Menü

2014.06.25.     Hozzászólás 0

INOV 8 triatlonosoknak

Egy INOV8 cipőm már van, nevezetesen az f-lite 195. Az annyira bejött, hogy nem volt nehéz rávenni engem egy kis plusztesztelésre. Az alany nem más, mint az INOV8 direkt triatlonosoknak kitalált cipellője, a Tri-Xtreme 225.


images.jpg 

Egy INOV8 cipőm már van, nevezetesen az f-lite 195. Az annyira bejött, hogy nem volt nehéz rávenni engem egy kis plusztesztelésre. Az alany nem más, mint az INOV8 direkt triatlonosoknak kitalált cipellője, a Tri-Xtreme 225.

A súlya, mint látható 225gramm, tehát némileg nehezebb a 195-ösnél. Annyira azért nem, hogy ez érezhető lenne, csak 30gramm felugrott a szélesebb talpnak, és a bélelésnek köszönhetően.

Az alapideológia az volt, hogy az aktív futóstílusú triatlonistáknak is gyártson egy cipőt az INOV8, természetesen igazodva a triatlonsport igényeihez, azaz a belebújást segítsük meg. Az első alkalom, amikor használtam, egy duatlon verseny volt, és zoknival életem leggyorsabb cipőfelvételét produkáltam. A sarokrész belülről egy csúszós finom szövettel van bevonva, ami döbbenetesen könnyűvé teszi a sarok becsúsztatását. Kívülről egy strapabíró fogantyú is segít ebben. A cipőfűzőt is kicserélték gumira, ami tud nyúlni pár centit, de aztán befeszül, azaz feszes tartást biztosít. Pluszban került rá egy ötletes műanyag fixáló, aminek segítségével mindenki már verseny előtt a lábára igazíthatja a cipőt, majd hogy a lifegő cipőfűző se zavarjon minket az egész egy tépőzár segítségével a cipő orrához ragasztható. Elmés szerkezet, pár cég lekoppinthatná igazán…

A gyors bebújás kihívását tehát megoldotta az INOV8. Nézzük az alap koncepciót mennyiben befolyásolta ez.

Nos, ami nekem visszalépés volt a 195-ösömhöz képest, az a cipő dinamizmusa. Az egész INOV8 érzés nálam abból fakad, hogy a cipőt teljesen kitölti a lábam, azaz, mintha a cipő a második bőröm lenne. A súly is fontos, hogy tényleg minél inkább úgy érezzük, semmi sincs rajtunk. És a cipőtalp feszessége, amit egy részt az elülső METAFLEX zóna biztosít, másrészt a keskeny sarok. A zóna elöl megvan, de a talp lényegesen szélesebb, mint az f-lite195-é, és anyaga is különbözik tőle. Ez azt eredményezte nálam, hogy lényegesen puhábbnak éreztem landoláskor. Valahogy nem volt az a pattogós érzés. Emellett, valószínűleg szintén a gyors depózást szem előtt tartván, növelték a felsőrész keresztmetszetét, azaz épp azért könnyű belebújni, mert bő. Így viszont megint sérül az INOV8 szentháromságból egy újabb tényező. A 30gramm hízás nem a világ, de végeredményben itt is kompromisszumot kötött a cég.

Összességében tehát a cipő teljesíti az átlag triatlonisták által támasztott igények nagy részét. Valószínűleg a Triatlonosok 80%-ának álomcipője lesz ez, és melegen tudom is ajánlani minden amatőrnek, illetve kényelmes, hólyagmentes triatlonversenyzést lehetővé tevő cipőt kereső sportolónak. De, aki igazán rohanni akar, annak nem biztos, hogy a fenti dolgok miatt ezt a cipőt kell választania. Persze a puding próbája az evés, tehát azt is el tudom képzelni, hogy egy rüsztösebb elit versenyző beleszeret.

Ez csak egyféleképpen derül ki, próbálja ki mindenki!

Szponzorok

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.