Rövid füredi előzetes Hír

Kuttor Csaba
Kuttor Csaba
2013/05/31
Hirdetés

Az Uniqa Team Újbuda versenyzőinek következő kihívása következik, ami nem más, mint a balatonfüredi OB. Maga a versenyhelyszín már jól ismert, az utóbbi években rendre ott rendezték a magyar bajnokságot. A pálya kihívásokkal teli, ezért a korai időpont miatt ez a verseny szokott válogatni az Európa-bajnokságokra is. Nincs ez másként most sem. A legjobb felnőttek mellett rajthoz állnak az U23-asok épp úgy, mint a legjobb juniorok. Sajnos utóbbiaknál ez a táv manapság eléggé háttérbe szorult, pedig a mai "menők" juniorként már ezen a távon versenyeztek.

A klub legjobb juniorjait már rendre elindítja rövidtávon, így rajhoz fog állni Anheuer Kristóf mellett Horváth Zsani is. Mindkettőtől a tapasztalatszerzésen túl elmezőnybeli beérkezést várunk. U23-as korosztályt Dudás Eszti és Pap Eszti fogja képviselni. Mindketten a spiccen lehetnek, reméljük hozzák a papírformát. Nagy sajnálatomra a nagyon fejlődő Iklódi Eszti most amatőrként külön futamban fog indulni az elittől. Ő ott nagyon elől lehet, annak ellenére, hogy neki ez az első olimpiai távja.

Fiúknál a felnőtt csapat veretes nevekből áll, és nem titkolt célunk, hogy valaki elhozza közülük a bajnoki címet. Erre a legkevesebb esélyem nekem van. "Ezer" évesen maximum közelről tudok asszisztálni majd a versenyhez, de Fecsó vagy Ruzsa képes lehet a bravúrra. Remélhetőleg kihírdetnek csapat versenyt is, melyben feltétlenül az élen szeretnénk végezni.

Hogy kik azok akik "keresztbe tehetnek" terveinknek? Indul olimpikonunk, Kovács Zsófi, ő feltétlenül a női verseny nagy esélyese, de a "duatlonos" Brassay Rékát sem szabad félvállról venni, hiszen egy ilyen kemény kerékpáros pályán felérhet. Férfiaknál a budaörsi Tóth Tomi, az Agriás Rendes Csabi, a bajai Faldum és Bajai lehetnek még a favoritok. Ez erősebb nem küzdelmeiben tehát nagy csatára lehet majd számítani.

Az elitjeink mellett számtalan amatőr versenyző is indulni fog, eredményeikről verseny után szintén beszámolok, az indulásuk viszont nagyban a várható időjárás függvénye :)

A kemény pályát a körülmények még tovább fogják várhatóan nehezíteni. A Balcsi 15fokos víze, vagy a várható esős, 20fok alatti hőmérséklet nem a triatlonosok barátja, így most azon lehetnek előnyben, akiknek fát lehet vágni a hátán.

Verseny után elmesélem, kinek lehetett...

Hirdetés