Garrucha helyzetjelentés Hír

Kuttor Csaba
Kuttor Csaba
2012/02/07
Hirdetés

A magyar válogatott folytatja felkészülését a spanyolországi Garruchában. Az olimpiai keret a tábor felénél jár, a fiatalabbak pénteken utaznak haza, tehát az utolsó három edzésnapjukat kezdik meg. A munkát a tervek szerint végzi a csapat, csak néhány versenyzőnek akadtak problémái. Király Kristóf volt pár napig parkoló pályán megfázás miatt, de a hidegebb napokon sokan estek abba a hibába, hogy a napsütésnek hittek, nem a hőmérőnek, így alulöltöztek. Kristófon kívül azonban senki sem hagyott ki emiatt edzést, legfeljebb fogyott némi papír zsebkendő. Egy-két húzódás nehezítette a dolgát Koch Reninek és Horváth Zsanettnek, de mindketten minimális átalakításokkal tudják követni a tervet.

Az úszóedzéseket a második héten Verrasztó Gabi mellett a budaörsiek úszóedzője Pozsgay Gábor is segíti, sőt ezen a héten ő az igazi karmester! Kerékpáron az erősebb csapattal Pócsföldi Ottó megy, míg a kisebbekkel Gabi néni. Amikor a budaörsi sornak nagyon más a terve, akkor értelemszerűen Pottó bá’ őket kíséri, míg az Uniqás sort és a velük tartókat Gabi.

Futáson vannak a tervekben a legnagyobb különbségek. A társaság fele átjár Aguilasba , az idei év U23-as Eb-jének helyszínére résztávozni, a többiek a közeli kerékpárúton teljesítik a tempófutásokat.

Az étkezés már-már túl jó volt az első héten, így szóltunk, hogy kevesebb is megtenné. Azóta kicsit könnyebb hozni a súlyát a versenyzőknek.

Az igazi megtiszteltetés szerdán fogja érni a magyarokat, hiszen értesülve róla, hogy a válogatott itt táborozik a verai polgármester meghívta a teljes csapatot egy fogadásra. Állítólag még okleveleket is kapunk, amiért őket választottuk… Hálájuk kifejezéseként a helyi uszodát ingyenesen a rendelkezésünkre bocsájtották! Ez nem kis spórolás a három hét alatt a szövetségnek.

További érdekesség, hogy 12ikén egy duatlon verseny is lesz Aguilasban, ahol edzésből úgy néz ki néhány magyar elindul. Megnyitjuk tehát a szezont hamarosan.

Hirdetés