Eilat kezdetek Hír

Kuttor Csaba
Kuttor Csaba
2011/10/26
Hirdetés

A háromfős magyar U23 válogatott, kiegészülve 3 felnőtt EK-n induló magyarral a Vörös-tenger partján álló izraeli nyaraló várost vette célba. Itt rendezik ugyanis péntek-szombat az idei U23-as EB-t, melyet immáron másodszorra mondta le a lengyel Kozle városa, nem kis galibát okozva. Nem egyszerű ugyanis manapság ingujjból előkapni egy világversenyre alkalmas rendező várost. Eilat úgy jött szóba, hogy jövő áprilisban itt rendezik a felnőtt EB-t, és előverseny gyanánt egyébként is benne volt már a versenynaptárban ez az októberi dátum, mint Európa-kupa. Mindössze kiegészíteni kellett két futammal, melyet szívesen meg is tettek.

A dátum sajnos nem a legideálisabb, sokan ilyenkor már leteszik a lantot, de hát ez van, ezt kell szeretni. Nálunk is hasonló a helyzet, hiszen a fiúknál hiányzik majd az Uniqa-s Király Kristóf, de itt van Tóth Tomi és Faldum Gábor. Lányoknál nagy a kopás, hiszen Szalay Szandra és Tóth Zsófi mellett Kovács Zsófi sem vállalta az indulást. Utóbbit sajnálhatjuk igazán, hiszen Európa bajnoki éremtől (akár aranytól) esünk ezzel el. A női mezőnyben az Uniqa Team juniorja, Dudás Eszti fogja képviselni a magyar színeket, reméljük sikeresen.

Mellettük a felnőtt EK-n indul még Bajai Péter és Borsányi Dániel a fiúk, míg Pap Eszti a nők versenyében.

A kiút Izraelbe mindig izgalmas, ez most sem volt másképp. 3órával a gép előtt már kint kell lenni a reptéren, hogy az ügynökökkel néhol zavarba ejtő, néhol már-már vicclapba illő párbeszédet folytassunk. A lényeg, hogy ilyenkor hidegvérrel kell a legtriviálisabb kérdésre is felelni, és akkor tuti, hogy pikk-pakk fél óra alatt végzel. Egyedül Bajának gyűlt meg a baja a security-vel. A kérdéseken jól felelt, de a táskájában egymás mellé került a laptop töltője és a müzli szelete. Ez együtt egy igen veszélyes elegyet alkotott, ezért a reptér működése 20perce leállt! Jöttek a tűzszerészek, Baját biztonságos távolságba vitték a saját hátzsákjától, és hatástalanították a müzlit. Mindenkinek nagy kő esett le a szívéről.

Aztán jöhetett a repkedés, közben egy 6órás penzum Tel-Avivban, majd este kajálda keresés. Utóbbi sem könnyű eset, hiszen itt a tejtermék és a hús nem találkozhatnak, ezért a Pizzériákban sem a megszokott kínálat van… meg reggelinél sem…

Vagy ez, vagy az. Együtt felejtsd el!

Na, sebaj, ez legyen a legnagyobb bajunk. A pályabejárás bringán már megvolt, a csapat úszott egyet közösen, az aranylábúak jól mozogtak, a jókedv igen harsányan jelen van, így a remek eredményeknek semmi akadályát nem látom.

Jelentkezem 2 nap múlva!

Hirdetés