5150 US Championship – Des Moines Hír

Kuttor Csaba
Kuttor Csaba
2011/09/01
Hirdetés

Hát eljött az idő. Hétvégén részt veszek a triatlon történetének legmagasabb pénzdíjú versenyén. Éjjel érkezem – dúdoltam tegnap szülővárosom hírességének, az EDDA-nak a slágerét, miközben éjfélkor átvettem a szobakulcsom. Altatni nem kellett, a melatonint is megspóroltam. Azt hittem alszom vagy délig, de 7kor kipattant a szemem, hát gyorsan kapitánykodtam a neten vagy 3órát, aztán összeraktam új paripámat, felpumpáltam kispumpával bemelegítésként – bár ettől csak a bal alkarom, és jobb mellizmom pöccent be… - és elindultam feltérképezni a környéket, meg becserkészni egy uszodát. A környék, mint kőbánya külső, nem sírtam el magam a gyönyörtől. Uszodát pedig találtam, és annyira meghatotta őket, hogy milyen messziről jöttem, hogy rögvest beengedtek ingyen. Majdnem elsírtam magam én is. :)

Végre találtam egy rajtlistát a neten, hát ekkor sírtam el magam másodszorra. Lehet, hogy csak 28-an leszünk, de ilyen minőségi mezőnyt ritkán látni. Külön örülök a meghívottaknak, akik tojtak a kvalifikációra, és remélem suttyomban versenyek helyett az 50-es átlagra készültek hónapokig…

No nézzük: Joshua Amberger, Bertrand Billard, Greg Bennett, Fraser Cartmell, Benjamin Collins, Alessandro Degasperi, Cameron Dye, Bevan Docherty, Brian Fleischmann, Chris Foster, Kris Gemmell, Stuart Hayes, Rasmus Henning, Jordan Jones, Martin Krnavek, Kuttor Csaba, Kyle Leto, Paul Matthews, Chris McCormack, Ritchie Nicholls, Timothy O'donnell, Filip Ospaly, Andy Potts, Matty Reed, Timothy Reed, Igor Sysoev, David Thompson, Kaleb Vanort.

Nos, akkor hogyan is fogom ezt megnyerni, és besöpörni a 151500dollárt? Egyértelmű ugyebár, hogy akit nem ismerek, azt megverem, akit meg már megvertem egyszer,annak eleve vége, mint a botnak. Kár, hogy ez alapján az elv alapján kevesen esnek ki… Foster – Jones – Matthews – Nicholls – Ospaly – T. Reed – Sysoev - Vanort

Marad 19 ellenfél.

A világbajnoki, világkupa, egyéb győzelmeiket ne adjuk össze most. Tök felesleges lenne, csak agysérv lenne belőle, annyi van. Mindenesetre, aki a WCS döntőre (is) készül, az biztos még nem lesz bombaformában, tehát megverem! Azt hiszem ez nyílvánvaló. Docherty – Gemmel – Hayes- McCormack pórul járt máris.

Marad 15.

Az Ironman-ek eleve tetű lassúak, egészen biztos, hgoy a körönként 17kanyar megöli őket, én persze virgonckodni fogok, hiszen új keró, bomba forma, miegymás. Henning – O’Donnell – Potts – Leto – Cartmell is kilőve.

Marad 10.

Az is világos, hogy aki hajszállal vert meg eddig, az semmi jóra nem számíthat a hétvégén, hiszen két hét kemény felkészülés van mögöttem olyan edzéspartnerekkel eltöltve, mint Ruzsás “rettenthetetlen” Dávid vagy Dudás “osonom a 3percest” Eszter. Legutóbb például 2:48-at rohantam a Ruzsával. Ezzel máris megölöm az eddig éppen jobbakat, mint Amberger – Krnavek – Fleischmann – Thompson.

Marad 6.

Nevesítsük: Billard, Dye, M.Reed, Degasperi, Bennett, Collins. Ők azok, akik labdába rúghatnak, úgy vélem. Na, Bennettet húzzuk ki gyorsan, hiszen ugyanannyi idős, mint én, azaz öreg. Tuti lassú már, nekem meg mindenki azt mondja, milyen jól tartom magma, tehát aki olyan öreg, mint én, azt megverem. Kihúzhatjuk a Reed-et is ez alapján.

Marad 4.

Degasperinek gyereke van, alig alszik. Meg rommá versenyezte magát már idén, egyébként is sík a pálya, itt nem fog eltekerni, őt meg még le is futhatom. Máris kihúzva. Ugyanígy járt a Dye gyerek is. Igaz, hogy Memphisben 51percre tekerte a 40-et, de itt majd tapadok rá, sőt tőle lehet kapni 1-2percet, mert kicsit botlábú, majd utolérem.

Marad 2.

Máris dobogó! Billarddal meg Collins-szal-szel kéne valamit csinálni. A Billardot ki kéne rakni úszáson, ebben nagy segítségemre lesz Hayes, aki végigverte az úszást Klagenfurtban is, de erre jó lesz a Potts is. Akkor Billard majd a felénél felér, kicsit elteker mögötte a sor, és a végén már annyira be lesz tojva, hogy szétkerózza magát egy fél perces előnyért, amit természetesen bombaformában simán ledolgozok rajta. A Collins gyerek már keményebb falat. Őt is ki kéne rakni úszáson, de valami azt súgja, hogy megoldja. Bringán nagyon csúnyát tekert New Orleansban, ő még a Billard-Dye párossal is eltolhatja. Futásban meg elmegy a Gemmellel, ha kell.

Jesszus, lehet, hogy csak második leszek?

Ennyire nem tolhat ki velem a sors!

Nekem sosincs szerencsém?

Hátha egyszer lesz, és ledefektel a Collins vagy kap egy görcsöt, eseteg egy szarvasbogár repül a szemébe, köteg medúza a gatyájába úszáson, melyek csípésére allergiás, esetleg rálép futáson egy csigára, és úgy elcsúszik, hogy lestukkol egy kordont.

Én egyiket sem kívánom neki, hiszen sporszerű srác vagyok, de ezüstérmes ne legyek már! Legyen egyszerűen formás kívül! Erre 50% esélyem meg is van. Vagy formában van, vagy azon kívül, ugyebár. Egész jó esély a 150ezer dollárra.

Na, erre alszom egyet.

Hirdetés