Menü

2009.06.01.     Hozzászólás 12

Klubcsapat OB-s élmények

Kezdjük a szombattal. Az idő‘ remek! “ mármint nekem J Szeretem, ha ...

Kezdjük a szombattal.

Az idő‘ remek! “ mármint nekem J

Szeretem, ha befagy a s”gg a rajt elő‘tt, az anorex versenyző‘k ezt nem annyira kultiválják. Plusz nem érzem a savat sem annyira olyankor, így általában tökéletesen gallyra tudom magam vágni. Most is volt vagy nyolc fok, plusz non-stop esett valami az égbő‘l, hol gyengébben, hol intenzívebben. A pályaválasztásnál nem voltam túl szerencsés, mert az rögtön látszott, hogy végig saját zsíron kell haladnom. Ez annyira nem vidított fel, mert az úszásra az utóbbi idő‘ben nem koncentráltam. A Faldum Gabi mindenesettre hálás lehet nekem, mert csak az utolsó métereken szakadt le mögüllem a nem túl acélos tempóm miatt. Igy első‘ bolyos lett ugyanúgy, mint a nagy öltözés után én is. A bringa a nagy egyetértés jegyében telt. Igazán nem érdekelt senkit sem Molnár Ádi elszökése. Egyrészt megtudtuk, hogy 100m-el elszámolta magát (), másrészt a realitások szerint valószínűleg egy perc hátrányból sem okozott volna gondot futásban utolérni. Ennek ellenére egész jó tempót mentünk, aminek többek között tanítványaim is kárát látták. (Kenéz leakadt, Csorti meg nem ért fel) Sebaj, viszont mindenki kellemesen elfáradt, így ez kedvezett a St-Pöltenben némileg lelassult testemnek, hiszen nem volt várható irgalmatlan tempó a futópályán. A valóság aztán rám cáfolt. Szerintem magyar pályán rég nem látott rohanást produkáltunk. Á‰n próbáltam rángatni a tempót, de aztán rájöttem, hogy azzal csak magamat vágom tönkre, így inkább egyenletesen futottunk Faldumkával, míg a Török Dani fel nem ért. Innen adok-kapok volt végig. A végén próbáltam egy blöfföt még az aszfalton, mert első‘ körös esésem után öszíntén féltem a füves hajrától. A blöffbe egy ember halt csak bele, Á‰n. J

Utána a Dani megindult, Faldumka várt a fűig, hogy megalázzon. Utol már nem érte, nekem meg azóta szépen csillog a bronz.

 

Ejtsünk szót juniorjainkról! Kiskirály hozta a kötelező‘t, megjegyzem másodpercre ugyanolyan futóidő‘vel, mint én Lassan tennem kellene róla, hogy ne gyorsuljon tovább a gyerek! A végén még gondok lesznek vele J

A nagyobb meglepetést nekem a legjobbkor magára találó Borsányi žBorsó Dani szállította. Második helye hatalmas fegyvertény. Azt mondom, van keresnivalója az EB válogatón jövő‘ héten Bécsben.

Be szép is lenne

 

Nagyot ment még a kisebbik (Anheuer) Kristóf  is. Serdülő‘ben elért második helye igazi meglepetés volt. Már csak egyet kell megtanulnia. A verseny a célvonalig tart. Ha ez megy, akkor még nagyobb tetteket fog véghezvinni, ez tuti!

 

Lányaink is óriásit csatáztak! Egymással! J

A Boros Zsófinak meg volt az esélye egy hatalmasat dobni, ehhez mindössze a Walkó Andival kellett volna maradnia kerón, amiben egy fordítóban kiklipszelő‘ () kollegája akadályozta meg. Szegény leszakadt, pedig a futásával hatodik lehetett volna abszolútban! Á“riási tett lett volna azok után, hogy fél éve még a Heráklész keretre sem tartotta érdemesnek a szakmai bizottság ami késik, nem múlik. Legalább is remélem. J

Helyette viszont gyönyörködhettünk egy házi csatában a Varga Renivel, aki szintén jön fel, mint a talajvíz. Végül 2mp-el Zsófi diadalmaskodott, de én ekkor már éreztem, hogy másnap a csapatversenyben lehet keresnivalója nő‘i sorunknak, mely az úszó-kerékpározó Máriási Zitával, és a friss Góg Anikóval állt fel.

 

Csapatversenyek

 

Szóval a nő‘i csapat úszott egy ekonomit, aztán beindult a Góg Ancsi, mint egy lokomotív,a lányok néha segítettek neki szusszanni kicsit, de gyakorlatilag válogatott teljesítménnyel lepett meg minket. Fő‘leg csapattársait lepte meg, akik nem voltak annyira felkészülve a 40-es tempóra J Csak megjegyzem, hogy ez a már elnézést, de žszedett-vetett csapat lekerózta a csupa válogatott Ortrit, bő‘ven hazavágta a szintén full-válogatott Győ‘rieket, és a többit. Az Ortri persze futásban aztán lazán hozta az aranyat, de a lányaink még futásban is adtak egy percet a harmadik Győ‘rnek! Hihetetlen volt. Köszönet érte mind a négy leányzónak, de fő‘leg Góg Anikónak! őszinte izgalommal várom a zánkai féltávot. Nem nagyon látom, ki lehet az ellenfele

 

Fiúknál működött a taktikánk. Az úszást három felé szedtük, így senki sem fáradt el túlságosan. Bringán aztán a srácok elő‘bb beöltöztek az én szélárnyékomban, majd én öltöztem mögöttük. A Bogdány-Ruzsás-Király hármas leforgósdit játszott, míg mi a Csortos Imivel satu 500m-ekkel sokkoltuk a lábainkat. Nagyon jól haladtunk, így meglepő‘dtünk, amikor az utolért Mogyi ötösébő‘l kivált a Bajai-Faldum-Szűcs trió, és 10m-el mögöttünk eltekertek egészen a depóig. Innen aztán ő‘k segítettek nekünk, hiszen gyakorlatilag heten, majd Kenéz kiválásával hatan együtt futottuk végig az öt kilit. Egyszer mi voltunk elő‘rébb, egyszer ő‘k. A nap küzdését Boros Zsófival holtversenyben a Ruzsás žRuzsamagdiDávid mutatta be, akinek több holtpontja volt, mint kilométer, ez bizonyos, ennek ellenére végig szívta magát a kamu információk hatására, melyeket a segítő‘inktő‘l kaptunk. ők szerintük, másodperceken múlt a siker. Amit én az elmúlt években már annyira gyűlöltem, hiszen azok a fránya másodpercek mindig a másik csapat mellet álltak. Szóval célig nyomtuk a totált, és végül a Debrecen és a Budaörs elő‘tt majd egy perccel tudtunk nyerni. Hatalmas a boldogság tehát a klubban, ilyen sikeres csapat OB-ra senki sem számított.

 

Az érmesek mellett szépen helyt állt a Gellér-Márkus-Margari nő‘i hármasunk. Küzdöttek a nehézágyúsaink is! Zahorecz-Képes-Benedek, ment mint az úthenger! J Szó szerint.

A férfi žB csapat viszont hozott egy hatodik helyet! A Bartos-Bartos-Polonyi-Fegyver-Borsányi ötös 7mp-el elő‘zte meg a hetediket. A nagy küzdést a klubvezetés ingyen szállással honorálta. J

Volt még az utánpótlás Anheuer-Valet-Berkes trió, mely bemutatkozásként hetedik lett. Valami azt súgja, ebbő‘l is lesz még sokkal, de sokkal jobb.

 

Hát, soha rosszabb hétvégét!

Még egyszer gratulálok minden Uniqa Újbuda TC-snek. Szép bemutatkozás volt!

Á‰s virtuálisan kezet rázok edző‘társammal SchumacherSumiÁkossal is, illetve a žSzikla vagy beüvöltés licensz birtokosának, Pányónak, aki minden csapatot átüvöltött a holtponton.

 

Ennyi.

Szponzorok

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.


 • kuttor.csaba 2009.06.04.   09:32

  kuttor.csaba

  Üdvözlet az új hozzászólóknak! :) Szia Csaba! Annyit pontosítok, hogy Ti csúnyán elvertétek a női csapatot, de ez így is van rendjén! A "bőven hazavágta" előtt pedig ott figyel a vessző, tehát azt egyértelműen a győriekre értettem. Ők már azért kaptak szépen bringán is... Ott mondjuk három válogatott versenyző volt, és ezért írtam, hogy elgondolkodtató, ha ez a női sor lekerózza, majd le is futja őket... A Szakmai Bizottságnak sem vitattam a döntését, inkább a fejlődés mértékére hívtam fel a figyelmet! Egyébként én már akkor is javasoltam a Zsófit a keretbe, de beláttam, hogy akkor nem voltak meg a kellő indokok mellette :) Szóval sértődésről szó sincs. Kerüljön be eredményeivel, ne az edzője miatt! :D Mint ahogy a Kenéz kihagyásakor sem tomboltam, és ha hétvégén nem ugorja át a lécet, akkor teljesen jogos volt a döntés. Meglátjuk.

  válasz erre...

 • MZ/X 2009.06.04.   07:08

  MZ/X

  Nagyon gratulálok mindenkinek!Nekem külön nagy meglepetést okozott Borsó egyéni eredménye,amit már nagyon megérdemelt...csak így tovább!!! Valóban jó kis csapat,amely sok jó eredményt fog még elérni. A csapat szervezésében pedig rengeteg munka van,úgy gondolom teljesen egyedül nem is lehet fenntartani.Csak egy szimpla edzés vagy verseny megszervezése ennyi embernek rengeteg fejtörést okoz,ugyanakkor megéri mert igazi fejlődést csak csapatban lehet elérnni. ڍgy tovább az egész évben!!!

  válasz erre...

 • Licskó Csaba 2009.06.03.   22:10

  Licskó Csaba

  szia Csaba! tényleg csodálom, ahogy csapatod megszervezted és egy nagyon modern klubot formálsz! ړriási munka(lenne nekem)Te pedig zsigerből csinálod! Tudod nagy elemző vagyok, a verseny előtt csupa válogatott ortris lányaimnak pont a te csapatod neveztem meg lgnagyobb riválisnak! Ezért csak halkan és szerényen jegyzem meg, hogy az a ,,bővenhazavágás" az eredménylista szerint 3-5 másodperc, saját méréseink szerint max 13-15 másodperc. Ez egy tisztességes különbség és mivel mi nemcsak győzni jöttünk, hanem egy kicsit edzeni is, hasonló motivációs stratégiákkal próbálkoztam mint Ameli! Sikerrel, hiszen az úszáson megszerzett előnyt , A kerékpáron tuképpen megőriztük, a futáson növeltük, és ha nem is hazavágtuk a mezőnyt, de jelentős különbséggel győzött csapatunk mely csupa ifjúsági válogatott. Még egyszer gratula, és legfőbb erényeteknek az igen motiváltságot jegyeztem meg eligazításon az immár zsinórban harmadszor nyerő ORTRI-sportolóknak! Licskó Csaba ja és még valami! A szakmai bizottságnak Te is tagja vagy!

  válasz erre...

 • Brother 2009.06.03.   07:02

  Brother

  A "minden másodperc számit" akkor már legalább 47 volt!de azért jo volt látni hogy nyögtök még ugy is ! :) RESPECT ALL!

  válasz erre...

 • kuttor.csaba 2009.06.02.   20:25

  kuttor.csaba

  Jujjj! Elfelejtettem megemlíteni a vezérszurkolóvá avanzsált Ameli érdemeit! Ő volt, aki St. Pöltenben is "beszivatott" azzal, hogy egy szellemet üldöztetett velem az utolsó kilométereken... ellenben látványos hajrá lett belőle, tehát köszi érte. :) Most a "minden másodperc számít!" szlogennel jelentkezett, amit kb. 58-szor üvöltött el 123decibelen, ergo most némileg halkabb üzemmódban működik, mint egyébként, viszont a két felnőtt csapat eredményességében ő is tevékeny részt vállalt. No, ennyit kötelességem volt megemlíteni :)

  válasz erre...

 • Pányó 2009.06.02.   14:23

  Pányó

  Congratulálok mindenkinek! Mielőtt szó érné a ház elejét, a SZIKLA VAGY! (by Taki)de a helyszín oké, Tújvárosban született. Jövőre vállalom az indulást, a klub menedzsmentjével sikerült megegyeznem a rajtpénzemmel kapcsolatban. :-) A contract tartalma: 2010-ben az Uniqa ښjbuda TC Zs2-es csapatának leszek vízhordója. A teljesség igénye nélkül a tiszaújvárosi SZIKLÁK: Góg Anikó, Borsó, Kristóf, kis Kristóf, Ruzsi, Benő..... (és Sumi).

  válasz erre...

 • kuttor.csaba 2009.06.02.   14:00

  kuttor.csaba

  Egy biztos, minden tiszteletem azoknak az edzőknek, akik rendszeresen több, mint 20 gyerekkel vesznek részt a versenyeken! Magammal jóformán már nem is tudtam foglalkozni... Sumi! El kell majd rajta gondolkodni, hogy meddig dagasszuk a létszámot! :) Jellemző, hogy a csapatra majdnem elfelejtettem berakni a futócipőmet. Szép lett volna... Bár,anno az egyik Irontour-on Simon Lessing bevállalta mezitláb. Lehet, hogy úgy gyorsabb? :D

  válasz erre...

 • Suma 2009.06.02.   12:29

  Suma

  Sziasztok! Köszi Csabi, én is gratulálok mindenkinek, még egyszer, ennél rosszabb hétvégénk soha ne legyen!

  válasz erre...

 • AdamH 2009.06.02.   11:40

  AdamH

  Gratulálok csapatainknak nagy küzdés volt. Külön gratula a sérülésekkel betegségekkel tizedelt C csapatnak. A gartuláció érvényes a bécsi féltávra is (Benő és a tiszteletbeli Uniqás Józsa Gabi) Jómagam még mindig nem épültem fel teljesen ( Benő, már egy hete jeleztem kénysezrű távolmaradásom ! :) Géza barátom pedig közvetlenül a verseny előtt esett ágynak, neki még egy hét. Másról nem tudok. Még szerencse, hogy Csabit nem fogta a St. Pölteni vírus és győzelemre vezette a fiatalokat.

  válasz erre...

 • Benő 2009.06.02.   10:38

  Benő

  Legalább erősödik a C csapat futása. A depózáson is kéne javítanunk mert a két depó ideje: 5:09 volt. Igaz elfelejtettek szólni , hogy a szombati Bécsi féltáv után hétfőn még futnom is kell és nem vittem futócipőt. " Szerencsére sikerült szerezni" Elég lassú volt a cipőfűzés és a kötögetés. Remélem jövőre nem mondják le az indulást a csapattársak vagy legalább időben jelzik. Azért így sem volt rossz. Én is gratulálok mindenkinek.

  válasz erre...

 • kuttor.csaba 2009.06.02.   09:12

  kuttor.csaba

  Köszi Banderas! Lassan hazagyühecc az OB-kra! Beraklak a C csapatba! :)

  válasz erre...

 • Andras 2009.06.02.   01:55

  Andras

  Gratulalok mindenkinek!

  válasz erre...