Hétvégén indul a mandula Hír

Kuttor Csaba
Kuttor Csaba
2013/05/13
Hirdetés

Ezer bocsánat mindenkitől, némileg elhanyagoltam az írást az utóbbi időben, pedig sokat gondolkodtam olyan "hálás" témák boncolgatásán, mint a legújabb elnökségünk viselt dolgai, melyek egészen biztos, hogy comment cunamival járnak. Végülis úgy döntöttem, hogy próbálom magam függetleníteni a jelenlegi vezetés "gittegyletes" magatartásától, és nem foglalkozom ezekkel a dolgokkal.

Foglalkozom inkább a saját dolgaimmal és előre is elnézést érte, ha valaki csak "Kutya sztori"-kat vár, a tanítványok versenyeivel. Hála Istennek jó sok van belőlük, és talán velük kapcsolatban is lehet érdekeseket írni. Mindenesetre megpróbálom...

Szóval mostantól némileg gyakrabban, heti rendszerességel jelentkezem, ez kifejezett kérése volt a családnak is, akik sosem tudják éppen merre járok, és kaptam több szemrehányást másoktól is. Szóval most, hogy újra van időm edzeni is, talán az írásra is jut valamicske.

A hétvégi versenyről egy kis beharangozó:

A klubcsapat OB az egyik, ha nem a legnagyobb presztízsű verseny az országban. Persze van az olimpiai távú OB is, de amikor kb. a komplett válogatott el sem indul, akkor nem beszélhetünk arról sajnos, hogy a legfontosabb lenne. A klubcsapat kuriózum, mert megmutatja egy klub valós erejét. Hány csapatot tud kiállítani, azok hány főt számlálnak, és hol érkeznek be.

Nem véletlen, hogy a Tisza Kupát amióta kiírták, mindig a kétségkívül legnagyobb, és legszervezettebb klub, a házigazda TVK nyerte. Ebben a versenyben minden indított csapat pontot ért, és a top6 helyezettek több pontot kaptak. Tavaly sikerült megközelíteni a TVK-t, de az előzéshez még kevesek voltunk.

Idén nem írták ki a pontversenyt, amit nagyon sajnálok, mert talán most harcban lettünk volna az első helyért, ugyanis az Uniqa több, mint 10 csapattal képviselteti magát. Az elit férfi és női versenyben egyértelműen az arany a cél, de az amatőr nők és férfiak küzdelmében is jó esélyünk van ugyanerre. Mellettük utánpótlás II.-ben is győzelmi esélyünk van. Ha lenne külön old boys bajnokság, akkor a Völgyi - Képes - Mihályi - Zahorecz négyes is biztos dobogós lenne, így "csak" üde színfoltok lesznek :)

A logisztika már lassan meghaladja képességeinket, ebben Horváth Zsani mama - Kinga a nagy segítő, aki a több, mint 40fős küldöttségnek már 2012-ben befoglalta aszállást, de szerintem a Pizzéria is ki lett bérelve :)

Mi edzők csuda büszkék vagyunk mindenesetre, hogy ilyen szép létszámú lett a csapat, és remélem, hogy nem csak a tiszaújvárosi, hanem minden OB-n sikeresen fogunk szerepelni.

Hirdetés