Ironman Hír

Kuttor Csaba
Kuttor Csaba
2009/08/16
Hirdetés

Ó“riási gratuláció egyesületünk legújabb magyar bajnokának Góg"Vérprofi"Anikónak!

Amilyen hidegvérrel lehozta a versenyt, az egy tapasztalt ironman-nek is becsületére vált volna. Pedig a számomra nap meglepetését szolgáltató Walkó Andi hatalmasat ment, és 3kör kivételével be is jött a taktikája. A végén aztán neki jött a baltás ember, és lesújtott, Anikó meg férfi futóidő‘vel megnyerte a nagy meccset.

Ha Góg Anikó magyar bajnokságot nyer, az nem nagy szám. Lagalább is 2000ig nem volt nagy szám.

De tekintve, hogy Anikó a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető‘ profinak, már érdekesebb. Dolgozik teljes munkaidő‘ben, így a felkészülést tekintve teljesen új módszerekhez folyamodott. De errő‘l remélem hamarosan beszámol egy kommenttel! :)

Fiúknál nem voltak akkora izgalmak, Majorka lazán hozta a kötelező‘t, Kis Gyuszi masszívan második, míg Kulich harmadik. A klub állandó hosszútávos menő‘je, Polonyi "Ica" Balázs kihozta magából a maximumot, bajnoki ötödik, abszolút hatodik lett. Azt hiszem, ilyen szerény felkészüléssel még ember nem ment 9:10-en belül Ironman-t!

A futópálya módosítása véleményem szerint indokolt lenne! A rengeteg váltó, a kerekesszékesek, és az egyéni versenyző‘k már egyszerűen nem férnek el! Sok versenyző‘vel beszéltem, és mindenki úgy vélte, hogy kevesebb körössé kellene alakítani a futást. Sokszor csak kerülgették egymást totyogva a versenyző‘k, alig tudtak normálisan haladni, és akkor arról a nem elhanyagolható problémáról nem beszéltünk, hogy minél fáradtabb az ember, annál nehezebb a visszagyorsítás az utazósebességre a lassítgatások után. A néző‘knekmeg lövésük sincs ki-hol tart éppen...

A verseny maga egyébként jó hangulatú volt, én legalább is jól éreztem magam. Ezúton is gratulálok mindenkinek, aki ebben a melegben teljesítette a távot! Külön hatalmas kalaplengetés Alföldi "híreket mondok"Zolinak, aki 11és fél óra alatt életében elő‘ször teljesítette az Ironmant! Ha depózásán, kajálásán és taktikáján csiszolunk egy keveset, akkor akár egy órával is tudhat jobbat. :)

Hirdetés