Címvédés szűken Hír

Kuttor Csaba
Kuttor Csaba
2010/05/17
Hirdetés

klubcsapat kerópályán
 Az idei évet ott kezdtük, ahol tavaly abbahagytuk!

Szakadó esővel...

Még jó, hogy Tiszaújvárosban medencés úszás van, így abban legalább bízhattunk, hogy amíg vízben vagyunk nem fogunk fázni, utána már csak a csúszós aszfalt, a szakadó eső és az egyre lehűlő levegő várt mindenkit a "szárazföldön". Idén, számunkra rekordot jelentő 7 csapattal neveztünk. A férfiaknál 2 elittel és egy amatőrrel, nőknél egy elit és egy amatőr, plusz a két utánpótlás csapatunk. A fősort most Kenéz meg Kristóf vitte úszáson, mi "kerósemberek" az Imivel pihentünk. Az úszás nagyon jól sikerült, lehet, hogy eddig csak hátráltattam őket az elmúlt években...

Bringán már nem akadályoztunk az tuti. Én is igyekeztem, de amit a Csorti művelt, az nem volt fair. Nekem az orrom és a kormány között állandó összeköttetés keletkezett gyanús állagú folyadékból, de így voltunk ezzel mindannyian. Túlzás nélkül mondhatom, hogy a caldaroi betli ki lett köszörülve. Kár, hogy az olaszok ezt nem látták... :) Haladtunk na, ennek Kenéz volt a megmondhatója, aki köszönte szépen, és elmaradt bringán. Ha addig volt is olyan kósza gondolatom, hogy végre idén nem futok, azt onnantól elfelejthettem. Szóval satu keró után kitéptünk futni. Erre szétnézek, és csak a Ruzsa nyúzott fejét látom... Kristóf épp a frissítő állomáson nyújtott.

Mondom, elég már a buliból, menjünk!

Görcs! - mondja ő.

Fasza! - mondom én.

Cimvédés hello, betotyogunk majd valahol a hatban. Aztán tuti ami biztos Kristóf megállt még egyszer 300méternél is. Remek.

Menjetek, majd felérek! - arcoskodott a kisgyerek.

Jó vicc! - mondom, és elkezdtem tolni. 500méter után már nem kellett tolni, 1500-nál meg már ő tolta a Ruzsát... Lehet, hogy tényleg ott kellett volna hagyni! :)

Mindegy, így legalább izgalmas lett a vége. Egy másodperccel még nem nyertem versenyt, most ez is kipipálva. A sors talán a régi 5-8-13mp-es buktáinkból akart visszaadni valamit, de ez most tényleg mák volt. Elhiszem, hogy aznap a Török brothers nem tudott öszíntén további sportsikereket kívánni...

 Lányoknál a tavaly általam nem kicsit lehúzott györi trió nagyot alkotott. Nem is értem hogyan, de elpáholták az Ortris nem gyenge sorát, meg ami lányainkat. Hiányzott idén Góg Anikó, aki Ameli mellett a vonat szerepét eljátszotta volna. Sebaj, majd jövőre. Ha más nem, akkor összevonjuk a jelenlegi két csapatot, és csinálunk egy öt fős női osztagot. Talán akkor a gyengébb nem küzdelmeiben is fényesebb éremre válthatunk. A bronz meg azért mégiscsak szépen csillog. Egyéniben másnap nagyon szépen ment mindenki. Csorti, bár az úszást megint elb....ta, megtanult futni, a végén már a Borsóval meccselgettek. . Kenéz nagyot úszott, és végre kerón is ott volt. Ruzsa hozta magát, én meg rutinosan összetákoltam egy harmadik helyet. Csajoknál a nem mai csirke Csomor Era előtt le a kalappal. Szerintem, ha a Kovács Zsófi nem annyira balga, hogy kiszáll 650m-nél és kizáratja a top4 lányt, akkor is felér Era a vezetőkre. Ebben segítségére volt a mi Dudás Esztink, meg összeszedte volna a leszakadó Balogh-Vértesy duót. Akkor nagyon izgi lett volna. Így az volt az izgi, hogy Eszti meddig fut el az amúgy jobb 5km-t tudó Csomesszal. Erre 2,5-nél kilépett a cipőjéből Eszti, tehát addig. Utána szinte alig kapott, így egy újabb izgalmas hajrát buktunk el a sár miatt. Abszolút 4iknek bejött Horváth Zsani! Nem volt gyenge, főleg, hogy egyedül tekerte a második 10km-t. Utána nagy futással Boros Zsófi jött, ami szintén elég kellemes meglepetés volt.

Visszatérve a fiúkra. Faldumka nagyon gyors volt, Török Dani is masszívan futott, de az Alfrédot is csak sakkozva tudtam mögöttem tartani. Utána a Ruzsa-Kenéz duó. A díjazott 9 elit versenyzőből (6férfi és 3 nő) 5-öt mi delegáltunk. soha rosszabb arányt! További elnöki dícséretben részesítem a hatodik férfi csapatunkat, benne az elnyűhetetlen Kremmer Zolival, a szintén hatodik női B sort, a kilencedik amatőr osztagot, és jól mentek az 5ik és 9ik utanpótlás csapatok is.

Hirdetés