Kéne egy Liga Hír

Kuttor Csaba
Kuttor Csaba
2010/06/14
Hirdetés

 

Nem arról van szó, hogy elfogyott a vaj a frigóból. Inkább brénsztormingolok itt Franciahonban. Most teljesítettem a második futamom, és sok minden ment át az agyamon a tizeötös savon kívül.

Az egyik, hogy ha nincsenek kint a légiósok új klubomnál, akkor annyi esélyünk van, mint egy marék lepkének a szélviharban. Kristóf nem volt, jól megérdemelt pihenőjét tölti. Hogy mit? Remélem megvolt a hétvégi százas! Körmödre nézek!

Rajtam kívül csak helyi erő indult a csapatban. Én hoztam a szokásos "úszás után második boly, majd nagy küzdelem" cimű előadást. Osztatlan siker és 33ik hely lett a jutalmam. A többiek full hátul, a csapat meg tökutolsó. Remek.

Sebaj, legközelebb már Kristóf is lesz, aki most is 15-ben lett volna a futóidőket elnézve. Páriszban lesz még két "nemfrancia", így megint mehet egy top6-os szereplés. Akkor már biztos, hogy nem esünk ki. :)

Na tehát a gondolatom az, hogy egy ilyen sorozatot ha nem is könnyedén, de meg lehetne csinálni Közép-Európában is (Eastern Triathlon League - ETL) . A klubok között eloszott mani itt sem horribilis. Elsősorban arról van szó, hogy a jó nevek, és a színvonalas verseny eladható a médiának. Terméket hoztak létre, melyet aztán klubok adnak el, majd fizetnek nem semmi gázsikat a világ legjobbjainak. És a világból tényleg a legjobbak jönnek ide ötször egy évben! A feltörekvő fiataloknak pedig mi lehetne a legjobb felkészülés, mint világsztárok között a számukra ideális sprint távon horror tempóban gyakorolni azt, ami majd a világkupákon fog rájuk várni. És mindezt stressz nélkül! Hiszen nem EB,VB címért megy a dolog és nem is olimpiai pontokért. Nagy pofával lehet odaállni a Brownlee mellé, aztán meglehet próbálni emberkedni vele. Ha nem megy, nem gond, majd legközelebb . A klubod meg ebben a brutál mezőnyben mgsüvegel, ha az első felében bejössz.

Otthon a kluboknak nincs pénzük profikat szerződtetni, és a lényeg egyébként is a színvonalon van. Azt pedig körülöttünk kizárólag válogatottakkal tudnánk összehozni. A megoldás tehát az, ha létrejönne egy hasonló, 5 fordulós liga úgy, hogy például a környező országoknak kötelező lenne kiállniuk egy-egy felnőtt és U23-Junior csapattal. Azaz mindenkinek lenne egy A és egy B sora. Az A lenne a bomba a B csapat meg a tapasztalat szerző csikócsapat. Itt 16 csapat verseng, azaz 8 ország kiadná első nekifutásban a ligát.

Csak példának: Magyar, Orosz, Cseh, Szlovák, Lengyel, Olasz, Osztrák, Ukrán csapatokkal igen nívós mezőnyök jönnének össze. Az 5 versenyt szétszórnám a régióban: Ausztria - Olaszország - Magyarország - Szlovákia - Lengyelország. Mindenhol rendeznek nagy versenyeket, de akár egy-egy junior EK-val is össze lehetne fűzni.

Na jó most már kezd kinyílni a szemem, lassan felébredek. :)

A hétvégéről még:

Óriási grat a hétvégi küzdőknek Orfűn! Eddig csak hallottam, milyen kemény volt, majd meghallgatom az élménybeszámolókat. Csorti sajnos elájult, majd a folyadékbevitelt megoldjuk, aztán nagy lesz ezen a távon! Amelink idén kezd bedurvulni, már megint dobogó!

A többieknek is zúgjon a szép volt fiúk: Reni, Bartosok, Borsó, meg az amatőrjeink!

Volt aztán a bécsi junior EK. Dudás Eszti végre megtalálta a futócipőjét! Első helye főleg ilyen különbséggel, igazán biztató az EB előtt. Horváth Zsani meg a jövő nagy bajnoka lehet (lesz), már csak ki kellene találnia, hogy triatlon vagy öttusa. Két ilyen sportot egyszerre űzni nem nagyon lehet.

Hirdetés