Menü

2008.10.07.     Hozzászólás 8

Érdekes!

Ez kis érdekességre lettem figyelmes a Kuttor vs. MTSZ ügyben. Felkerült ...

Ez kis érdekességre lettem figyelmes a Kuttor vs. MTSZ ügyben.

Felkerült ugyebár Czencz Péter fő‘titkár reagálása is a szövetség honlapjára, amelyben érdekes megfogalmazásra lettem figyelmes. A triatlonnak megítélt 2.4millió forintot ugyanis kiutalják a Debrecennek, majd az összeg felét ki tudja kinek a bírálata alapján (hiszen nincs szövetségi kapitányunk egy éve) megkaphatom, ha jól szerepelek az Olimpián. Ha viszont égek, mint a Reichstag, akkor az MTSZ a válogatottra fordítja

Hogy is van ez, kérem?

Tehát egy címzett támogatást, melyet eredetileg Olimpiára esélyes versenyző‘knek adhattak, ráadásul felkészülésre, - ergo, abból már egy forintnak sem szabadna, hogy meglegyen - elküldenek egy klubnak (jelen esetben a Debrecennek), majd az visszaad 1.2 milliót a szövetségnek

Hova adja?

Czencz Péter zsebébe?

Vagy egy borítékban a könyvelő‘nek?

Nálam ezt hívják pénzmosásnak. Á‰s ebben úgy néz ki, hogy partner mindenki. Úgy az elnökség, mint a Debrecen!

 

Szóval a klubomtól megtakarított műhelytámogatás összegét hivatalosan a válogatott céljaira költik. Tök mindegy, mert innentő‘l akár költhetik a Czencz Péter szolgálati kocsijára alufelnire is.

Ha úgy tetszik

Azóta az ügyre felhívtam a szakállamtitkárság figyelmét, és személyesen írtam a miniszternek is, aki, mint tudjuk Gyenesei István triatlon elnökségi tag

Hát, kíváncsi leszek mi lesz

Egyébként a hibát félig-meddig máris beismerte Czencz Péter, aki az eredeti válaszát gyorsan kozmetikázta is egy kicsit. Az a baj, hogy létezik a számítógépen olyan funkció, hogy print screen, és én lementettem az első‘ választ, ami imigyen nézett ki:

 

Az általad említett műhelytámogatást ez év tavaszán 50-50%-ban közted és Szabó Zita között osztottuk el. (Sajnos, az összeg rajtunk kívül álló ok miatt a mai napig nem került kifizetésre.) Miután lezárult az olimpiai kvalifikáció, lehető‘ség volt módosításra. Mivel nem jutottál ki, így az a döntés született, hogy a Debreceni Sportcentrum kapja a teljes összeget, azzal, hogy ha Te visszamondások miatt kijutsz az olimpiára és ott megfelelő‘en szerepelsz, tő‘lük megkapod az 50%-ot, ha nem, akkor a válogatott céljaira lesz fordítva ez az összeg. (Ez utóbbi megerő‘sítésérő‘l döntött most az elnökség a 19/2008-as határozatában.)

 

Aki pedig most nézi meg az MTSZ oldalát, ezt látja:

 

Az általad említett műhelytámogatást ez év tavaszán 50-50%-ban közted és Szabó Zita között osztottuk el. (Sajnos, az összeg rajtunk kívül álló ok miatt a mai napig nem került kifizetésre.) Miután lezárult az olimpiai kvalifikáció, lehető‘ség volt módosításra. Mivel nem jutottál ki, így az a döntés született, hogy a Debreceni Sportcentrum kapja a teljes összeget, azzal, hogy ha Te visszamondások miatt kijutsz az olimpiára és ott megfelelő‘en szerepelsz, kompenzációról lehet szó.

 

Szerintem ez azért kemény!

De lehet, hogy csak szerintem

Szponzorok

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.


 • Péé 2008.10.08.   10:41

  Péé

  Mottó: Telefontanú, hogy bűn ne maradjon büntetlenül! A Telefontanú Program Magyarországon 2001. január 15-én kezdte meg működését az Országos Rendőr-főkapitányságon belül két munkaállomással, ahol a 06-80-555-111-es ingyenes zöldszámon reggel nyolc órától este nyolc óráig fogadják a munkatársak a bejelentéseket, ezt követő időben üzenetrögzítő veszi a hívásokat. A program alapötlete az Egyesült Királyságból származik, ahol már 13 éve Crimestoppers néven működik ez a rendszer, segítendő a bűnüldözést, bűnfelderítést és nem utolsó sorban a bűnmegelőzést. Az angol rendszer rendőrségi tanulmányozásával szinte egyidőben kereste meg az ORFK-t Kegye János pánsípművész, aki huzamos angliai tartózkodása alatt életközelben ismerhette meg a bejelentővonal előnyeit, eredményeit. Vezetésével jött létre a Telefontanú Alapítvány, amely alapítói és kurátorai között számos neves gazdasági szakember és közismert személyiség található. A közös munka eredménye a Telefontanú Program, melynek egyenértékű, egymásra épülő pillére maga a rendőri szolgálat, illetve a Telefontanú Alapítvány. csak vidáman! :)

  válasz erre...

 • Pányó 2008.10.08.   10:32

  Pányó

  Szent (Sorry Go)Péter szólá vala: - Amit mondok az szent és sérthetetlen..... csak én módosíthatom..... és úgy ahogy én akarom.....és Csaba eltiltalak vagy megbüntetlek.....mi az, hogy csak úgy elmented a levelemet? Engedélyed volt rá? Különben sem úgy gondoltam....majd kiadok egy hivatalos véleményeltérést önmagamtól....ahogy szoktam. A legmélyebb tisztelettel ږnmagamnak! Szent "Sorry Go" Péter

  válasz erre...

 • csecsaba 2008.10.08.   08:41

  csecsaba

  Ezt tájszólásban úgy mondják: "Nagy pénz nagy foci, kis pénz kis foci" Nálunk (több szövetségben is!), kis pénzből nagy focit csinálnak, meglehetősen szűkkörű bajnokságban....

  válasz erre...

 • geot 2008.10.07.   20:41

  geot

  Ezt azért kár egyelőre így magyarázni. Semmiféle utalás nem volt rá, hogy nem a Debreceni Sportcentrum használhatja fel a másik 50%-ot. Én a helyedben inkább azért aggódnék, hogy ott legalább 50%-ról szó volt, most már csak kompenzációról, ami akár 10% is lehet.

  válasz erre...

 • mt 2008.10.07.   19:35

  mt

  És szerintem ez csak a jéghegy csúcsa, ezek az emberek nem arról híresek, hogy rendben végeznék a dolgukat. De most legalább lebuktak, még ha egy ilyen "kis" összeget illetően is. Bizony takarodjanak!

  válasz erre...

 • Polonyi Balázs 2008.10.07.   18:18

  Polonyi Balázs

  Ez hihetetlen! Ez a sok köcsög az elnökségben egyre keményebb dolgokat művel, miközben azt gondolják, hogy valahogy sikerül ezt is eltusolni. Szerintem tanulhatnának a közlekedési minisztertől és a MÁV vezérigazgatójától. Ha ez ennyire nem megy, akkor miért nem takarodnak a picsába????

  válasz erre...

 • mikkamakka 2008.10.07.   14:15

  mikkamakka

  káosz.CSUPA KISBETĹ°VEL!!!!!Luzer fc vagy pékség?

  válasz erre...

 • Ameli 2008.10.07.   14:02

  Ameli

  Sajnos,ami itt a triatlonban is történik az egész Országra jellemző. Ezek a következők: 1.: Olyan emberek vannak vezetői szinten, és hoznak ostoba döntéseket, akik egyrészt baromira nem értenek ahhoz, amit csinálnak, másrészt baromira nem érdekli őket semmi, csak az, hogy minél kevesebb munkával, minél több pénzhez jussanak. 2.: A jelmondat: Lopni, csalni, hazudni! Csak így lehet érvényesülni. 3.: Sajnos, a becsületes, lelkes emberek isszák meg a levét mindennek. Hányingert keltő, hogy a hobbi sportomnál is ezekkel a tényekkel kell szembesülnöm. Egyszerűen felháborító és gusztustalan, amit a Triatlon Elnöksége művel mindennel kapcsolatban, gondolok itt az egész éves "ténykedéseire".

  válasz erre...