Zoggs a vízben Hír

Zoggs a vízben Hír

(x) - Támogatott tartalom
2016/05/24
Az ausztrál úszómárka, ami a legnagyobbak előtt jár.

A Zoggs neve már ismerősen csenghet itthon azok számára, akik úszáshoz keresnek maguknak kiegészítőket, úszószemüveget, úszósapkát, úszódresszt, vagy akár oktatási segédeszközöket és vízbiztonsági felszereléseket, de valószínűleg még mindig nem ez lenne az első márkanév, ami az eszünkbe jut.

Pedig az úszás hazájából, Ausztráliából származó úszómárka már 1992-től gyárt úszófelszereléseket, sőt, rendszeres vendég a szabadalmi hivatalban, új fejlesztéseit bejegyezve,

ami fejlesztéseket aztán a világ legnépszerűbb márkái is előszeretettel vásárolnak meg és használnak.

 

Zoggs edzéshez Forrás: facebook.com/zoggsaustralia
Zoggs edzéshez
Kép forrása: facebook.com/zoggsaustralia

Galériához klikk a képre!

 

Világelső a fejlesztésekben

A Zoggs volt az első, aki valamennyi modelljét UV védelemmel látta el, szintén a Zoggs műhelyéből került ki a világon az első, egyetlen darabból álló úszószemüveg és a 100%-ban szilikonból készült flexi-fit keret, de a nyomásra oldható szemüvegpánt is az ő találmányuk. Néhány év alatt már nem csak Ausztráliában, de az Egyesült Királyságban is a legnépszerűbb úszószemüveggé vált a junior úszók között.

Kiemelkedő minőséget a tömegeknek

Az úszópiacot tekintve a Zoggs üzletpolitikája teljesen egyértelmű, termékeit az úszni szerető tömegek számára tervezi és készíti, hogy élvezetessé tegye a vízben töltött időt az úszástanulástól kezdve a strandoláson és a hétköznapi testedzésen át az olyan kihívásokig, mint például a Balatonátúszás.

 

Zoggs a tömegeknek Forrás: facebook.com/zoggsaustralia
Zoggs a tömegeknek
Kép forrása: facebook.com/zoggsaustralia

Galériához klikk a képre!

 

A Zoggs célkitűzése az, hogy hozzájáruljon az élvezetes úszáshoz, színes, vibráló színvilágával vidám eseménnyé varázsolja a medencei, vagy élővízi létet és mindezt úgy, hogy közben jól is nézzünk ki.

 

Viszlát monokli, alias Pandaszem

Hallgatva a reggelente úszó nők panaszaira (akik a reggeli úszás után rendszeresen megkapták kollégáiktól: "hát neked meg ki húzott be"), a Zoggs kifejlesztette az ún. Air Cushion technológiát. Ennek lényege, hogy a szem körüli területtel érintkező keretbe egy légcsatornát integráltak, így a tökéletes vízszigetelést nem a "rácuppantásos" vákumhatás, hanem a flexibilis légcsatorna oldja meg. Ezzel pedig elkerülhető az egész napos pandaszem (nem összetévesztendő a tevepatával), vagyis nem kell egész nap monoklival a szemed körül szégyenkezned. Ezt a modellt (Zoggs Fusion Air: , rózsaszín, , fekete) egyébként szerencsém volt kipróbálni és bár gyakori vízbe ugráláskor könnyebben elcsúszhat (erre a gyártó is felhívja a figyelmet), bármelyik úszásnemben megbízhatóan rögzít, kint tartja a vizet és a reklámszöveg is beigazolódott, közel két órás úszást követően is.

 

Zoggs Air Fusion Forrás: Zoggs.com
Zoggs Air Fusion
Kép forrása: Zoggs.com

Galériához klikk a képre!

 

Úszósapkától az úszástanulásig

Az úszást segítő eszközök széles tárházát felvonultató Zoggs elsők között száműzte termékeiből a PVC-t és kifejlesztette egyedi, hypoallergén anyagát. Ha jártál már úgy, hogy az úszósapkádat nem szárítottad ki rendesen és ezért az bepenészedett, akkor áldani fogod a , amiket elláttak penészesedés elleni védelemmel. A Zoggs úszósapkái között kiemelendő még a hosszú hajúak számára tervezett Zoggs Easy Fit Cap, ami puha latex anyagának köszönhetően nem húzza a hajat, és szárazon tart.

Az között rengeteg különböző, a medence aljára kerülő kagyló, pálca, karika és kisállat megtalálható, ezek segítégével könnyedén játékosan oktatható a vízbe merülés, ezáltal növeli a vízbiztonságot és építi a bátorságot a vízben. A legkisebbek (vagy inkább a szüleik) úszómellény, SwimFree FloatSuit felfújható úszóruha, úszógumi és karúszó közül válogathatnak.

 

Zoggs gyerekeknek Forrás: facebook.com/zoggsaustralia
Zoggs gyerekeknek
Kép forrása: facebook.com/zoggsaustralia

Galériához klikk a képre!

 

Ha pedig a technikát kell csiszolni, a tenyérellenállás, a bója, úszódeszka és egyéb kiegészítők is szintén .

 

Triatlonban profi szinten

Míg a klasszikus úszófelszereléseit a tömegeknek készíti, a triatlon sportágban high-end termékekkel van jelen a Zoggs.

A triatlonban fontos, hogy úszás közben a lehető legnagyobb és legtisztább legyen a látomező, ehhez a Zoggs hajlított lencséi és a lencse anyagába "főzött", így gyakorlatilag ledörzsölhetetlen páramentesítő adalék is hozzájárulnak.

 

Zoggs triatlonhoz Forrás: facebook.com/zoggsaustralia
Zoggs triatlonhoz
Kép forrása: facebook.com/zoggsaustralia

Galériához klikk a képre!

 

Az úszósportban jellemző, a szem környéki területre passzoló keret a tömegben úszás közben egy ütközés, véletlen (vagy akár szándékos) arconcsapás következtében komolyan megsértheti a szemet. Triatlonhoz, illetve nyílt vízi úszáshoz ezért a szem körüli csontra illeszkedő keret a megfelelő. A Zoggsnál ezt a Biotech egybeöntött keret (pl.: a Zoggs Predator Polarized Ultra), illetve a 4 Flex Point technológiás (pl.: ) egybeöntött keret biztosítja.

 

Azt is kifejlesztik, amire nem is gondolnál

A Zoggs 2016-os fejlesztései között találjuk a Softseal+ folyékony szilikon tömítést, ami hidegen sajtolással készül (az egyébként magas hő segítségével folytatott eljárás helyett), így nem válik opálossá a tömítés, hanem szépen áttetsző, víztiszta marad. Ezt a fejlesztést például a Zoggs Aqua Flex Titanium modelljében is megtalálod.

Ha a napszemüvegedben már megszeretted a photochromatikus, napfényre sötétedő lencséket, akkor a imádni fogod nyílt vízi úszásoknál.

Amúgy, ha a bőség zavara miatt gondban lennél a választással az online úszószemüveg választóval szűkítheted a kört.

 

Zoggs nyílt vízi úszáshoz Forrás: facebook.com/zoggsaustralia
Zoggs nyílt vízi úszáshoz
Kép forrása: facebook.com/zoggsaustralia

Galériához klikk a képre!

 

Tiszta lelkiismerettel: Zoggs

Ha a jövőben tehát úszófelszerelésre lenne szükséged, akár úszástanuláshoz, edzéshez, versenyhez, nyílt vízi úszáshoz, vagy triatlonhoz, őszintén javaslom az ausztrál Zoggs termékeit, mert egy olyan technológiákat magában rejtő terméket fogsz kapni, amit a világ legnépszerűbb úszómárkái is követnek, és ami előnyöket éles bevetés közben is élvezni fogsz.

 

A Zoggs hivatalos magyarországi webáruháza:

Jam Sport
Jam Sport

 

További infók a Zoggs termékekről

Hirdetés
Hirdetés