Alanya EB első nap Hír

Kuttor Csaba
Kuttor Csaba
2013/06/14
Hirdetés

Ma elkezdődött az EB programja. A legkorábbi Uniqás induló az age-groupos Rózsa Dóri volt. Reggel 7-kor már szántotta az aszfaltot, és kategóriájában 12ik helyezett lett. A juniorok mezőnyében két versenyzővel is képviseltettük magunkat. A legnagyobb teher Fuchs Reni kidőlését követően Horváth Zsani vállát nyomta, tőle vártuk a "csodát". Fuchs Dóri lévén a Fuchs család mégiscsak képviseltette magát, viszont tőle, lévén még első éves ifi, a tapasztalatszerzés mellett egy középmezőnybeli eredmény volt az elvárás. Titkon pedig abban reménykedtünk, hogy tagja lehet a magyar A váltónak, azaz Zsani mögött második magyar lesz.

Az úszás előtt a magyar lányok lelkileg eléggé a padlón voltak, ugyanis előző nap a briefingre nem értek oda időben, így az eredeti 10-ik és 17ik pontonválasztási pozíció helyett visszasorolták őket a mezőny végére, és az utolsó 5-ben kocoghattak ki a rajthelyükhöz "választani". Sajnos nem gondoltam, hogy 30perc alatt a briefing helyszínét nem lehet megtalálni, főleg úgy, hogy előtte a csapatvezető Fűri Icát meg is kérdeztem, hogy tudja-e, hol van a cultural center. Ezek után én Dudás Eszterrel edzettem a briefing idején, a sportolók a csapatvezetővel próbálták a 4km-es távolságot abszolválni fél óra alatt. Nem sikerült...

Utólag elmondhatjuk, hogy a pszichés hátrány volt a nagyobb, mert a lányok a ponton jobb oldalán, egész jó pozícióból indulhattak. Sajnos a kiegyensúlyozott mezőnyben az első bólyáig nem tudtát átverekedni magukat a mezőny bal oldalára, így mindkét bólyát nagy ívben kellett venniük, ami miatt pár hellyel mindenki hátrébb jött ki a vízből, mint kellett volna. Zsaninak és Vízi Vikinek még volt esélye csatlakozni a 2ik bolyhoz, mely Zsani hathatós segítségével 7km alatt fel is ért a vezető sorra. Fuchs Dórinak erre épp nem volt esélye, neki a vízben hagyott pár másodperc különösen hiányzott, hiszen a harmadik bolyba került mely Zsani (Vízi Viki végül Dodóék bolyához tudott csatlakozni) zárkózásával máris a második lett. Ebben a csapatban tekerte végig az első kört, melynek végén egy előtte történt bukást nem tudott kikerülni, így hatalmasat esett. Hátán, nyakán nemes egyszerűséggel átkerékpározott a következő lány... A fék elferdülése miatt a versenyt nem tudta folytatni, pedig a 2ik bolyból lehetett volna esélye második magyarként befutni!

Zsaniék közben szépen eltávolodtak az üldözőktől, és látszott, hogy innen kerülnek ki a helyezettek. A 18lány közül a realitás a 10ik hely környéke volt, de Zsanett bátor futással, jó erőbeosztással, a győztestől fél percet kapva a hatodik helyet szerezte meg! Hatalmas meglepetés! Fuchs Reni úgy gondolom akár a dobogóra is odaért volna.

Na akkor lett volna csak igazán szép a junior Uniqás szereplés :)

Felnőtt nőknél egyedül a budaörsi Vanek Margit képviselte a magyar színeket, ugyanis Dudás Eszti csak a váltó miatt utazott ki. Margit szépen úszott megint, az első bollyal tekerve Zsanihoz hasonlóan több, mint egy perccel elszakadt az üldözőktől, majd hasonló létszámú csapattal kezdhette meg a futást. A hatalmas melegben sorra hulltak el a nagy nevek, és a titkos, és nem is olyan titkos esélyesek. A magyar tábor üdrivalgása mellett Margit a 6ik helyen fordult be a célegyenesebe, de a német Knapp még nem adta fel, így nagy hajrában végül a 7ik helyen érkezett a célba. Az utóbbi évek legnagyobb eredménye, nem vitás! Neki is óriási gratuláció!

Hirdetés