Menü

2009.01.02.     Hozzászólás 21

Hivatalosan is megalakult az Uniqa Újbuda TC

Hivatalosan is megalakult az Uniqa Újbuda TC Arról már eddig is tudni ...

Hivatalosan is megalakult az Uniqa Újbuda TC

Arról már eddig is tudni lehetett, hogy a Schumacher-Kuttor páros összefogott egy igazi budapesti triatlon bázis létrehozásáért, de hivatalossá csak akkor vált a hír, amikor mind Újbuda önkormányzata, mind a névadó Uniqa biztosító rábólintott a tervekre. Ső‘t, az elmúlt hetekben sikerült megegyezni Ifj. Sáthy Pistával is, aki szintén beolvasztja csapatát (Budai XI) az egyesületbe.

Eszerint Újbudai székhellyel, Sportmax és Kondorosi-uszoda helyszínekkel a már létező‘ Újbuda Torna Club szabadidő‘ szakosztálya keretein belül fog a jövő‘ben működni a triatlon. A tervek szerint legkéső‘bb 2010-ben már a meglévő‘ hat szakosztály mellett önálló hetedik lesz az új sportág, de addig az ex-Budai XI-es Bernárd János és Kuttor Csaba közösen irányítják az egyesületet.

Legfontosabb cél a budai régióban utánpótlás-neveléshez alkalmas infrastruktúra kialakítása, az élsportolók menedzselése és a multisportokat űző‘ versenyző‘k összefogása. A klub berkein belül ugyanis lehető‘ség nyílik majd az amatő‘r sportolók számára is profi körülmények között készülni. Ami érdekesség, hogy a tervek szerint nem csak triatlonistáknak!

Az edző‘k szívesen látnak csak futni vagy csak úszni vágyókat is. Ez az ötlet adott esetben kiváló edző‘partnereket is biztosíthat a legjobbjaink számára.

Akik már biztos, hogy tagjai lesznek az Uniqa Újbuda TC-nek: Király Kristóf, Borsányi Dániel, Bartos Tamás és Dávid, Ruzsás Dávid, Bogdány Kenéz, Kuttor Csaba, Polonyi Balázs, Svéd Amelita, Boros Zsófia, Varga Renáta, Fegyver Péter.

Az extriatlonos különítmény: Zahorecz žZacsiZsolt, KépesKepiGergő‘, Góg Anikó, Danka Olgi, Gellér Gabi, PánycsityPányóBalázs, BenedekBenő‘Gábor, Horváth Pistu, és a sort reméljük, még bő‘víthetjük

Az edző‘k Kuttor Csaba, Schumacher Ákos és Ifj.Sáthy István mellett várhatóan szintén volt triatlonosok lesznek, mégpedig DuskaDusiVárkony és Szomjas Bori, de számítunk majd a jövő‘re Olaszországból hazatérő‘ Gulyás Aletta segítségére is!

Létszámban a klub már biztos, hogy eléri a 60 fő‘t, de jó esély mutatkozik rá, hogy akár 80 felé tornázzuk ezt a számot.

Az Uniqa Újbuda TC emellett már 2009-ben versenyrendezésbő‘l is kiveszi a részét! Ez a szintén hozzánk igazoló Madarász Gábornak és a trimag-os Pál Balázsnak köszönhető‘. Rajtuk keresztül a klub rögtön két versenynek lesz a házigazdája, mégpedig a Zánkai felesnek és egy Kopaszi-gáti budapesti versenynek.

A klub fejlő‘dését természetesen folyamatosan nyomon lehet majd követni a triatlonmagazin.hu-n illetve az ugyanitt futó saját egyesületi oldalon!

 

Szponzorok

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.


 • Kakuk Matyi 2009.01.13.   20:19

  Kakuk Matyi

  engem is bevesztek? eppen nagy edzesben vagyok elhataroztam lift helyett a lepcsot hasznalnom....

  válasz erre...

 • Trivili 2009.01.13.   17:02

  Trivili

  sziasztok mindenki! A hidegről jut eszembe. Egyszer vmikor nagyon rég voltam az ifjú (Honvédos?) titánokkal + R. Dóriékkal + Weiler Zsoltékkal síelni Murauban. Akkor is nagyon hideg volt, a buszunkat reggelente traktor indította....stb. Szóval az ifjak javában készültek a nyári szezonra. ezért minden hajnalban 5.30-kor keltek és 6kor már a vaksötét országuton nyomták a futást kb. -15fokban!!!! Utána persze síelés egész nap! Egyszer én is kipróbáltam, de horror volt! Azért az utolsó nap a Dórival a hegy alján kiszáltunk a buszból és futva mentünk fel a sípályákig. szint volt bőven, de mégis egy időt futottunk a busszal! Fiatalság-bolondság! ږrülök a sok régi ismerős feltünésének! remélem azért a versenyeken is találkozunk! üdv.: Maróti Vili :-)))

  válasz erre...

 • Rozsa Dori 2009.01.12.   14:37

  Rozsa Dori

  Hat akkor keszuljetek otthon batran, ki a hegyen, ki otthon babat emelgetve ahogyan jol esik, de 21 km az sor elott es sor utan is 21km :) Ha tenyleg komolyak a szandekaitok akkor szoljatok mert esetleg tudok olcson szallast, de nalunk is van hely bar 3 kisgyerek melle viselkedni kell :)) A Sportirodan lehet nevezni, ha megkomolyabban gondoljatok. Ha pedig rettento komoly akkkor nem artana futni menni...en most voltam es Itt most -10C van nappal mar egy hete es ez egy kisse durva brrrrr Sorozesre pedig akad tippem boven...futas elottre es utanra Amugy Ijjas Viktor es Aldott Gabor voltak tavaly.

  válasz erre...

 • Pányó 2009.01.12.   14:27

  Pányó

  94.januárjában történt meg az eset, mikor volt mesterünk Kohász Cs. szombati 4-500-es úszás útán, 10:00-kor egy Tüzér u.-Visegrád oda-visszát hirdetett. Voltunk szép számmal, kb. 20-an fiúk, lányok. Csak a Celsius-tól jöttek kevesen: pont 3-an. Ja, meg a havas eső, melyre mesterünk (kinek szava megkérdőjelezhetetlen volt) annyit montott, mire kiérünk a városból elmúlik. (nem így lett) Ezért már a Szte-i úton, lámpákkal együtt 35km/h-ás átlagot mutatott a még müködő kmórám. Visegrádnál már nem volt senkinek természetes a mosolya, mivel az odáig segítő hátszélből a fordítónál gonosz ellenség lett. Ez még semmi, mert a havaseső jéggé vált. Ekkor mesterünknek eldurrant az agya és egy ELHOPP-al maximalizálta a sor sebességét, nem törödve azzal, hogy együtt jöttünk, együtt megyünk. Asszem 5-en maradtunk: Kohász Mester, Bók T.,Kresz Zs., Góg A., mégvalaki meg én. csoda, hogy rájuk emlékszem.... annyira mentünk, hogy a lemaradók, még ránkfordulni sem bírtak. Utána 2órát álltam fullra felöltözve a zuhany alatt. Szegény Áldott G. le is volt maradva, és még egy dupla defektet kapott visszafelé SztE-Bp között, onnan tolta Békásig a HÉV-ig, aztán 1-es villamos és már a Tüzéren is volt (du.4-re). (na ez lelkesítő volt)

  válasz erre...

 • AdamH 2009.01.12.   13:00

  AdamH

  Azért én láttam profikat is reggel szép számmal, vagy rosszul hallottam az egyik száz végén, hogy 1.12 ? Biztos nem nekem mondta Suma. A volt profik a másik szélső szegmensben helyezkedtek el, őket csak kevéssé láttam, valószínűleg egyelőre titkolják a formájukat. El is vonultak egy titkos megbeszélésre még az edzés vége előtt. Mi lesz ebből !? Persze mesélhetnék a tegnap esti 1.45 perces könyöklős résztávos görgőzésről is, de az nem biztos, hogy lelkesítene bárkit is. A prágai sörözésért pedig meg kell dolgozni, előtte egy csőmax 21. Hajrá gigatehetségek ! (na ez volt a lelkesítés):)

  válasz erre...

 • kuttor.csaba 2009.01.12.   12:49

  kuttor.csaba

  Ejnye! A fenti eszmecserét látva lehet, hogy csak Age-group versenyzők akarnak majd hozzánk igazolni? :) Vigyázzunk, el ne riasszuk a gigatehetségeket! Néha azért írjatok már olyanokat is, hogy dejó besavasodni, meg fúúú de szuper a 25kili hegyen, meg minusz 20ban is irány a sziget! Szóval lelkesítőket. A sör meg így is úgy is lefolyik... Ha más nem, hát Prágában :D

  válasz erre...

 • Kakuk Matyi 2009.01.12.   12:44

  Kakuk Matyi

  Igy hat....mashogy is lehet? :)

  válasz erre...

 • Pányó 2009.01.12.   10:10

  Pányó

  Hiába, évek meg a rutin... Szerintem Dóra azért tudja, hogy mit vállal. Látott már borsót nem csak tányéron szervírozva, bár az már régen volt. Azóta jobban bírjuk.:? :-)

  válasz erre...

 • AdamH 2009.01.12.   09:41

  AdamH

  A feles után tetrmészetesen sörözés (ebben még biztosan erősek vagyunk) de a Svejket nem javasolnám, az turistabuszosoknak való, sajnos már az UFeleku is, ismerek néhány baráti helyet a Kisoldalon, eldugott udvarokaban a Petrinyi kertek alatt, na az jó elesz nekünk. Dóri még nem tudja mit vállal ha minket vendégül akar látni. Pányó de iszonyú gyors vagy az edzésprogram tervezésben, még nincs 2 órája, hogy egyes elemeit mesélted az öltözőben, és lám már készen is van. :)

  válasz erre...

 • Pányó 2009.01.12.   09:25

  Pányó

  Szevasztok! A mai örsgyűlésen megszületett a 2009-es ex-triatlonista felkészülést összefoglaló program (legalábbis az elnevezése) 2009-es Strandspecifikus és rekreációs Program ex-triatlonistáknak Alapelvek: (a teljesség igenye nélkül) - Válassz egy tusát, amelyikben tudnál indulni váltóban a nyáron - Mindig csak jóérzésig edz - Drukkolj a melletted edzőnek, még ha Te nem is tudod befejezni a feladatot. - Az edzést csak döntő többségnél lehet abbahagyni (idő előtt) - Otthoni feladatok közül: minimum széria:3x10 gyerekemelés nyújtott karral - Ne használj távírányitót.....(ez csak haladóknak) -......és így tovább a pontos anyagot nem adom ki, nehogy valaki lenyúlja. Matyikám, Te meg a világ másik feléről? Ahogy itthon leszel megünnepeljük! Na mit szólsz?! Dórikám, nagyon jól hangzik ez a Prága dolog, bár lehet, hogy sérült leszek addigra és csak a Svejk-ben ülve csainálom a felest(korsó) de ugye ez nem csökkenti a sportértékét? Az is előfordulhat, hogy lefutom, végül is csak 21km, és utána jöhet a korsó.(Matyi így gondoltad a megünneplést)

  válasz erre...

 • Kakuk Matyi 2009.01.12.   04:55

  Kakuk Matyi

  egy kerdesem van....mikor megyunk ezt megunnepelni ahogy regen csinaltuk? :)

  válasz erre...

 • AdamH 2009.01.11.   11:46

  AdamH

  Nem is lenne rossz felmérőnek a francia edzőtábor után :)

  válasz erre...

 • Rozsa Dori 2009.01.10.   21:39

  Rozsa Dori

  Bocsi ezt kihagyom, de majd lelekben "keszulok" itt Pragaban. Szerintem az uszodaba is lenezek jovo heten... annyira mejott a lelkesedes:) Tamadt egy otletem a kedves klubtagoknak akit erdekel. Szivesen latom a csapatot Pragaba a tavaszi felmaratonra (marc 28) mint felkeszulesi verseny allomasakent :)) Mit szoltok vagy inkabb csak a szatok jar?

  válasz erre...

 • Pányó 2009.01.09.   13:51

  Pányó

  A következő ex-triatlonista örsgyűlés: Helyszín: Sportmax Jakuzzi és Sauna időpont: 2009.01.12. 7:00 Belépő: vizes test (csak úszás után) öltözet: úszónadrág szemüveg+TEA+Bólya+teknöc+papucs Téma: 1., Helyszínen fedobott (viszont erről beszélnünk kell) :-) 2., Helyszínen fedobott (ezt is meg kell beszélnünk) :-) 3., A következő örsgyűlés időpontja

  válasz erre...

 • kutya 2009.01.08.   14:31

  kutya

  Nos, most már bevallom, hogy igazándiból csak miattatok, exHonvédosok miatt csináltam a klubot, sőt már 1990-ben is csak miattatok kezdtem el triatlonozni! :D A cél pedig egyértelműen az volt, hogy rátegyem a mancsom a vitathatatlanul tehetséges kölkeitekre! A Pányó Laurája már most látszik, hogy 18alatt veri majd az 1500-at... Víz alatt!!! akkora a tüdeje... :) Egyébként Dóri, ezennel welcome in the UښTC! :) Beállhatsz jövőre a Góg-Danka-Pécsi-sorba egy csapat OB-n!

  válasz erre...

 • Brother! 2009.01.07.   22:41

  Brother!

  Én egy lánnyal,éppen ma 5 éves !Mi a távjuk Brada? :)

  válasz erre...

 • Rozsa Dori 2009.01.07.   22:32

  Rozsa Dori

  Az utanpotlashoz en is hozzajarulok egy kislanyyal es ket fiuval :))

  válasz erre...

 • Pányó 2009.01.07.   14:20

  Pányó

  Az a jó, hogy az extriatlonos brigád már nevelgeti az utánpótlás-útánpótlását. Most kéne egy jó PR Csabi, az új mezekből csecsemő és gyerekméretek! Na ki a zseni?! Azt nyáron amikor megyünk drukkolni az első sornak, csak kitoljuk a pálya szélére a babakocsikat és mehet a sziréna. Legyen az Uniqa ښjbuda TC csatakiáltása az, hogy: OOOÁÁÁÁ!!! (érted, új klub, ښjbuda, új csatakiáltás, én meg "ښJ-ra" kezdem):-)

  válasz erre...

 • Brother! 2009.01.07.   13:32

  Brother!

  Bárcsak ott lehetnék :(

  válasz erre...

 • AdamH 2009.01.07.   08:30

  AdamH

  Gartulálok a klub megszervezéséhez, ahogy az arcokat elnézem hamarosan felduzzad a létszám.

  válasz erre...

 • Rozsa Dori 2009.01.06.   21:58

  Rozsa Dori

  Szoval akkor en is csatlakozhatok? Talan a Pecsi Nikit is ravehetnenk... :) Dori

  válasz erre...