Menü

2009.01.23.     Hozzászólás 6

Licence kérdés

Magyarország, Budapest, 2009. Van ugyebár szűk kétmillió lakos, akik ...

Magyarország, Budapest, 2009.

Van ugyebár szűk kétmillió lakos, akik közül mondjuk 50000szeretne versenyengedélyt. Á“vatos becslés, szerintem ennyi sportoló biztos van vagyis merem remélni, hogy van

Nos, a pillanatnyi helyzet licence ügyben az, hogy ennek a sportoló tömegnek mind be köll menni a Sportkórházba, kopogtatni a 14-es ajtón, majd EKG és laborvizsgálat után picike üldögélés után megkapja a versenyengedélyt. Á–sszesen 5 orvos van, aki ezzel foglalkozik!

Számoljunk együtt!

Elvileg óránként 6 embert fogadhatnának, melyet a gyakorlatban feltornáztak 15re (4perc/fő‘). Ezt Sípos Andi ex triatlon csapatorvos, az ötök egyike mondta el nekem ma, miután idegösszeomlást kaptam, és inkább hazaszaladtam sírva J

Szóval pisi-kaki nélkül egy orvos 8órás munkanappal 120 licencet ad ki. Ha mind az 5doki Sztahanov módára működik, és minden nap, 20szor egy hónapban rendel, az napi 600, havi 12ezer kiállított versenyengedélyt jelent. A szűk keresztmetszet egyébként inkább az EKG, ahol szerintem képtelenség, hogy megcsinálják a napi 600-at

Nos, 10ezer per hóval számolva az óvatos 50000os létszámot május végéig vizsgálják végig. Ha teszem azt, 100ezer engedélyre van szükség (amit egyébként el tudok képzelni!), akkor papíron novemberben kap licence-et az utolsó, de legjobb esetben is ugyebár májusban. Sok sportágban korábban vannak versenyek. Nálunk is van duatlon már kora tavasszal, de márciusban van például a mezei OB, ahol sok triatlonos is el szeretne indulni.

Ebbő‘l a szempontból pedig hótmindegy, hogy be lehet (ső‘t, kell!) jelentkezni, hiszen a legkorábbi lehető‘ség most két hónap múlva adatik meg

Evidens tehát, hogy a nagy többség egyszerűen csal! Nem nagyon tudom elképzelni, hogy mindenki, aki akár egy kispályás labdarúgótorna miatt is, engedélyre szorul, az minden évben kopog egyet a fő‘épület 14-es ajtón. Á‰s szerintem nem a versenyző‘k szégyene, hogy csalnak (aztán persze csodálkozunk az összeesett sportolókat hallva), hanem az szégyellje magát, aki ezt a rendszert kitalálta! Nem értem miért nem lehet a leletek alapján akár egy körzeti orvossal beüttetni a pecsétet

Szponzorok

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.


 • WITCH 2009.03.10.   23:01

  WITCH

  Az első bejegyzést írónak igaza van szerintem. Én ma voltam bent a spotkórházban, és pont 2,5 óra volt mindenel együtt (min 90% várakozás) mire megkaptam a pecsétet. Végül is nem rossz, lehetett volna 6 óra is :) Másfélhez képest pedig sok persze. Még nem tudom milyen egyesülethez csatlakozak.. valami jó tipp? ,) Bp-i vagyok.

  válasz erre...

 • csecsaba 2009.01.26.   13:45

  csecsaba

  Legnagyszerübb az, h 18 év felett a sportorvosi elvben 1 évre jó. Nekem a téli OB-k elvben jan-márc közötti havas hétvégék, ha elmarad akkor dec. végére csúszik. Tehát októberben kéne bejelentkeznem, h dec közepére kapjak időpontott, amikor külföldön vagyok edzeni, versenyezni. Tehát marad a következő év eleje. Ekkor már célszerű a triatlonos liszensszel együtt mennem, h ne kelljen évente 2* mennem. Jan-márc vagy nem vagyok itthon, vagy ezer melózok, h a hiányzások munkáját elvégezzem. Ezért az elmúlt évekhez hasonlóan márc végén tudok időpontott kérni, amir júniust javasolják. Persze, azt nem lehet - h évről évre maradok az aki és abban az egyesületben üzöm a sportjaimat ahol -, akkor átérhessen a licensz orvosi pecsétje az év végén túlra, mint régen, mikor még mindenki pecsételős tagságikkal járt, és csak a pecsét dátumát ellenőrízték. (miután a licence kártyát senki se kéri, ellenőrzi soha, mert a gép tudja, van-e, így nem kerülne többletmunkába, csak kényelmesebb eloszlásba az adatok feldolgozása, így csak költünk az elméleti kártyára, ahelyet, h telejsen virtuális lenne az egész.)

  válasz erre...

 • Molnár Ádám 2009.01.24.   10:23

  Molnár Ádám

  Vili, Ez kissé irigylésre méltó! Nekem csak 1 órát kell utaznom az usziba és ugyan annyit haza. Mondjuk futópálya az közelebb van, kb 600m :) Viszont ahhoz, h rendeset kerózzak kell menni vagy fél órát ki és vissza is. De azért valahogy át lehet ütni.

  válasz erre...

 • Trivili 2009.01.24.   09:31

  Trivili

  Nálunk(Sopron) is be kell jelentkezni. kb. köv-ő hétre kapunk is időpontot,pedig ha jól tudom Győrből jár le néha a doki. Várakozással együtt max. 30 perc volt az egész,bár vizelet nem kellett csak EKG-t néztek. Ez a vidék nagy előnye! Nincsenek távolságok,ha nagy a forgalom akkor is max 15 perc a város másik vége kocsival! Uszoda 1,8km(lakásomtól-ami nem a város szélén van!) és du 4ig válogathatsz a szabad sávok közül! Futás:Erdő 1,5km távolságra-sár csak ritkán,mert jó a talaj.Rekortán 1km-igaz csak 200-as, salakos pálya 2km. Bicaj: Ausztria kb. 8km-re(4 helyen tudok átmenni a határon) -rengeteg kíváló minőségű úttal,domborzattal-na és 0 forgalommal!!!!! Egyszóval eszményi feltételek a sporthoz- a TRIATLONHOZ! Csak egy valami hiányzik,de az nagyon! A társaság,az edzéstársak! Régebben még voltunk páran,és bíztam benne hogy egyszer felnőnek a fiatalok(Pajorék,Szájerék) és nem kell többet egyedül edzenem, de aztán mindenki elment egyetemre(Bp-re) és abba is hagyta. ښjak nem jönnek meg időnk se lenne rájuk nagyon. Reggelente azért általában tudunk együtt úszni("seniorok,exúszók"),de aztán semmi több. Ja, Hauer Péter tart nekünk edzéseket!- exhonvédos? edző,exúszóválogatott szakács,exúszószöv titkár.... meséli a jó kis sztorikat a Darnyi-Szécsi érából. Szóval ezt az egész exhonvédos-újbudás csapatot nagyon irigylem a társaságért! Ha egyszer nagyon elegetek lesz a fővárosból az egész csapat leigazolhatna Sopronba! :-)))

  válasz erre...

 • gotmilk 2009.01.24.   08:52

  gotmilk

  50.000 - 1, mert én vidéken elszambázok a helyi sportorvoshoz és az EKGn kívül még pisit is néz :-) (Na jó, triatlonost ritkán lát, mert elmondanám, hogy amikor először mentem hozzá, akkor felcsapta a sportorvoskisokost és abból kinézte, hogy milyen sportágak vannak benne ebben a buliban és ezekhez "elvileg" milyen vizsgálat kellene, és akkor nagyon lelkesen még a látásomat is megvizsgálta. Neurológiára azért már nem küldött fel :-))

  válasz erre...

 • tri 2009.01.23.   15:28

  tri

  Azért a vizsgálat menete se semmi. Elmész a sportorvosi rendelőbe, állsz tíz percet a kartonozónál mire sorra kerülsz és kaphatsz egy beutalót. Ezután fel a laborhoz, vársz megint tíz percet egy pohárra, majd elmész vécére. Jobb esetben hamar összejön a dolog, viszont ha a reggeli edzés előtt már egyszer elvégezted a dolgod, ez is elhúzódhat. Beadod a poharat, majd vársz kb fél órát az eredményre. Utána egy emelettel feljebb a szintén teli váróban újabb egy órát ülhetsz, mire sorra kerülsz az EKG vizsgálatra. És ha valaki még nem találta volna ki: megint várhatsz az eredményre. Azt azért nem gondoltam volna, hogy Pesten is ilyen rossz a helyzet.

  válasz erre...