosszú magyarázatokkal. Kicsit furcsa volt, hogy ami nekem természetes, és már alapgyakorlatnak számít, az valakinek még újdonságot jelent. De így van ez rendjén, hiszen ezért jöttek el. Mármint, hogy tovább lépjenek arról a szintrő‘l, ahol vannak. Volt, aki régóta úszott már rossz felfogással, volt, aki pedig egyszerűen azért volt képzetlen, mert májusban tanult meg úszni. ők élvezték, hogy új dolgokat hallanak az úszásról, én meg élveztem, hogy oszthatom az észt. :)

Utána mindenki szaunázott egy nagyot, majd laptopon kielemeztük a hibákat. Természetesen kicsit több hiba volt, mint a profiknál, de igyekeztem a leglényegesebbeket kiemelni. Azokat, melyek kiiktatásával a leghamarabb a legnagyobb elő‘relépést tapasztalhatják. A program több mint három órán át tartott, és annyi tapasztalatot szereztem, hogy legközelebb a mostani 16 helyett maximum 10 fő‘vel fogok foglalkozni, illetve hogy ilyen napokat a jövő‘ben többször is fogunk tartani, mert egyöntetű vélemény szerint van rá igény.

Hirdetés