Nagy király a „Kiskirály” Hír

Kuttor Csaba
Kuttor Csaba
2009/09/13
Hirdetés

Sporttörténelem!

 

Persze, ez ebben a formában nem igaz, mert volt már a magyar triatlonban VB érem a juniorok között. Nem is egy Ső‘t, anno a Gazdag Peti ugyebár nyert is.

Á‰n mégis azt mondom, hogy a legújabb kori kő‘kemény, žvérprofi triatlonban, amivé az utóbbi pár évben vált sportágunk, talán a legnagyobb magyar siker Király Kristóf harmadik helye.

Kábé fél órája értek be, Sumival végig nyomtuk a versenyt az internet mellett, közben žlive voltunk egymással is. Rég volt magasabb pulzusom J Szerintem neki még régebben!

 

Kristóf úgy kezdte, mint egy álom. Az összes megbeszélt taktikát megvalósította, amit elterveztünk. Legalább is a részidő‘kbő‘l ez derült ki. Az úszáson egy kisebb, nyolctagú csapat elszakadt 15mp-el, köztük az agyonsztárolt žkisBrownlee-vel, meg a kis Polyanskival meg a kis Brukhankovval. Szép csapat Kiskirály 15ikként érkezett!

 

Aztán hál Istennek hamar összeállt az üldöző‘boly, és ha jól láttam Kristóf hathatós segítségével is, felértek 10km alatt a vezető‘kre. Innentő‘l némi vattázás után már elő‘rébb helyezkedett. Volt, hogy vezette is a 30fő‘s első‘ bolyt. A leszállásnál nem rizikózott, valahol középen a Brownlee elő‘tt 1mp-el depózott. Sajnos az elején nem vállalta be Jonathan tempóját, így mikor rájött, hogy itt van keresnivalója, akkor egy harakirivel kellett felrohannia. A lényeg, hogy felért! Innentő‘l az érem színe volt a kérdés. Várható volt, hogy a kamikáze koreait utolérik, az már kevésbé volt várható, hogy erre a borzalmas tempóra fel lehet még érni.

Lehetett, és ezt a spanyol Mola vitte véghez, aki úgy ment tovább, mintha az eddigi éllovasok szembe jöttek volna. Kerek 15perces futással be is húzta a VB-t, míg Kristóf közben picit leszakadt Brownlee-rő‘l és míg elő‘bbi a csalódást jelentő‘ második helyet, Kiskirály a győ‘zelemmel felérő‘ harmadikat szállította Magyarországnak. Kettejük között 4mp volt

 

Ugyanez a kis Brownlee nem is olyan régen harmadik volt a párizsi Grand Prix-n, ahol mindig felnő‘tt VB szintű mező‘ny van Egyöntetű vélemény, hogy még a bátyjánál is durvább fickó lesz belő‘le. Szóval tő‘le karnyújtásnyira van a mi reménységünk.

 

Találtunk egy gyémántot, csiszolgassuk együtt Sumikám! J

 

UI: remélem, a szövetségnél pedig nem kell többet azért korteskedni, hogy kifizessék az utazását. Meg persze néha az sem árt, ha kint van a versenyző‘vel az edző‘je De, ha más nem, legalább egy csapatvezető‘. Bocs Balázs, de azért téged mégsem vehetünk annak.

Hirdetés