Koreai csata Hír

Kuttor Csaba
Kuttor Csaba
2011/10/15
Hirdetés

Az olimpiai kvalifikációs versenyek 2011-es hajrájának egyik szép emlékű futamát bonyolították le a koreai Tongyeongban szombaton. 2003-ban ugyanitt 4magyar fiú vigyorgott a top10-ben. Akkor, amikor a maiak talán még azt sem tudták, mi az, hogy triatlon.

Valami hasonlóban reménykedtünk, csak most két lányban és két fiúban volt minden reményünk. Arról a négyesről van szó, akiknek az olimpiai ranglistán egyébként is a legtöbb pontjuk van, azaz potenciálisan tőlük várható az áhított 2-2 londoni kvóta.

Kovács Zsófi az előkelő 17-es rajtszámot kapta, míg Vanek Margit a 22-est. Fiúknál Vanek Ákos 14essel, Rendes Csabi 22essel szállt harcba. Tehát ebben az év végi, kissé mérsékelt erősségű mezőnyben mindegyikük esetében reális elvárás volt a top20, de ahogy mondani szoktam a rajszám felét kell megcélozni, ez pedig 10körül van versenyzőinknél.

A női mezőny kezdett, ahol Margit tökéletes lábvizes úszással, takaréklángon hozta az első bolyt, Zsófi itt sajnos lemaradt, és csak a harmadik bolyban kapott helyet. Kerékpáron az első boly jól összedolgozott, míg a második egy és fél perc közötti hátránnyal követte őket. A leginaktívabb csapat Zsófié volt. Ők majd 3perces hátránnyal szálltak le futni a vezetők mögött. Az első bolyban a top6 hamar elvált a többiektől, míg a 7-12ik helyért Margit nagy elánnal szállt harcba. Volt előrébb, volt hátrébb, de nagyon masszív futással elért 10ik helye szép eredmény. Annál is inkább, mert ezzel ismét lőtávolba került neki a kvóta.

Zsófi ismét az egyik legjobb futóidőt produkálta, mellyel ha nem harmadik bolyos, simán tízben van, most a 19ik helyre volt elegendő. Neki rengeteg pontja van, tehát számára egy 19ik hely amolyan biztonsági pontnak jó lesz.

Fiúknál úgy indult számunkra a verseny, mint egy álom. Mindketten a legelsők között szálltak ki a partra, és el is ment velük az első boly. Később kicsit ellustultak a vezetők, így az olaszok és belgák által húzott második sor 35km-nél fel tudott érni. Így kialakult egy 40fős nagy boly, ami nekünk egyáltalán nem jött jól. Ákos tiszaújvárosi produkcióját látva, illetve Rendes Csabi futását ismerve így is bíztunk benne, hogy mindketten hozzák a top15-öt.

Sajnos egyik fiú sem tudott úgy elindulni, ahogy megszoktuk tőlük, a dimbes-dombos pálya nem kímélte a combjukat. A futás második felét ugyanabban a futócsapatban kezdték meg. Ez egy 8fős társaság volt a 20ik helytől. Ákos nagy hajráját ismét elővette, és ebből a lehető legjobb helyezést hozta ki, azaz a 20ik helyet rakta be a zsákba, míg Csabi végig mereven mozogva ma egy 28ik helyet küzdött össze.

Várhatóan nem jöttünk ki feleslegesen, hiszen még ha nem is a remélt pontmennyiséggel térünk haza, azért ezek a pontok a végelszámolásnál mind a négy versenyzőnél benne lesz a kvalifikációban számító legjobb 14között.

Hirdetés