És akkor megalakult az 575 Triathlon Team Hír

Kuttor Csaba
Kuttor Csaba
2017/02/07
Hirdetés

Sokáig, megmondom őszintén, eszembe sem jutott, hogy amatőr, avagy age-group versenyzők edzője is legyek. Igyekeztem mindig elsősorban az elit triatlon felé orientálódni. Aztán a klubbal már kapcsolatban lévő szülők, age-grouperek elkezdtek kapacitálni arra, hogy vágjak bele az amatőrök edzésébe is. Mivel már korábban is volt példa arra, hogy egy-egy ismerősnek segítettem felkészülni maratonra, triatlonra, Ironmanre, ezért volt tapasztalatom ezen a területen.

 

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy életem legjobb döntése volt a coaching bevezetése.

Az elit versenyzőim száma egy egészséges létszámra csökkent, az utánpótlás korú versenyzőim pedig nagyjából évek óta ugyanannyian vannak. A tavaly októberi felhívásomra legnagyobb meglepetésemre 15-en is jelentkeztek. Velük kialakult az egyesületben egy nagyon egészséges piramis modell. Rögtön el is kezdtük a közös munkát, és már most, három hónap után annyi tapasztalatot gyűjtöttem, hogy az elkövetkezendő időszakban hetente, kéthetente szeretném megosztani azt az érdeklődőkkel, hátha ezzel másoknak is tudom segíteni a saját felkészülését.

 

A csapat tagjai meglehetősen vegyes előélettel érkeztek hozzám

Van köztük több rutinos vasember, akik fejlődni szeretnének. Van egykori junior válogatott triatlonos, aki az elmúlt 15 évben hibernálta magát, és most éledezik. Vannak üzletemberek, akik rájöttek, hogy az üzlet nem maga az ember, és vannak fiatalabbak, akik egy kis kihívást keresnek az életben. Két dolog közös bennük: mind férfiak, és mindannyian konkrét célokkal jöttek. Aki engem ismer, az tudja, hogy nincs problémám a lassabb versenyzőkkel, ha megfogalmazott céljaik vannak a sportolással. Ha látom a versenyzőben a motivációt, az engem is azonnal motivál!

A "fiatalok" úgy érzem, élvezik a közös edzéseket. Azonnal elkezdtem csatlakozási pontokat kialakítani a meglévő csapatommal, és látom a közös edzések pozitív hatásait. Létrehoztam egy messenger csoportot, ahol az információkat azonnal meg lehet osztani. Talán az itt látható csevegések mutatják meg legjobban, hogy 3 hónap alatt micsoda közösség épült belőlük. Megy a zrikálás, és a poénkodás.

 

575-csapatkep-2017.jpg
575-csapatkep-2017.jpg

Az utolsó uniqás csapatfotó...

 

A felkészülés egy fájdalmas szakasza következik, amikor a maximális volumen környékére érkezünk.

Legalább is úszás és futás tekintetében. Aztán következik a már mindenki által nagyon várt zadari edzőtábor, ahová életem legnagyobb csapatával, mintegy 50 fővel utazom ki... Hát, nem lesz egy szanatórium...

 

És akkor pár szó a klub nevéről is

Az Uniqa 8 év után búcsúzott támogatóink sorából. Úgy vélem egy sikeres 8 évet tudhatunk magunk mögött, és a mai világban csak köszönetet mondhatunk egy ilyen hosszú partnerségért! A jelző, hogy „Uniqások”, úgy vélem, egy cégér lett a magyar triatlonban, amit most el kell engednünk. Ugyanakkor igyekszünk felépíteni egy új brandet, amelyhez máris új névadó szponzort találtunk az 575 személyében. A tárgyalások még nem értek véget, így jó esély van rá, hogy további támogatók lépnek be a csapat finanszírozásába, ergo a nevünk még lehet hosszabb. :)

Célunk, hogy az elit kategória mellett utánpótlás fronton is meghatározóak legyünk, az amatőröknél pedig egy gyűjtőklub funkcióját kívánjuk betölteni, azaz bárki, bármilyen céllal is talál meg minket, azt be tudjuk fogadni, és hosszabb-rövidebb időre a lehető legprofesszionálisabb környezetet tudjuk biztosítani szeretett sportágunk űzéséhez.

Az 575 Triathlon Team amatőrjeinek életéből 1 hét múlva máris csemegézünk!

Addig is: sportosat!

Hirdetés