Hivatalosan is megalakult az Uniqa Újbuda TC Hír

Kuttor Csaba
Kuttor Csaba
2009/01/02
Hirdetés

Hivatalosan is megalakult az Uniqa Újbuda TC

Arról már eddig is tudni lehetett, hogy a Schumacher-Kuttor páros összefogott egy igazi budapesti triatlon bázis létrehozásáért, de hivatalossá csak akkor vált a hír, amikor mind Újbuda önkormányzata, mind a névadó Uniqa biztosító rábólintott a tervekre. Ső‘t, az elmúlt hetekben sikerült megegyezni Ifj. Sáthy Pistával is, aki szintén beolvasztja csapatát (Budai XI) az egyesületbe.

Eszerint Újbudai székhellyel, Sportmax és Kondorosi-uszoda helyszínekkel a már létező‘ Újbuda Torna Club szabadidő‘ szakosztálya keretein belül fog a jövő‘ben működni a triatlon. A tervek szerint legkéső‘bb 2010-ben már a meglévő‘ hat szakosztály mellett önálló hetedik lesz az új sportág, de addig az ex-Budai XI-es Bernárd János és Kuttor Csaba közösen irányítják az egyesületet.

Legfontosabb cél a budai régióban utánpótlás-neveléshez alkalmas infrastruktúra kialakítása, az élsportolók menedzselése és a multisportokat űző‘ versenyző‘k összefogása. A klub berkein belül ugyanis lehető‘ség nyílik majd az amatő‘r sportolók számára is profi körülmények között készülni. Ami érdekesség, hogy a tervek szerint nem csak triatlonistáknak!

Az edző‘k szívesen látnak csak futni vagy csak úszni vágyókat is. Ez az ötlet adott esetben kiváló edző‘partnereket is biztosíthat a legjobbjaink számára.

Akik már biztos, hogy tagjai lesznek az Uniqa Újbuda TC-nek: Király Kristóf, Borsányi Dániel, Bartos Tamás és Dávid, Ruzsás Dávid, Bogdány Kenéz, Kuttor Csaba, Polonyi Balázs, Svéd Amelita, Boros Zsófia, Varga Renáta, Fegyver Péter.

Az extriatlonos különítmény: Zahorecz žZacsiZsolt, KépesKepiGergő‘, Góg Anikó, Danka Olgi, Gellér Gabi, PánycsityPányóBalázs, BenedekBenő‘Gábor, Horváth Pistu, és a sort reméljük, még bő‘víthetjük

Az edző‘k Kuttor Csaba, Schumacher Ákos és Ifj.Sáthy István mellett várhatóan szintén volt triatlonosok lesznek, mégpedig DuskaDusiVárkony és Szomjas Bori, de számítunk majd a jövő‘re Olaszországból hazatérő‘ Gulyás Aletta segítségére is!

Létszámban a klub már biztos, hogy eléri a 60 fő‘t, de jó esély mutatkozik rá, hogy akár 80 felé tornázzuk ezt a számot.

Az Uniqa Újbuda TC emellett már 2009-ben versenyrendezésbő‘l is kiveszi a részét! Ez a szintén hozzánk igazoló Madarász Gábornak és a trimag-os Pál Balázsnak köszönhető‘. Rajtuk keresztül a klub rögtön két versenynek lesz a házigazdája, mégpedig a Zánkai felesnek és egy Kopaszi-gáti budapesti versenynek.

A klub fejlő‘dését természetesen folyamatosan nyomon lehet majd követni a triatlonmagazin.hu-n illetve az ugyanitt futó saját egyesületi oldalon!

 

Hirdetés