Brain storming Hír

Kuttor Csaba
Kuttor Csaba
2008/09/27
Hirdetés

A nyílt levelemmel úgy látom kiváltottam némi elmélkedést a magyar triatlonról.

Kár, hogy egy ilyen esettel kerülnek sorban felszínre a vélt vagy valós hiányosságok.

Viszont akkor már használjuk ki az indulat kovácsolta energiákat hasznos célra!

 

Azt javaslom, hogy bárki, aki olvassa ezt a blogot, írja le, mit gondol a legnagyobb problémának, és azt hogyan orvosolná!

 

Ezzel amolyan žBrain Storming módra lehet, hogy hasznos ötletekkel is szolgálhatnánk a jövő‘re nézve

Vitaindítónak én leírok pár elképzelést.

Elő‘ször is hadd jegyezzem meg, hogy információim szerint az elnökség még egy ideig nem mond le. Nem tudom, hogy ez így van-e, de szerintem nem kellene megint elodázni a tisztújító közgyűlést márciusig, hiszen ha az új elnökségnek esetleg más elképzelése lesz a szakmáról, a versenyrendszerrő‘l, mint a mostaninak, akkor a mai elnökségnek pár hónapra totál felesleges belekezdenie bárminemű programba!

Ráadásul márciusban már túl leszünk a felmérő‘k többségén, és megint ott járunk majd, hogy utólag kell kitalálni az eredmények függvényében a szinteket, válogatási elveket.

Ezekkel mindenkinek tisztában kellene lennie normális esetben már az alapozás kezdete elő‘tt!

 

Á‰n rögtön ezzel is kezdeném a problémákat. Nem sok olyan sportág volt az Olimpián, melynek nem volt felelő‘s vezető‘je. Lémusz lemondott, más nem lett, az egész szakmai program gazdátlan és számon kérhetetlen lett. A válogatottak nem tudták, hogy bizonyos teszteket minek végeznek, azokat ki elemzi ki, és milyen következtetést von le? Á‰n legalább is semmilyen értékelést nem olvastam az elmúlt négy évrő‘l.

Igy hogyan lépünk tovább?

Milyen tapasztalatok alapján próbálunk meg javulni?

 

A triatlon tourt, mint rendszert nem akarom kritizálni, de esetleg elég lenne 5 verseny is, melybő‘l a három legjobb számítana. Az az öt viszont legyen frekventált helyen!

Látjuk, hogy minden sportban arra törekszenek, hogy a versenyeket bevigyék az emberek közé. Már sífutó világkupát is rendeznek városban Az új World Championship Series bevezetésével is erre törekszik az ITU. Szóval véleményem szerint kicsiben ugyanezt kellene megcsinálni a magyar triatlonban is! Olyan helyszíneket kellene a tourba bevenni, ahol a város szívében megrendezhető‘ a verseny. Ezeket a helyszíneket utána nem hogy megsarcolnám, de még izomból segíteném is, ső‘t a média hírverésbe is beszállnék, hogy minél több helyen megjelenhessen beharangozó róla. Legyenek néző‘k, legyenek róla közvetítések, hogy a versenyző‘k jobban el tudják adni magukat és szponzoraikat. Ha ehhez az kell, hogy meg kell venni a felületet, hát vegyük meg!

A helyszínek lehetnének: Győ‘r, Kecskemét, Baja, Tiszaújváros (csapat OB a dísztóban), Szombathely, és Budapestet sem lehet kihagyni! (Margit-sziget, Kopaszi-gát környéke).

Ez tudom, hogy sok versenyt kilökne a megszokott pozíciójából, de azoknak ettő‘l függetlenül meg lehetne találni továbbra is a helyét a versenynaptárban. Gondolok itt Faddra, Balassára

 

Na, egyelő‘re ennyi, aztán várom a véleményeket! J

Hirdetés