5150 US Championship - Des Moines Hír

Kuttor Csaba
Kuttor Csaba
2011/09/05
Hirdetés

 

Jól dolgozott a paripa, rajta nem múlott.

Most már valaki tényleg magyarázza el, hogy ez az úszóruha őrület mi végett van. Aki nem tudja, miről van szó, annak elmagyarázom, hogy létezik egy olyan ruha, ami nem neoprén, de valami olyasmi, mint amit az úszóknál most betiltottak. Ha nem segít, akkor minek venné fel mindenki, ha segít, akkor meg miért nem tiltják be? Nekem is volt, míg el nem lopták a felnőtt EB-n, és pontosan tudom, hogy kb. 2mp-et számít 100anként. Erre van, hogy nem engedik, van, hogy igen, hogy min múlik ne kérdezzétek. Itt, dacára a 27 (!) fokos víznek, lehetett. Volt pár lúzer, akinek nem volt, én köztük voltam.

Sebaj, majd jól agyonverem őket, gondoltam, hiszen az úszást 3 körösre alakították, azaz jó sok forduló volt, extraként meg megkaptunk egy tiszai VK úszáshoz hasonló sodrást. Volt pofozkodás az első bólyánál rendesen, főleg, hogy azt 30m-re tették. Pofonban nagy vagyok, így 3iknak fordultam, és egész jól kivertem magamnak a helyemet. Amikor nem volt bunyó, lefelé, akkor viszont borzalmasan kiütközött, hogy sima dresszben vagyok. Mintha egy vasmacskát cipeltem volna. Itt mindig egy kicsit morzsolódtam, aztán a felfelében beverekedtem magam a vonatba ismét. Andy Potts barátunk gondolom igen boldog volt, amikor kiderült a 3 körös variáció, ugyanis a Hy-Vee így felajánlott még egy részhajrát. Azaz Andy, a mázlista, rögtön 15zer dodóval volt gazdagabb. Az a vicces, hogy az első részhajránál, ha nincs Potts, még esélyes is lettem volna. Remélem legközelebb is meghívják... :)

Végigküzdöttem hát mezben az úszást, aminek most mp-ben nem volt nagy hátránya, ám pozícióban bőven. Nem kell ecsetelnem, hogy az elején, amikor mindneki 50-nel megy, nem mindegy, hogy utazok a csapat közepén, mondjuk 5iknek, vagy éppen zárkóznom kell még egy picit, mondjuk 53-mal. Zárkózást teljesen nem is sikerült megoldanom, úgymond lobogtam egy kört az első csapaton, de aztán éreztem, hogy vagy megyek még egy ilyen kört, és leülök meghalni, vagy visszaveszek. Cseh barátaimmal, Krnavekkel és Ospalyval egyetemben a szakadás mellett döntöttünk, és egyenletesen haladtunk tovább a 10ik hely környékén.

Erre a harmadik körben kicsit elbambultam, és lemaradtam vagy 150méterrel, na gondoltam a lejtőn visszazúzom, és így is tettem. Utána a síkon tudtam feldolgozni magam olyan 20 méterre, amikor mellémjön a versenybíró, hogy "pull over"! Nem nagyon értettem, de tudtam, hogy itt nincs kecmec, ezért satufék, leugrás. Ahogy tanítják, gyorsan egyoldalra álltam.

A fater erre mondja, olyan jó párászt angollal, hogy ez így nem lesz jó.

Mondom, mi a gond?

Asszongya, a váz legyen a lábam között. KO!

Gyorsan úgy tettem. Erre mondja, hogy na most indul a 15mp.

Majdnem sírva fakadtam. 13-nál szól, hogy mindjárt vége, amire elkezdtem keresni a lábammal a pedált, de nem indultam el.

Erre ő: "nagyon sajnálja", de vegyem ki a pedálból, és kezdjük előről! No, itt komoly vérengzésbe tudtam volna kezdeni, de leültem megint a 15mp-et.

Utána annyit mondtam magamnak, hogy ha beledöglök is, de felmegyek megint a Fleishmann-ékre. Meglehet ez volt a bűnöm: két amerikaival tekertem együtt, ilyenkor mindig a nem amerikait meszelik el állítólag... Legalább is Csőke Bala így mesélte nekem. :)

A 4ik kör végén vissza is értem, de Krnavekéket már nem érhettem utol. A részidőket nézve, olyan 30-40mp-es büntit kaptam, ami a végelszámolásnál jól jött volna, ráadásul buktam a legjobb pacemakeremet. Krnavekkel mindig együtt csinálunk mindent, hihetetlen, de mindhárom számban tökugyanazt tudjuk.

Végük a McCormack-kel szálltam le a keróról, akivel amúgy végig ugyanazt a tempót mentük. Ez azért hízelgő. Futáson aztán az öreg nagyon határozottan elindult, nem is mentem vele egy métert sem. A tízedik helyig dolgozta fel magát! A részidőkből kiderült, hogy futáson bőven tudtam volna menni Krnavekkel, ráadásul, ha nincs a harakiri utolsó kerós kör, még nagy valószínűséggel némileg frissebb lábakkal is teszem ezt...

Így maradt a küzdés a homályban, a döglötteket begyűjtöttem, a futógépek meg engem gyűjtöttek be. Nagyjából reális a 19ik hely, és előtte azt mondtam volna oké, de így egy kicsit keserű a szám íze. Lehetett volna top12, de ha már ott vagyok, ki tudja a Potts pár mp-re volt a 11ik. Előrébb semmiképpen, ott nagy űr volt. Így lett a vége 5500dodó, úgy meg 9000. Nem mindegy, ezért megyek most, és keresek egy baltát, vagy puskát, de lehet, hogy puszta kézzel intézem el a motoros ipsét! Na elmentem zuhanyozni, viszlát.

Hirdetés