Aki máris a legnagyobb vesztes Hír

Kuttor Csaba
Kuttor Csaba
2008/07/25
Hirdetés

Nem nem! Nem rólam van most szó!

Bár lehet, hogy én is, mint žfirst loser, benevezhetek erre a címre. De egyenlő‘re, ha halványan is, de még pislákol nekem a remény sugara, hogy ott lehetek a pekingi Olimpián.

Egy valakinek viszont csúnyán elfújták a lángot: Franz Höfernek.

Az osztrákok igazi osztrákja (mert van nekik ugye Szepi, aki félig-meddig) már réges-rég bebiztosította a kvótáját, tavaly több versenyen is remekelt.

Aztán jött a tél, és lesérült. Elég csúnyán

Megcsúszott az alapozással, pedig nem volt mitő‘l tartania, hiszen rengeteg pontjával nyugodtan készülhetett volna akár a májusi versenyekre is. Ehelyett “ hajlamos rá a srác - eltűnt teljesen mind a barátok, mind az osztrák szövetség szeme elöl Ez éppenséggel nem szerencsés Olimpia elő‘tt

Hiába írtak neki, vagy hívta akár a Szepi, Franz elérhetetlen volt.

Kezdtek is rá berágni csúnyán, mígnem végre elkezdte a versenyeket. Kezdetben nem túl nagy sikerrel. Rendre 35 perc körül futott, ami nem volt túl meggyő‘ző‘ senkinek, fő‘leg azt nézve, hogy az osztrákok saját kritériuma szerint nyolcban kellett volna végeznie egy világkupán.

Nem végzett

Ennek ellenére sokáig úgy tűnt, hogy a kevés osztrák kvótásra való tekintettel mégis benevezik az Olimpiára. A VB-n sem ment túl nagyot, de látszott, hogy már lassan alakul neki a forma.

A kvalifikáció lezárult, de szerették volna, hogy a tiszaújvárosi vagy a kitzbüheli VK-n való jó teljesítmény után az osztrák Olimpiai Bizottság benevezze Franz-t. Tiszaújvárosban aztán végre megint jól ment, a nyolcadik helyen ért be, és láthatóan ő‘ is abban a hitben volt, hogy ezzel, ha késő‘n is, de elérte célját. Sokan gratuláltak neki a célban, ő‘ pedig lemondta a kitzbüheli szereplést annyira biztos volt abban, hogy révbe ért.

A hidegzuhany aztán nem sokkal az osztrák világkupa elő‘tt érte. Leadták hivatalosan is a nevezéseket, és aszerint csak Ágoston Szabi az egyetlen osztrák triatlonos férfi

Franzi megtört, de Szepi sem volt felhő‘tlenül boldog. Néhány helyi szakmabeli elég nehezen emésztette ezt meg, és Szepiben látták a bűnbakot, aki pedig semmit sem csinált, csak éppen összehozott az osztrákoknak egy kvótát

Egy nagyon boldog ember van a történetben. Juracy Moreira, akit egyébként majd minden versenyen vertem idén, többek között az erő‘snek semmiképpen sem nevezhető‘ amerikai kontinens bajnokság negyedik helyével első‘ tartalékként várakozott ez idáig.

Most már elmondhatja magáról, hogy rajthoz fog állni harmadik Olimpiáján.

Hirdetés